Geleceğimiz Ata'sı için söyleyecek

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında Güzelbahçeli gençler Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirecek.

Geleceğimiz Ata'sı için söyleyecek
08 Kasım 2023 - 12:37

Güzelbahçe Kaymakamlığı, Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilçe sınırlarında oturan veya okuyan 9-13 yaş, 14-25 yaş kategorilerinde ‘Geleceğimiz Atatürk İçin Söylüyor’ 5. Şarkı Yarışması düzenlenecek. Yarışmanın elemelerine 67 genç katılırken 12 genç finale kaldı.

Büyük final 10 Kasım’da Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’ Tuncel Kurtiz Salonu’nda yapılacak. Jüri Müzikolog Evrim Ateşler, İzmir Müzik Akademisi Ses Eğitimi Öğretmeni Ayben Bağcı, İzmir Müzik Akademisi Müzik Teknolojileri Öğretmeni Prenses Roza Çoban, İzmir Müzik Akademisi Müzik Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ali Özbekli, İzmir Müzik Akademisi ve İZMA Müzik Yapım Kuruluşlarının Kurucusu Güvenç Birer’den oluşacak. Jüri sahne performanslarının yanı sıra, sesini doğru kullanma, şarkıyı ritmine uygun seslendirme, şarkı sözlerini doğru söyleme ve şarkıyı doğru tonda seslendirme gibi kriterler üzerinden finale kalan 12 genci değerlendirip not verecek. Her iki kategoride ilk 3’e giren gençler altın gram çeyrek ve yarım altın ile ödüllendirilecek.

‘Tüm halkımızla Ata’mızı en iyi biçimde analım’

10 Kasım akşamı tüm Güzelbahçelileri Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Geleceğimiz Atatürk İçin Söylüyor Şarkı Yarışması’na davet eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Hiç şüphesiz, Atatürk’ü anlamak ve sevmek her yerde önce onu eserleriyle ve sözleriyle tanımak demektir.

Büyük Atatürk’ün ölümsüzleştiği bir gündeyiz. O, 85 yıl önce bugün bizler için kurduğu bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz Cumhuriyeti, ilke ve inkılap bırakarak sonsuzluğa göçtü. Yolundan ayrılmayacağımıza, Onun dehası ve yüceliği önünde saygıyla eğiliyorum. 10 Kasım’da yarışmadan daha çok, Ata’mıza yakışır bir anma gecesinde tüm halkımızla birlikte olacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum