Evdeki bulgurdan olmayın !..

Artun Sucuoğlu yazdı...

 Evdeki bulgurdan olmayın !..
19 Ağustos 2022 - 17:40
Ekonominin kötü olduğu şu günlerde neredeyse her gün Ülkemiz’de ve İzmir’de birçok vatandaş dolandırıcıların farklı yöntemleriyle tuzağına düşürülüyor. Farklı bir yöntemle beni de dolandırmaya çalıştılar ama sert kayaya çarptılar.

Şimdi dolandırıcılarla aramda geçen yazışmaları size aktaracağım.

Geçtiğimiz gün e-posta adresime ‘Sarah’ isimli tanımadığım biri tarafından bir not geldi.
Dikkatimi çeken notu okudum. Notta; adıma yakın biri isimle düzenlenmiş bir bankamatik kartı olduğu ve bir de bir bankada 250 bin doların makbuzunun olduğunu bu parayı bana ulaştırmak istedikleri yazıyordu.

 Bende ‘tamam’ diyerek parayı nasıl alacağımı sordum. Verilen cevapta parayı alabilmem için 2 yol olduğu söylendi. Ya kartı almam için yurt dışında verecekleri adrese gidip elden alacaktım.

Veya kargo ile benim Türkiye’deki adresime gönderilecekti. Benim yurtdışına gitme şansımın olmadığını ve bankamatik kartını kargo ile Türkiye'ye yollamalarını istedim.
‘Tamam’ diyerek önce adres sonra kargo için 203 doları verecekleri İBAN numarasına yatırmamı istediler.

Ben de artık dolandırıcı olduklarını bildiğim için ‘tamam’ dedim. Bende para yok ama siz bana yollayacağınız 250 bin doların içinden alın 203 doları diyerek zaten isim ve soy ismimi yanlış yazdıklarını ilettim. Bu cevap pek hoşlarına gitmedi ve kargo parasını ödemezsem kartı yollamayacaklarını iptal edecekleri söylediler.

 İstedikleri olmayıncaya eposta adresimi engellediler. Hiç kimse durduğu yerde 250 bin doları bir başka ülkedeki tanımadığı birine fayda sağlamadan yollamaz. Eğer kabul etseydim 203 doları yani yaklaşık 3 bin 500 lira dolandırılacaktım.
 
Hedefleri bu şekilde seçerek farklı e posta adreslerinden her gün birilerini ağlarına düşürerek dolandırmaya çalışıyorlar. Siz siz olun eğer böyle bir e posta alırsanız sakın itibar etmeyin.
Eski bir atasözümüz olan '' Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın''
Herkese iyi hafta sonları.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum