Eros'un hikâyesi Bornova'da umut oldu

Bornova Belediyesi, Büyükpark’taki kedi kliniğini daha geniş ve modern bir merkeze taşıyarak “Eros Kedi Kliniği” adı altında hizmete açtı.

Eros'un hikâyesi Bornova'da umut oldu
27 Ağustos 2025 - 09:18

İstanbul’da vahşice öldürülen Eros’un adı, artık Bornova’da adaletin ve sevginin simgesi olarak yaşayacak. Yeni klinikte muayene saati sınırlaması kalkacak, kısırlaştırma kapasitesi iki katına çıkacak ve sahiplendirme etkinlikleri düzenlenecek.

Bornova Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak uzun süredir Büyükpark’ta hizmet veren kedi kliniği, artık daha geniş ve çağdaş bir mekânda hizmet verecek. Fevzi Çakmak Caddesi ile Gençlik Caddesi’nin kesişiminde açılan yeni kliniğe, Türkiye’nin vicdanında derin bir yara bırakan Eros’un adı verildi.

Muayene saati kısıtlaması kalkıyor, kapasite iki katına çıkıyor

Yeni Eros Kedi Kliniği’nde muayene saati sınırlaması olmayacak ve patili dostlara gün boyu hizmet verilecek. Kısırlaştırma kapasitesi mevcut alana kıyasla iki katına çıkarılırken, sahiplendirme faaliyetleri, hayvansever buluşmaları ve çeşitli sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapılacak. Merkezde 3 veteriner hekim, 3 veteriner teknikeri ve toplam 11 kişilik personel görev yaparak daha hızlı, daha kapsamlı ve çok daha profesyonel hizmet sunacak.

Başkan Eşki: “Eros’un adı adaletin ve sevginin simgesi olacak”    

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Eros’un adını yaşatmanın önemine vurgu yaparak, “Bornova’da bugün açılışını yaptığımız kliniğe, İstanbul’da vahşi bir saldırı sonucu yaşamını kaybeden Eros’un adını verdik. Çünkü Eros, ne yazık ki hayvanlara yönelik şiddetin en sembol isimlerinden biri haline geldi. Biz istiyoruz ki, Bornova’da bu isim yaşarken sadece bir can dostumuzu değil, adaleti ve sevgiyi simgelesin. Bu klinik, yalnızca bir sağlık merkezi değil; sahipsiz canlara şefkatin, toplumumuza da vicdani sorumluluğumuzun hatırlatıcısı olacak. Burada tedaviler yapılacak, canlar kısırlaştırılacak, sahiplendirilecek ama en önemlisi hayvan sevgisi büyütülecek. Biz Bornova’da hayvanlarımız için daha adil, daha duyarlı ve daha yaşanabilir bir hayat kurmak istiyoruz. Eros’un adı bu mücadelenin simgesi olacak.” ifadelerini kullandı.

Arıkan: “Yaşam hakkı için birlikte mücadele etmeliyiz”

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Cem Arıkan açılışta yaptığı konuşmada, kliniğin Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin bir hayali olduğunu belirterek “Eros vahşice katledildiğinde Başkanımızın ilk açıklaması böyle bir kliniğin kurulması yönündeydi. Çünkü yaşam hakkı tehdit edildiğinde yalnızca hayvanseverlerin değil, doğa savunucularının da birlik olması gerekiyor. Biz Bornova Belediyesi olarak yaşam hakkı savunucuları ile Kent Konseyi çatısı altında ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu mücadelede biz yalnız değiliz. Bornova Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu’na destekleri için teşekkür ediyorum.”dedi.

Türkiye’nin vicdanında iz bırakan hikâye

Eros (y. 2018 – 1 Ocak 2024), İstanbul Başakşehir’de bir sitede yaşayan ve site sakini İbrahim Keloğlan tarafından öldürülen bir kediydi. Olay kamuoyunda büyük tepki uyandırmış, Türkiye genelinde günlerce süren protestolara neden olmuştu. Açılan davada ilk duruşmada hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesine rağmen, kamuoyu baskısıyla süreç devam etti ve 13 Mart 2024’te sanığa iki yıl altı ay hapis cezası verildi, yurt dışına çıkış yasağı uygulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum