Eros kliniği açılacak

Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, İstanbul’da Eros isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan’a verilen cezanın vicdanları rahatlatmadığını söyledi,  “Bornova’mız ‘Pati Dostu Belediye’ olacak. Şu anda Seçim Koordinasyon Merkezi olarak kullandığımız yeri Kedi Kliniği’ne dönüştürecek ve canice katledilen Eros’un adını vereceğiz” dedi.

Eros kliniği açılacak
14 Mart 2024 - 10:01

Her canlının yaşam hakkına saygı duymak gerektiğinin altını çizen Eşki, “Zavallı Eros’a dakikalarca yapılan işkence ve vahşet görüntüleri hafızalarımızdan silinmiyor. Verilen ceza, toplumda adalet duygusunu rahatlatmadı. Hem Eros’un ve Türkiye genelinde binlerce zavallı sokak canımızın yaşadıklarına dikkat çekmek, bu alanda farkındalık geliştirmek için Eros’un ismini açacağımız ilk hayvan kliniğine vereceğiz. Maalesef zavallı Eros’u kaybettik ama başka patili dostlarımız için canla başla çalışacak, yaşamı birlikte paylaştığımız sokak hayvanlarımızı her alanda gözeteceğiz” diye konuştu.

Kapasite artacak

Veterinerlik hizmetlerinin kapsamının da kapasitesinin de arttırılacağını ifade eden CHP’li Aday Ömer Eşki, “Ne mutlu ki Bornova’nın her köşesinde binlerce hayvansever hemşerimiz hem dernekler aracılığıyla hem de bireysel olarak gönüllü çalışmalar yapıyor. Onlarla da dirsek teması halinde hareket edeceğiz. Belediyemiz bünyesindeki Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğümüzün mevcut kapasitesini geliştireceğiz. Personel ve araç desteği sağlayacağız.

Merkezde ameliyathanenin genişlemesi, röntgen gibi çeşitli cihazların da alınmasına ihtiyaç var. Bornova çok büyük bir ilçe, farklı noktalarda da klinikler açarak sokak canlarımızın ihtiyaçlarına daha yaygın ve hızlı şekilde müdahale etmeyi de hedefliyoruz. Sokak köpeklerini kısırlaştırmak için gezici kamyonlarımız olacak. Yaralanan hayvanlarımız için motorlu doktorlarımız olacak. Sokak köpeklerinin belirli aralıklarla eğlenceli vakit geçirebilecekleri için 8 dönümlük bir alanı köpek parkına çevireceğiz. Bizim için her canlının yaşam hakkı, sağlık hakkı kutsaldır” diye konuştu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum