Enver Paşa gibi Kılıçdaroğlu'da CHP'yi yok mu edecek...

Artun SUCUOĞLU yazdı...

Enver Paşa gibi Kılıçdaroğlu'da CHP'yi yok mu edecek...
08 Temmuz 2023 - 10:11
Aslında seçimler bitince tartışmaların da bitmesi gerekmez mi?

Bu seçimlerde muhalefet çok avantajlıydı. 21 yıllık iktidarın getirdiği yıpranmışlık, ekonomik sıkıntılar, büyükşehirlerdeki kira sorunları, pahalılık, Pandemi, savaş, deprem ve bunların yol açtığı dar boğaz. Erdoğan nefreti üzerine konsolide olmuş bir büyük kitle. CHP bütün bunları da arkasına aldığı halde kazanamadı...

Kılıçdaroğlu sert yumruk yemiş boksörler gibi nakavt oldu. Etrafındakiler ise kafası kesik tavuk gibi etrafta çırpınıyorlar. Oysa seçmene neler vaatler etmişlerdi:

*Halktan çalınan 418 milyar doları geri alacağım dedi.
*14 milyon emekliye bayram ikramiyesi olarak 15 bin vereceğim dedi.
*Çiftçinin banka kredi faizlerini sileceğiz dedi.
*Fındık taban fiyatını 4 dolar (104 tl) yapacağım dedi.
*Bütün depremzedelerin evlerini yaptırıp onlara bedava vereceğim dedi.
*Ülkemizdeki 10 milyon sığınmacıyı memleketlerine göndereceğim dedi.
* Çetelerin yürüttüğü milyarları geri alıp halkımıza dağıtacağım dedi.
* Yoksulluktan, pazarlardaki artık sebze ve meyve toplamayacaksınız dedi.

Noldu? 

Kılıçdaroğlu halka ve seçmene inandırıcı gelmedi. Daha önce yazdığım bir yazıda yamalı bohça dikiş tutmaz demiştim ve tutmadı...

Yıllar önce Enver Paşa'nın hikayesini düşünün...
Enver Paşa dürüsttü, çok iyi bir insandı ama hırsları binlerce askerin donarak ölmesine ve kendisinin de yok olmasına sebep olmuştu.
Enver Paşa gibi Kılıçdaroğlu da CHP yok mu edecek

Bu salt Kılıçdaroğlu’nun kişisel siyasi sorunu değil, CHP ne olacak? Aklı yok eden hırs, ittihatçılık gibi CHP'nin de sonu mu getirecek? Amaç yoksa CHP’yi tamamen etkisizleştirmek mi? Kılıçdaroğlu öyle bir seçim yaptı ki CHP, TBMM'de vitrin süsü oldu. Sadece, seçim sonucu değil, CHP düşmanlarının genel merkeze doldurulmasının sebebi nedir?

Atatürkçü seçmenin önüne PKK ve FETÖ ile gri ilişkili adaylar koymak bu ideolojik seçmenin siyasi bilincini erozyona uğratmak değil midir?

Örneğin: Konak ve Çankaya gibi semtlerin Atatürkçü seçmenleri, Atatürk düşmanlarına oy verir hale getirmek tesadüf sayılabilir mi? Maksatlıdır. Atatürkçü seçmenin ruhunu yaraladılar, bilincini kör ettiler! CHP, Kılıçdaroğlu ve şürakasından kurtulamazsa daha yıllarca iktidar yüzü göremez.

Yüzde bir bile oyu olmayan partilere 39 milletvekili verirseniz, Partiye Mehmet Bekaroğlu, Sezgin Tanrıkulu, Cihangir İslam, Abdüllatif Şener gibileri alırsanız inandırıcı olamazsın. Kılıçdaroğlu zamanında CHP'ye bir tek Atatürkçü ve Cumhuriyetçi alınmamıştır. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına partiyi bozmak için getirilmişlerdir.

FETÖ'cü Sadullah Ergin, FETÖcü, eski bozguncu Taraf Gazetesinin yazarı Yüksel Taşkın CHP adayları olarak meclise girmişlerdir. CHP seçmeni bu durumları kabullenebilir mi? Sindirebilir mi?

Seçimler de neler yapılmadı veya yapılamadı?

İktidar seçmeni, “Vatan mı soğan mı” ve “istikrar mı kaos mu” soruylarıyla karar vermeye ikna etti. Muhalefet bunlara karşılık verebildi mi? Maalesef muhalefetin söylemleri ete kemiğe bürünemedi.

Sahte videolara inandırıcı yanıt verilemedi. Diğer muhalefet partilerinin yanında olunamadı. (Örneğin Muharrem İnce olayı)
Seçim bir Erdoğan referandumuna dönüştürülemedi. Erdoğanla yürümenin halkı daha da yoksullaştırıcı anlatılamadı. Bir yıldan uzun süre boyunca yürütülen adaylık kampanyası, seçimi kazanmaya değil, Kılıçdaroğlu’nu aday yapmaya dönük bir kampanya olduğu anlaşıldı.

İttifak seçim için değil de bir çıkar ittifakına döndü. Seçim kazanılmadan mevkiiler paylaşıldı.
Akşener milliyetçi kesimler ile gerektiği şekilde bağlar kuramadı.
Seçmenin "ekonomiyi nasıl ve kiminle düzelteceksin” sorusu görmezden gelindi.
Çete söylemi helalleşmeye tezat yarattı. Kişilik bölünmesine dönüştü.
CHP nasıl kurtulur.? Şu andaki CHP lileri CHP den atmakla kurtulur. Gerçek özüne dönmekle, altı okun özümlenmesiyle kurtulur. Kasetle gelenlerle değil, Atatürkçü kadrolarla güçlü, laik, dürüst kişilerle özüne dönen bireylerle kurtulur. Olacak mı?
Ama maalesef görüyorum ki değişen bir şey yok önümüzde delege seçimleri var ama aynı hamam aynı tas.
Zaman gösterecek…
Son söz ,
Yakın zamanda komşumuz Yunanistan da yapılan seçimi kaybeden parti lideri o gece istifa etti. Bizdede olması gereken bu idi ama nerde çıkıp o oldu, bu oldu, şu oldu, sudan bahaneler ile 13 seçimde olduğu gibi devam dedi. 
'' Enver Paşa gibi Kılıçdaroğlu'da CHP'yi yok mu edecek ''

Herkese iyi hafta sonları...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum