Engelleri aştı!

İzmir’de yaşayan fiziksel ve görme engelli Ercan Bulut, yoga yaparak engellerini aştı. Ters doğum ile dünyaya gelen 45 yaşındaki Bulut, 2017 yılında yoga eğitmenliği ve yaşam koçu eğitimlerini aldı. Narlıdere Belediyesi ‘nde Yoga Eğitmeni olarak görev yapan Bulut, otizmli çocuk ve yetişkinlere yoga ve yaşam koçluğu eğitimleri veriyor. Bulut, “Bütün engellerimi yoga ve yaşam koçluğu eğitimi sayesinde aştım. Aynı kaderi paylaştığım insanlara umut ışığı olmak istiyorum. Narlıdere Belediyesi, bana güvendi. Ben de şimdi bu deneyimlerimi kursiyerlere aktarıyorum” dedi.

Engelleri aştı!
13 Mayıs 2022 - 13:11
İzmirli 45 yaşındaki Ercan Bulut, engellerini Narlıdere’de yeniyor. Ters doğum
nedeniyle Ercan Bulut, fiziksel engelli olarak dünyaya geldi. Gözlerindeki titreme hastalığı
olarak bilinen nistokus hastası olan Bulut, yıllarca gözlerindeki yüzde 82 görme kaybı ile
yaşadı. 4 yaşına kadar yeterli beslenemediği için kas geriliği, fiziksel duruş ve denge
bozukluğu ile mücadele eden Bulut, hem fiziksel hem de görme engeli nedeniyle eğitimine
ilkokuldan sonra devam edemedi. Azmiyle tüm engellere kafa tutan Bulut, kendi kendine
kişisel eğitimini tamamladı. Yaklaşık 18 yıl boyunca Türkiye’nin en büyük firmalarından
birisinde çalışan Bulut’un hayatı 2017 yılında yoga ile tanışmasıyla değişti. Yoga yapmaya
başlayan Ercan Bulut, hem fiziki hem de ruhsal olarak ciddi değişim yaşadı. Bulut, ilk olarak 10 yıl boyunca anksiyete bozukluğu nedeniyle kullandığı antidepresan ilaçlarından kurtuldu.
Ardından duruş bozukluğunu ve kas hastalıklarını da yenmeyi başaran Bulut’un hayatındaki
en önemli gelişmelerden birisi ise göz yogasıyla tanışması oldu. Yüzde 82 olan görme engeli bu sayede yüzde 50’ye kadar geriledi.
KURS VERİYOR
Yoganın mucizesi ile hayata bağlanan Bulut, ‘Ben başarabildiysem herkes başarabilir’ diyerek yoga eğitmeni olmaya karar verdi. Hem yoga eğitmenliği hem de yaşam koçu eğitimi alan Bulut, kendi durumundaki insanlara yardım edebilmek için Narlıdere Belediyesi’nde kurs vermeye başladı. 2021 yılının Aralık ayından bu yana Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) otizmli çocuk ve yetişkinlere yoga ve yaşam koçluğu eğitimi vermeye başladı. Kendi deneyimlerini kursiyerlere aktardığını belirten Ercan Bulut, “Bütün engellerimi yoga ve yaşam koçluğu eğitimi sayesinde aştım. Bütün amacım benim durumumda olan bireylere umut ışığı olabilmek. Onlar azimli olduktan sonra her şey mümkün. Engelli bireylerin daha fazla hayatın içerisinde olmasını sağlamak istiyorum. İnsan istediği zaman her şeyi başarabilir. Ben göz yogası ile gözlerimin bozukluk derecesini düşürdüm. Duruş bozukluklarım ve kas kayıplarımı yoga sayesinde aştım. Çalışmalarım sürüyor. Umarım birilerine ilham olurum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum