En kritik hafta

Birinci Lig’de Ege ekipleri 5 gün içinde iki önemli maça çıkacak. Ligde salı günü Play-Off savaşı veren Bodrum, Samsun'a; Manisa FK ise Tuzla'ya konuk olurken, Göztepe, Ç.Rize ile Altınordu da Erzurumspor'la evinde final maçına çıkacak. Dört takımın kaderi 21 Mayıs'ta şekillenecek.

En kritik hafta
15 Mayıs 2023 - 10:00

Spor Toto 1. Lig'de son iki haftaya girilirken Play-Off ve kümede kalma savaşı veren Ege ekipleri 5 gün içinde oynanacak maçlarda kaderini şekillendirecek. Denizlispor'un haftalar önce küme düştüğü, Altay'ın ise geçen hafta ligde kalmayı garantilediği ligde Bodrum, Göztepe, Manisa FK ve Altınordu, salı ve 21 Mayıs Pazar günü oynanacak olan iki karşılaşmada kaderlerini çizecek.

Ligde 58 puanla 6. sırada yer alan Bodrum hafta içi mesaisinde şampiyonluğu garantileyen Samsun'a konuk olacak.

Muğla ekibi ile aynı puanı paylaşan 7. sıradaki Göztepe ise 2. sıradaki Çaykur Rize'yi konuk edecek. Ligde en yakın rakipleri Bandırmaspor'un 4 puan önünde yer alan Bodrumspor ve Göztepe kritik maçlardan 3'er puanla ayrıldıkları takdirde Play-Off'u garantileyip son haftaya rahat girecek.

SON HAFTAYA DA KALABİLİR
Tuzla deplasmanına gidecek ve Play-Off hattıyla arasında 4 puan fark olan Manisa ekibi kazanıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Aksi halde siyah-beyazlılar ilk 7 şansını kaçıracak. 34 puanlı Altınordu ise düşme potasındaki 33 puanı bulunan Erzurum ile sezonun en kritik maçına çıkacak.

Altınordu kazanırsa rakibini alt lige gönderecek ve rahatlayacak. Aksi sonuçta son hafta Çaykur Rize deplasmanında sadece üç puan yetmeyecek. Ligin son maçında 21 Mayıs'ta ise Bodrum-Göztepe derbisinin yanı sıra, Manisa FK-Pendik maçı Play-Off hattını şekillendirecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum