Efeler Belediyesi'nden Kamuoyuna Duyuru

Bazı basın kuruluşlarında çıkan; belediye personelimizden M.K hakkındaki iddialar nedeniyle açıklama yapma gereği duyulmuştur.

 Efeler Belediyesi'nden Kamuoyuna Duyuru
21 Şubat 2024 - 17:15

Efeler Belediyemizde şoför olarak çalışan M.K., yasadışı kumar oynamak suçundan tutuklanmışsa da,Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.” şeklinde ifade edilen masumiyet karinesi mutlak bir temel haktır. Ayrıca, Ceza hukukunun en önemli ilkelerinden biri suç ve cezanın şahsiliği ilkesidir. Bu kural gereğince, kişi ancak kendisinin işlediği fiiller nedeniyle sorumlu tutulabilir, habere konu fiiller M.K.’nin kendisiyle ilgili olup, Efeler Belediyemizin ve Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ın suça konu fiiller ve kişilerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu konuyu kullanarak yapılan asılsız haberler kara propagandadan başka bir şey değildir.Bahse konu şahıs ne belediye başkanımızın koruması ne de oğlunun şoförüdür.

M.K’nin iş akdine işe devamsızlığı nedeniyle son verilmiştir. Belediyemizin ve Belediye Başkanımızın adını asılsız iddialarıyla karalamaya çalışanlar hakkında gerekli yasal yollara başvurulacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C. EFELER BELEDİYESİ


YORUMLAR

  • 0 Yorum