Doğa, Dünya ve İnsan...

Ulvi Taşkın yazdı...

Doğa, Dünya ve İnsan...
29 Temmuz 2022 - 10:20
Teknolojik ilerleme, insanlığı amansız bir şekilde küresel bir ekolojik felakete doğru çekiyor.
Sonuçlarını düşünmeden insan nehirlerin yönünü değiştirir, onları kimyasal atıklarla kirletir, denizlere ve okyanuslara tonlarca zehirli kimyasal atar, okyanus sularının yüzeyini hektarlarca petrol sızıntısıyla kaplar. Ama nihayetinde su, tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Bu gezegende yaşamı doğuran sudur ve susuz yaşamın varlığını düşünmek bile düşünülemez.
İnsan susuz birkaç gün bile yaşayamaz, hiçbir bitki ya da hayvan bu can veren ve hatta “büyülü” nem olmadan yaşayamaz. Su zehirlenirse bizi ve torunlarımızı ne bekliyor? Yıllar, yüzyıllar boyunca, insanlık Dünya'nın yüzünden yok olacak. Zehirli su nedeniyle başımıza hastalıklar gelecek ve tıbbın hızlı gelişimi bile bu korkunç sonuçları durduramayacak. Kuzey Kutbu buzu bile endüstriyel atıklarla kirlenmiş.
Her eylemimiz için cevap vermek zorunda kalacağız. Bir gün doğa bize zenginliklerini vermeyi bırakacak çünkü tükenecekler. O zaman insan ne yapacak? Dünyamızı yok ederek kendini zenginleştirmenin yeni yollarını mı icat edecek?
Ama tüm bunlara rağmen doğadaki uyumu, doğanın güzelliğini korumak için var gücüyle çalışan insanlar var. Sonuçta, insanlık temiz hava, temiz su, taze toprak, parlak güneş ışığı ve elbette güzel - doğal manzaralar, evcil hayvanlar ile iletişim kurmadan, insanlara neşe ve mutluluk vermeden hayatta kalamaz. Sonuçta, etrafımızdaki her şey canlı! Bir avuç toprakta bile birçok canlı organizma vardır ve bir damla suda hayat vardır. Doğa bizim yaratıcımız, onu nasıl yok edebilirsiniz? !! Birbirimizi soyuyoruz, birbirimizi öldürüyoruz, zenginlik arıyoruz.
Bazen bana öyle geliyor ki insanlar kör ve sağırdır, kişisel sorunları ve çıkarları dışında etraflarında hiçbir şey fark etmezler. Belki her insan doğadaki yerini anlarsa, Dünya gezegeninin hükümdarı olmadığını, sadece küçük bir parçası olduğunu anlarsa, belki o zaman insanlar daha mantıklı hale gelir, belki o zaman hatalarımızı düzeltebilir ve ortak yuvanızı kurtarabiliriz. yakın ölümden mi?!
Bize verilen yaşam için doğaya minnettar olmalıyız! Ve "teşekkür ederim" dersek, bize aynı cevabı verecek - lezzetli sulu meyveler, kokulu çiçekler, taze esinti, parlak yıldızlar, mavi gökyüzü ve ılık güneş! İnsanlar! Ortak evimize iyi bakın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum