CHP PM toplanıyor:3 büyükşehir adayı açıklanabilir

CHP Genel Merkezi'nde yarınki MYK toplantısında üç büyükşehirdeki başkanların yeniden adaylıkları değerlendirilecek. Uzlaşıya varılması durumunda konu Parti Meclisi’nin onayına sunulacak.

CHP PM toplanıyor:3 büyükşehir adayı açıklanabilir
14 Aralık 2023 - 12:24
Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yeniden aday olmalarını önereceğini duyurduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylıklarının yarın gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısında görüşülüp resmileşmesi bekleniyor.

 

CHP Genel Merkezi'nde yarın ilk olarak MYK toplantısı yapılacak. Toplantıda aday ismi üzerinde tam uzlaşı olan seçim bölgeleri değerlendirilecek. Bunların Parti Meclisi (PM) gündemine taşınması kararı alınacak.

 

MYK toplantısında ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de sahiplendiğini söylediği İstanbul, Ankara ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlarının yeniden adaylık süreci de ele alınacak. Toplantıda bu yönde de ortaklaşma olursa il ve ilçe örgütlerinin tam uzlaşı sağladığı adaylarla birlikte 3 büyükşehrin adayları Parti Meclisi’nin onayına sunulacak.

 

Uzun sürmesi beklenen Parti Meclisi toplantısının ardından İstanbul, Ankara ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu 200 civarında adayın duyurusu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek veya Parti Sözcüsü Deniz Yücel tarafından yapılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum