CHP'nin Turgutlu Başkan Adayı ve Mevcut Başkanı Akın: "Dışarıya akan hortumları kestik"

Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın, Turgutlu Gümüşhaneliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğine ziyaret gerçekleştirdi.

CHP'nin Turgutlu Başkan Adayı ve Mevcut Başkanı Akın: "Dışarıya akan hortumları kestik"
08 Şubat 2024 - 12:21
CHP’nin Turgutlu adayı Çetin Akın, “Çok ciddi bir ekonomik disiplin ortaya koyduk. Dışarıya akan hortumları kestik. Turgutlu Belediyesi, bugün cari borcu olmayan Türkiye’deki tek ve kredisi en yüksek belediye oldu” dedi.

CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı Çetin Akın seçim çalışmaları kapsamında sürdürdüğü ziyaret programlarına devam ediyor. Görev süresi boyunca hemşehri dernekleriyle yakın ilişkiler kurarak çeşitli iş birliklerine imza atan Turgutlu Belediye Başkanı ve CHP’li başkan adayı Çetin Akın, Turgutlu Gümüşhaneliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek dernek başkanı Ömer Er ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.
Ziyaretinde eğitimden kültür sanata, spordan sosyal projelere, üstyapıdan peyzaj ve yeşil alan çalışmalarına kadar her alanda gerçekleştirdiği proje ve hizmetlerin yanı sıra kentin uzun yıllardır süren sorunlarını bir bir çözen başkan adayı ve mevcut başkan Çetin Akın, beş yıllık hizmet sürecini anlattı.

“Onların sattıklarının üçte birini beş yıl içerisinde yerine koyduk”
CHP’li başkan adayı ve Turgutlu Belediyesinin mevcut başkanı Çetin Akın, 2019 yılında nasıl bir belediye devraldığını, hayata geçirilen ekonomik tedbirler sonucunda Turgutlu Belediyesinin, Türkiye’deki belediyeler içerisinde cari borcu olmayan ve kredisi en yüksek belediye haline geldiğini de şu sözlerle açıkladı:
“Büyükşehir Yasası 2013 yılında kanunlaştı, 2014 seçimleriyle de devreye girdi. Turgutlu’da yerel seçimler sonrası 37 tane köyümüz, 2 tane beldemiz de mahalleye dönüşerek 61 mahalleden oluşan kocaman bir şehir olduk. Bu mahalleler Turgutlu Belediyesine hem borçlarıyla hem de oralara ait tapular ve arazilerle devredildi. 2014 yılında 219 tane tapu devredildi. Turgutlu Belediyesi, 2019 yılına geldiğimizde 67 milyon TL gerçekleşen bütçesi olan bir belediye, bunun 54 milyon TL’si –bugünkü değeriyle 8 milyon doları- borç. Bütçenin yüzde 76’sı borç ve 2014 yılında devredilen büyüklüğü 766 bin m2 olan 219 tane mülkün tamamı satılmış. Biz ne yaptık? Çok ciddi bir ekonomik disiplin ortaya koyduk. Dışarıya akan hortumları kestik; kaçakları, sızıntıları yamadık. Bu beş yıl içerisinde geldiğimiz noktada Turgutlu Belediyesine kamulaştırmalar ve imar uygulamaları yaparak, bağışçılardan bağış alarak 240 bin m2 hizmet alanı kazandırdık. Onların sattıklarının üçte birini beş yıl içerisinde yerine koyduk. Bunun yanında Turgutlu Belediyesinin bugünkü değeriyle 8 milyon dolar borcu artık yok. Turgutlu Belediyesi, bugün cari borcu olmayan Türkiye’deki tek ve kredisi en yüksek belediye oldu. Bu hale gelirken hizmet yapmadık mı, yaptık. 114 milyon TL ile Turgutlu tarihinin en büyük yatırımı Turgutlu Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Çarşısı’nın da aralarında olduğu, Cuma Pazarı, Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi, Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Urganlı, Çepnidere ve Çepnibektaş Mahallelerine yaptığımız çok amaçlı salonlar, spor tesisleri, bugünkü değeriyle 50 milyon TL olan asfalt şantiyesi gibi pek çok projeye ve yatırıma imza attık.”

“Yine biz kazanacağız”
Başkan Çetin Akın ve CHP’li belediye başkan adayı Çetin Akın ziyaretin sonunda “Turgutlu Gümüşhaneliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizde sevgili hemşehrilerimizle buluştuk. Turgutlu'mun tüm kültürlerine ve inançlarına sahip çıkmaya, birbirimizi dinlemeye devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin mutluluğu için hep beraber çalışacağız ve emin olun yine biz kazanacağız. Sıcak ağırlamaları için Dernek Başkanımız Ömer Er ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum” sözleriyle de dernek başkanı ve üyelere teşekkürlerini iletti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum