CHP Manisa Değerlendirme Toplantısı: Türkiye ve Manisa'ya Baharı Getirdik

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından yerel seçim sonuçlarının ardından ilk basın toplantısı düzenlendi.

CHP Manisa Değerlendirme Toplantısı: Türkiye ve Manisa'ya Baharı Getirdik
02 Nisan 2024 - 16:27
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, "Hep birlikte kazandık, Manisa kazandı" yorumunu yaparken, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de önemli açıklamalara imza attı. 

Yerel seçimlerin ardından basın mensuplarıyla ilk değerlendirme toplantısını düzenleyen CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Büyükşehir ve 14 ilçede elde edilen başarının adımlarını anlattı.

Başkan Özalper'in CHP Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de katıldı. 


"SEÇİM YARIŞINI BÜYÜK BİR BAŞARIYLA TAMAMLADIK"

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper konuşmasında Manisa'da tarih yazdıklarını ifade ederek, "Ülkemiz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarih yazdığı 31 Mart 2024 yerel seçimlerini geride bıraktı. Hem Türkiye, hem de güzel şehrimiz Manisa, partimize büyük bir destek verdi. Türkiye'de de, Manisa'da da birinci parti olduk.  Manisa'da Büyükşehir ile birlikte 14 ilçe belediyesini kazandık. 'Martın sonu bahar' demiştik, hem Türkiye'ye hem Manisa'ya çiçek açtırdık, baharı getirdik. Manisa'nın öz evladı Genel Başkanımız sayın Özgür Özel'e, birbirinden değerli Belediye Başkanlarımıza ve bizlere sahip çıkan tüm Manisalılara teşekkür ediyorum.  Yerel seçim süreci başladığında birçok kez, 'CHP Manisa'da Büyükşehir ile kimsenin hayal edemeyeceği ilçeleri kazanacak' demiştim. Dediğimiz gibi de oldu. Manisalılar Büyükşehir Belediyesi'ni rekor bir oyla Ferdi Zeyrek başkanımıza teslim etti. Merkez ilçe belediyelerini kazandık. Hem Yunusemre'de, hem de Şehzadeler'de seçim yarışını başarıyla tamamladık. Manisa'ya ilk kadın belediye başkanını kazandırdık. Akhisar, Turgutlu ve Alaşehir'de 2. dönem için aday olan belediye başkanlarımız güven tazeledi. Salihli, Soma, Kırkağaç, Gördes, Köprübaşı, Kula, Gölmarmara, Sarıgöl ve Ahmetli ilçelerini halkçı belediye başkanlarına kavuşturduk" dedi.

"SAHADA GÖRDÜĞÜMÜZ EN BÜYÜK ARZU DEĞİŞİMDİ"

CHP'li Özalper, "Manisa Büyükşehir ve 14 ilçede de belediye meclis üyeliklerinde çoğunluğu sağladık. Seçim sürecinin başladığı andan itibaren sahada gördüğümüz en büyük istek değişimdi. Halkın içinde olmayanlar bu değişim arzusunu dile getirdiğimizde bizlerle dalga geçmeye çalıştı. 31 Mart günü ise halk kendisini dinlemeyenlere, kibri kendinden büyüklere sandıkta sağlam bir tokat attı. Hem Türkiye'de, hem de Manisa'da saltanat devri sona erdi. Şimdiyse vakit, var gücümüzle çalışma ve Manisa'yı birlikte ayağa kaldırma vakti... Mazbata ve devir teslim törenlerinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanlarımız, sorunları çözmek için dur durak bilmeden çalışacak. Biz de örgütümüzle birlikte sahada ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


"DOĞRU ANALİZ VE KAMPANYAYLA ZAFER KAZANDIK"

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, "Biz örgütümüzle birlikte halkımızın yanında ve sahada olmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlerde seçmenin bizden taleplerini doğru analiz ettik ve projelerimizi etkili bir kampanyayla anlatarak zafer kazandık. İnanıyorum ki bu zafer, Türkiye'nin tamamına baharın gelmesi için bir domino taşı etkisi yaratacak. Bugünden itibaren yepyeni bir Manisa'yı inşa etmek için çalışmaya başlayacağız. Saruhanlı, Selendi ve Demirci ilçelerimizde seçilen Belediye Başkanlarını da kutluyorum. Bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm Manisalılara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, Genel Başkanımız sayın Özgür Özel'in selamlarını iletiyorum. Birlikte başardık, Manisa kazandı, biz kazandık" 

"1,5 MİLYON MANİSALININ BAŞKANIYIM"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Hayal gibi görünen 74 yıllık bir ilki gerçekleştirdik. Manisamız, evladı olan sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'e sahip çıktı. Bizim üzerimizde çok büyük bir sorumluluk vardı çünkü Genel Başkanımızı burada sekteye uğratmak için birçok müdahalede bulunuldu. Bunun karşısında dimdik duran tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel Başkanımıza gururla seçim sonucu iletmemizin de ayrı bir gururunu yaşıyoruz" dedi.

"MANİSALILAR HİZMET GÖSTERMEYENLERE KIRMIZI KART GÖSTERDİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, "Bu seçimin sonucu birçok başlıkla değerlendirebiliriz. Manisalı, kendi öz evladı olan Genel Başkanına sahip çıktı. Manisalı hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyordu, hizmet göstermeyenlere kırmızı kartı gösterdi. Manisa, özlem duyulan CHP'nin sosyal ve halkçı belediyeciliğine sahip çıktı ve bu emanet oyların sorumluluğunu bizlere yükledi. Bu 5 yıl boyunca çok çalışmamız gerekiyor. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 74 yıllık bir hayaldi, Manisa'da yereldeki iktidar özlemini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Herkes bir kurtuluş istiyordu, 31 Mart gecesi sahada partili partisiz herkeste bir kurtuluş sevinci gördüm. Ben bana oy veren vermeyen herkesin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. 1,5 milyon insanın belediye başkanı olacağım. Kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden, hangi partiye oy veriyor olursa olsun, sandığa gitsin gitmesin artık herkese adil hizmet gelecek Manisa'da" ifadelerini kullandı. 


CHP'Lİ VEKİLLERDEN MANİSALILARA TEŞEKKÜR

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen de bir konuşma yaparak, tüm Manisalılara teşekkürlerini iletti ve CHP'nin halkçı belediyecilik anlayışının Büyükşehir ve 14 ilçede yankılanacağını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum