CHP'li Mutlu: Konak'ta yaşayan herkes kendini eşit hissedecek

Oda, sendika ve dernek ziyaretlerine devam eden CHP Konak Belediye Başkan Adayı Mutlu, Alevi toplumunun temsilcileriyle de bir araya geldi. Eşit yurttaşlık vurgusu yapan Mutlu, “Konak’ta yaşayan herkes kendini eşit hissedecek. Kimse kendini öteki hissetmeyecek” dedi.

CHP'li Mutlu: Konak'ta yaşayan herkes kendini eşit hissedecek
13 Şubat 2024 - 08:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gün içerisinde Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri’nin yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen Mutlu, ardından Ege Sivas Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Daha sonra İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’na giden Mutlu, geçtiğimiz günlerde Konak’ta yine bir taksi şoförünü hedef alan saldırı nedeniyle Oda Başkanı Celal Anık ve yönetim kurulu üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Mutlu, bir sonraki ziyaretini bölgeye ve şehre büyük katkılar sunan Ege Bölgesi Sanayi Odası’na (EBSO) yaptı. Mutlu, son durağı olan Gültepe Cemevi’nde ise Alevi toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi.

HERKESİN İÇİ RAHAT OLSUN
Başkan Adayı Mutlu, gün içerisinde ilk olarak Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri’nin yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. Sendikanın verdiği desteğe teşekkür eden Mutlu, “Ben sizin çalışma arkadaşınız olacağım. Çok çalışacağımız bir beş yıl bizi bekliyor. Yapacak çok işimiz var. Bunun altından ancak el ele, kol kola çalışırsak kalkabiliriz. Ben emeğin en yüce değer olduğunu savunan bir babanın evladıyım. Ben de hep ücretli çalıştım, hiçbir zaman patron olmadım. Benim olduğum yerde çalışanın hakkını, emeğinin karşılığını alamaması söz konusu olamaz. Herkesin içi rahat olsun. Benim kapım her zaman açıktır, her an gelip derdinizi tasanızı söyleyebilirsiniz. Bu görev ve makamların çok geçici olduğuna inanırım. Sadece tek istediğim çok çalışıp vatandaşlarımızı mutlu edelim. Önümüzdeki dönem toplu sözleşmeyi de birlikte imzalayacağız. Bir bayram ve şölen havasında, 2024’ün size bir armağanı olur diye düşünüyorum. Ben hayata soldan bakıyorum, kamucu belediyeciliği önemsiyorum. Yerel yönetimin herkese dokunması gerektiğine inanıyorum. Herkesin birlikte ve mutlu olduğu bir Konak için yola çıktık. Çalışanların mutluluğunu çok önemsiyorum” dedi.

Her zaman Mutlu’nun yanında olduklarını belirten Belediye İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise, “Evinize hoş geldiniz başkanım... Aday adaylığı sürecinizde de bizi ziyarete gelmiştiniz. Buradaki arkadaşlarımız, sizin çalışma arkadaşlarınız. Sizinle en iyi sözleşmeyi imzalayacağımızdan şüphemiz yok. Konak’ın gülen yüzü olacağınıza inanıyoruz. Adaylığınız açıklandığından beri sokaktasınız. Projelerinizi hayata geçirdiğinizde Konak’a kıymetli eserler bırakacağınıza eminiz. Sonuna kadar sizi destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YAŞADIĞIM YERE HİZMET ETMEYİ ÖNEMSEDİM
Hemşehri dernekleriyle temaslarını da sürdüren Başkan Adayı Mutlu, Ege Sivas Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Ege Güçbirliği Konfederasyonu çatısı altında gerçekleşen ziyarette; Ege Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Tolga Eleman, Ege Manisa Dernekleri Federasyonu Başkanı Halit Oran, Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan ve federasyon üyeleri yer aldı. Federasyon üyeleri tarafından ilgiyle karşılanan Mutlu, “Yıllardır Konak’ta ikamet ettiğim için yaşadığım yere hizmet etmeyi hep çok önemsedim. Mimarım, uzun zaman ben de sizin gibi gönüllü bir örgütlenmenin içinde Mimarlar Odası’nda görev aldım. Dolayısıyla kentin hem genel sorunlarına hem de çözüm önerilerine yıllarca çok hazırlandım. Sonrasında 4 yıl Büyükşehir’in inovasyon şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yaptım. Yerel yönetimin uygulama kısmını da biliyorum” açıklamasını yaptı.

ŞOFÖRLER ODASI’NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Daha sonra İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’na giden Mutlu, geçtiğimiz günlerde Konak’ta yine bir taksi şoförünü hedef alan saldırı nedeniyle Oda Başkanı Celil Anık ve yönetim kurulu üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Yakın zamanda aracına aldığı bir müşteri tarafından silahla vurularak öldürülen Oğuz Erge’yi hatırlatan Mutlu, güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekerek taksi şoförlerine yönelik şiddeti kınadı.
EBSO BAŞKANI YORGANCILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, bir sonraki ziyaretini bölgeye ve şehre büyük katkılar sunan Ege Bölgesi Sanayi Odası’na (EBSO) yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve oda yönetimiyle bir araya gelen Mutlu, sivil toplumun gücü ve birikiminden faydalanacaklarını vurguladı. Görüşmede belediyecilik vizyonunu anlatan Mutlu’ya, seçim sürecinde başarı dileklerinde bulunuldu.
GÜLTEPE CEMEVİ’NDE CANDAN BULUŞMA
Mutlu, gün içerisindeki son buluşmasında Alevi toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi. Gültepe Cemevi’nde gerçekleşen programa; Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve Konak Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Çiçek de katıldı. Ziyarette toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı mesajlar veren Mutlu, eşit yurttaşlık vurgusu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili canlar... Burada beni üçüncü konuk edişiniz. Burası benim artık evim. Siz benim ailemin bir parçasısınız. Sadece sizinle değil bu yolu bütün komşularımla birlikte yürümek istiyorum. Adil bir kentte eşit yurttaşlık diyerek yola çıktık. Konak’ta yaşayan herkes kendini eşit hissedecek. Kimse kendini öteki hissetmeyecek” dedi.

HEPİMİZE GURUR VERİYOR
Ziyaretinden dolayı Mutlu’ya teşekkür eden Yılmaz ise, “Öncelikle Nilüfer Hanım’ı kadın kimliğinden dolayı tebrik ediyorum. Kadınların her yerde olması hepimize gurur veriyor. Bütün kız kardeşlerimin iyi temsiliyetlerde olmasını çok önemsiyorum. Konak özelinde mecliste koltuğumuz olsun istiyoruz, temsil edilmek istiyoruz. Toplumumuzun ve kurumlarımızın sorunlarını birebir sizlere yansıtacaklardır. Bu noktada sizden beklentimiz büyük” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Mutlu, eski taş el değirmeninde buğday öğüttü. Alevi yurttaşlar, “Bundan Hızır lokması yapılacak. Hızır yoldaşınız olsun” diyerek Mutlu’ya başarılar diledi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum