CHP'li Mustafa Turan Ödemiş için projeleriyle geliyor

CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, Ödemiş için Belediye Meclisi Üyesi adaylarıyla birlikte hazırladıkları projeleri kamuoyu ile paylaştı. “Söz verip de yapmadığımız hiçbir şey olmayacak. Ne söz verirsek o” diyen Turan, Ödemiş’in kronik sorunlarına ortak akılla çözümler geliştiren, Ödemiş’te yeni bir dönem başlatacak olan projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güç ve hedef birliği içerisinde hayata geçireceklerini vurguladı.

CHP'li Mustafa Turan Ödemiş için projeleriyle geliyor
26 Şubat 2024 - 11:46
Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde büyük ilgi gören meclis üyesi ve proje tanıtım toplantısında Ödemişlilerle buluşan CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, Ödemiş’in geleceğe hazırlanması için “Güçlü meclis, güçlü Ödemiş” anlayışıyla yola çıktıklarını belirtti. Otopark sorunundan Ödemiş’in İZBAN sistemine dahil edilmesine, yeni toplu konutlar ve kentsel dönüşümden, Kadın Emeği Kampüsüne, yeni bir ilçe stadından yeni bir spor salonuna,  Gölcük Yaylası’nın futbol kamp merkezine dönüşmesinden sokak hayvanları için “Pati köy” projesine dek Ödemiş için yeni bir vizyon sunduklarını anlatan Turan, Ödemiş’te tarım, hayvancılık ve süs bitkisi üretimine tam destek vereceklerini kaydetti. Ödemiş Sanayi Sitesi’nin depreme dayanıklı hale getirilmesinin ve ilçeye yeni bir küçük sanayi sitesi kazandırılmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Turan, Ödemiş’in park ve meydanlarının süs bitkisi sektörü temsilcileriyle birlikte hayata geçirilecek projeyle birer peyzaj bahçesine dönüşeceğini açıkladı.


HERKESE HİTAP EDEN PROJELER
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, oda ve derneklerin başkan ve temsilcileri ile mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda Başkan Adayı Mustafa Turan, meclis üyesi adaylarıyla birlikte katılımcıları selamladı.
“Şehircilik, ulaşım sağlıklı yapılaşma ve çevre koruma”, “İlçe Ekonomisine Turizmle Destek”, “Çocuklarımız ve Gençlerimiz için daha çok spor”, “Kadın Emeğiyle Yükselen Ödemiş”, “Engelsiz Şehir Ödemiş!”, “Sosyal Belediyecilikte Yeni Bir Dönem”, “Tasarruflu, Yerinde, Hızlı ve Etkin Belediyecilik Hizmetleri” ve “Tarım, Hayvancılık ve Süs Bitkisi Üretimine Tam Destek” konseptiyle hazırlanan projeleri anlatan Turan, “Ödemiş’in kaybedecek vakti yok, yerinde saymaya tahammülü yok. Nüfusu azalan değil artan bir Ödemiş için bu yoldayız. Turizmiyle, tarım ve hayvancılığı endüstrisiyle Ödemiş’in yeni iş sahalarına kavuşması için bu yoldayız. Çocuklarımız uyuşturucu belasından kötü alışkanlıklardan uzakta sporla, sanatla büyüsün diye bu yoldayız. Ülkemizin sürüklendiği derin ekonomik krizde kimse yatağa aç girmesin, her tencereye et girebilsin diye bu yoldayız. Çamuru çukuru değil kalkınmayı, güneşten elektrik üretmeyi, raylı sistemleri konuşan bir Ödemiş için bu yoldayız. Tanırsanız çok seversiniz diyerek çıktığımız bu yolda insanımız bizi tanıdıkça, anlattıklarımızı dinledikçe sevgi bağımız daha da güçlendi. 19 yılda Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığında edindiğim tecrübeyle Ödemiş için çok daha büyük hedeflere koşacağız. Dinlenmeyi asla düşünmeden yürüyeceğiz. Bir ilki başararak Mehmet Eriş Başkanımızdan devralacağımız sosyal ve halkçı belediyecilik bayrağını 1 Nisan’dan itibaren daha da ileriye taşıyacağız. Hayal satmayan bir anlayışla ayağı yere basan projelerle 5 yılın sonunda hep birlikte başarmış olmanın gururunu yine bu salonda yaşayacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’ın destekleri, Büyükşehir’in büyük gücüyle birlikte yol alacağız. Aldığımız kararda Ödemişli’nin söz hakkı olacak. Atatürk’ün izinde, genciz, cesuruz, hazırız, meclis üyelerimizle, yüreği Ödemiş sevgisiyle atan her bir hemşehrimle beraber çok güçlüyüz. Yolumuz açık olsun” dedi.
Meclis üyesi ve proje tanıtım toplantısı sonrası Başkan Adayı Turan ve meclis üyesi adayları Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker ve ilçe yönetimini ziyaret etti.


İŞTE MUSTAFA TURAN’IN ÖDEMİŞ İÇİN PAYLAŞTIĞI PROJELER:
ŞEHİRCİLİK, ULAŞIM SAĞLIKLI YAPILAŞMA VE ÇEVRE KORUMA
İZBAN ÖDEMİŞ'E GELECEK: 
Ödemiş'in yıllardır beklediği elektrikli tren projesinin İzmir'in diğer ilçelerinde olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin işlettiği İZBAN sistemine dahil edilmesini sağlayacağız. Ödemiş-İzmir İZBAN hattı sayesinde Ödemiş ile İzmir çok daha fazla sayıda tren seferi ile yakınlaşacak.


TRAFİK DERDİNE DERMAN: DEV OTOPARK YATIRIMLARI:
Ödemiş'te günlük yaşamı doğrudan etkileyen otopark sorunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle çözülecek. Ulus Meydanı ve eski hastane alanı altına geniş ölçekli yeraltı otoparkları, yeni Salı Pazarı alanında ve Sefa Sokak'ta katlı otopark projeleri ile ilçeye soluk aldırıp cadde, sokak ve meydanlarımızı acil durumlarda sıkıntı oluşturan araç işgallerinden kurtaracağız.
KUZEY ÇEVREYOLU İLE ULAŞIMA YENİ BİR SOLUK:
Ödemiş'te uzun yıllardır beklenen güney çevre yolunun yanı sıra kuzey çevreyolu projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hızla hayata geçireceğiz. Adil ve hakça 18. Madde düzenlemeleri ile şehrin sağlıklı gelişimini sağlayacağız. Şehir içi trafik yükünü azaltıp caddelerimizi rahatlatacağız.
YENİ TOPLU KONUTLARLA ŞEHİRLEŞMEYE YENİ BİR VİZYON:
Geçmişte Efe Toplu Konutları ve Saraçoğlu Konutları için öncü olan Ödemiş Belediyesi, yeni toplu konut hamlelerine imza atacak.  Saraçoğlu Konutları yeni etaplarla sürecek. Vatandaşlarımız uygun koşullarda yeni, güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşurken Ödemiş Belediyesi yeni hizmetler için yeni mali kaynaklar üretmiş olacak.
 YERİNDE, HAKÇA, ADA BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM:
Ödemiş’in en eski yerleşim alanı olan mahalleler yerinde ve ada bazlı kentsel dönüşümle yenilenecek. Şehrin kronikleşmiş dar sokak ve çıkmaz sokak sorunları kentsel dönüşümle çözülecek.


TRAMVAY İLE TOPLU ULAŞIMDA YENİ BİR SAYFA:
Şehirleşmenin kuzeye doğru yayıldığı Ödemiş’te çarşı ve otogar gibi yoğunluk merkezlerine ulaşımı kolaylaştıracak tramvay projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güçbirliği içerisinde Ödemiş’e kazandıracağız. Otogardan Zeytinlik’e dek tramvay ile hesaplı ulaşım mümkün olacak, caddelerimizdeki araç yükü azalacak.
ESKİ HASTANE ALANI TEMALI PARKA DÖNÜŞTÜRÜLECEK:
Eski hastane alanı, yeşil alan olarak yeniden işlevlendirilecek. Akıllı kent uygulamalarıyla temalı bir parka dönüştürülecek yeni yeşil alan ile ilçenin sosyal hayatına katkı sunulacak.


ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU KENT MEYDANI:
Ödemiş’te Saraçoğlu Stadyumu’nun taşınması ile birlikte ortaya çıkacak alanı, Ödemişli merhum devlet insanı Şükrü Saraçoğlu’nun adının yaşatılacağı, Ödemiş’in özelliklerine uyumlu, yeşil dokusu bol, ferah, konser ve diğer açıkhava toplantılarına uygun akıllı kent uygulamalarıyla donatılmış Kent Meydanı’na dönüştüreceğiz. Altında en az 500 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılacak.
“PEYZAJ ÖDEMİŞ” İLE PIRIL PIRIL PARKLAR VE MEYDANLAR:
Ödemiş’in girişi yeni bir çehreye bürünecek. Eski Otogar alanından Hükümet Meydanı’na kadar olan koridoru, kent estetiğine uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz.
Süs bitkilerinin merkezi Ödemiş’in her bir parkını peyzaj bahçesine dönüştüreceğiz. Süs Bitkileri sektörünün temsilcileri ile birlikte uygulayacağımız bu projeyle rengarenk ve bakımlı parklar şehrin simgesi olacak.


“SANAYİ ÖDEMİŞ” İLE YENİLİK VE DÖNÜŞÜM:
Ödemiş Sanayi Sitesi’nin yerinde dönüşümü ve Ödemiş’te Güney Çevre Yolu kıyısında imar plan revizyonu ile oluşan Yeni Küçük Sanayi Sitesinin ilçeye kazandırılması için Sanayi Ödemiş projesini şehrimizdeki odalar, kooperatiflerle ve STK’larla bir arada olacağız.
KAYMAKÇI, GÖLCÜK VE YOLÜSTÜ ATIKSU ARITMA TESİSLERİ İÇİN KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK:
Ödemiş’in kırsal mahalleleri Kaymakçı, Gölcük ve Yolüstü’nde uzun yıllardır kurum görüşlerini bekleyen atıksu arıtma tesisleri için daha fazla vakit kaybedilmeyecek. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte suyumuzu ve toprağımızı koruyacak dev atıksu arıtma tesisi yatırımlarını ilçemize kazandıracağız. Kaymakçı’da içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı çağın ihtiyacına uygun şekilde yenilenecek. Kırsal mahallelerimiz paket arıtma tesisleri ile donatılacak.


İLÇE EKONOMİSİNE TURİZMLE DESTEK
“ÖDEMİŞ TURİZM AJANSI” KURULACAK:
Tarihi Birgi’nin UNESCO yolculuğu profesyonel bir bakışla sürdürülürken Ödemiş Cumartesi Pazarı ve Ödemiş Arastası ile beraber Birgi, Bozdağ, Gölcük, Lübbey ve Bademli’nin bir destinasyona dönüştürülmesi, ulusal ve uluslararası platformda tanıtımı için Ödemiş Turizm Ajansı kurulacak. Çok katmanlı turizm kalkınma planı hazırlanarak kısa, orta ve geniş vadeli hedefler belirlenecek.
SPOR TURİZMİNDE ÖDEMİŞ MARKASI:
Yaz aylarında futbol kulüplerinin hazırlık kampları için eşsiz özellikte olan Gölcük Yaylası, yeniden Ege Bölgesi’nin yüksek irtifa kamp merkezi olacak. Yeni konaklama tesisleri ve yeni spor sahalarını kapsayan spor turizmi projemiz ile ilçemize yeni istihdam alanları kazandırılacak.


ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN DAHA ÇOK SPOR
ÖDEMİŞ’E YAKIŞAN YENİ BİR STADYUM:
İlçemize mutlaka en az 10 bin seyirci kapasiteli modern bir stadyum kazandırılacak. Otopark ve diğer donatı alanlarıyla şehre uzun yıllar hizmet verebilecek yeni bir stadyum.
YENİ BİR SPOR SALONU VE KAPALI YÜZME HAVUZU:
Çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucu belası başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzakta sağlıklı gelişimi için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte uluslararası standartlarda bir spor salonu ve kapalı yüzme havuzu belediyemize ait arsada inşa edilecek. Spor okulları dört mevsim düzenlenecek.
SPORLA ANILAN ŞEHİR ÖDEMİŞ:
Yamaç paraşütü için oldukça elverişli olan Ödemiş'i vitrine çıkartıp ulusal yarışma takvimine dahil edilmesini sağlayacağız.
Ralli ve tırmanma yarışları, motokros ve enduro, ATV ve off-road yarışmalarında Ödemiş'in ulusal yarışma takviminde yer almasını sağlayacağız.
BİSİKLET DOSTU ÖDEMİŞ:
çevre yolu projelerinin de devreye alınması ile beraber şehrin ana caddelerinde bisiklet yolu ağı oluşturacağız. Bisiklet kullanımını teşvik eden kampanya ve yarışmalarla beraber ilkokullardan itibaren “Bisiklet Dostu” eğitimlerini düzenleyeceğiz.
YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK!
Denize uzak konumdaki ilçemizde yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak. Ödemiş'in önemli soluk alma alanlarından 125. Yıl Kültürpark'ı yeniden vitrine çıkartmak üzere yüzme havuzunu su parkı konseptiyle genişletip yenileyeceğiz. Kırsal mahalelerimize seyyar yüzme havuzlarıyla kursları taşıyacağız.


KADIN EMEĞİYLE YÜKSELEN ÖDEMİŞ
KADIN EMEĞİ KAMPÜSÜ
Ödemiş’te kadınlarımızın evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri, gıda ürünlerini ekonomiye kazandıracakları “Kadın Emeği Kampüsü” şehrimizin kalbinin attığı merkezlerden Salı Pazarı bölgesinde Çilek Sokağı’nda hayata geçirilecek. Ödemişli kadınların kurduğu üretim kooperatifleri desteklenecek.
KADINLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN MESLEK FABRİKASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası’nın Küçük Menderes havzasındaki eğitim üssü Ödemiş’te kurulacak. Meslek Fabrikası sayesinde kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarının yanı sıra Ödemiş Sanayi Sitesi’nin ve fabrikaların ihtiyaç duyduğu ara eleman eğitimi ile gençlerimize yeni iş kapıları açılacak.
YENİ KREŞLER AÇACAĞIZ, İZELMAN ANAOKULU’NU ÖDEMİŞ’E GETİRECEĞİZ 
Tarım işçisi annelerimiz başta olmak üzere çalışan annelerimizin gündüz çocuk bakımına destek vermek üzere mevcut belediye kreşlerimize ek olarak yeni mahalle kreşlerini çevreden merkeze anlayışı ile ilçemize kazandıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliğine giderek İZELMAN Anaokulları’nın ilçemizde de hizmet vermesini sağlayacağız.
GEZİCİ ANAOKULLARI İLE ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ:
Ödemiş Belediyesi kreşlerindeki aktiviteler mobil hizmet aracıyla kırsal mahallelerimize taşınacak. Her hafta program dahilinde kırsal mahallelerimizi ziyaret edecek Gezici Anaokulları ile çocuklarımızın gelişimine destek sağlanacak. Deneme ve Bilim Merkezi deney setleri mahallelerimize taşınacak.
KIRSAL MAHALLELERİMİZE YENİ ÖDEV EVLERİ:
Çocuklarımızın eğitimine destek için öncü bir çalışma olan Ödemiş Belediyesi Ödev Evleri’ne yenileri eski beldelerimiz ve kırsal mahallelerimizde eklenerek çocuklarımıza huzurlu bir ders çalışma ve sınavlara hazırlık ortamı sunulacak.
ENGELSİZ ŞEHİR ÖDEMİŞ!

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURULACAK
Belediyemiz bünyesinde Engelsiz Yaşam Merkezi kurarak bu birimimizle, 99 mahallede engel tanımayan bireylerimizin ve ailelerinin bir telefon kadar yakınında olacağız. Engelsiz Minibüs uygulamamız hayata geçirilecek.
OTİZM DESTEK MERKEZİ KURULACAK
Otizm Spektrum tanısı konulmuş, otizmli bireylere ve ailelerine uzman psikologlar, sosyologlar ve fizyoterapistler eşliğinde ücretsiz destek vermek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tohum Otizm Vakfı ile işbirliğiyle Otizm Destek Merkezi kurulacak.
SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEM

"EFE KART" İLE 'ALAN EL VEREN EL'İ GÖRMEYECEK:
Sosyal Belediyecilikte "Efe Kart" dönemini başlatacağız. Ödemiş'te ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın belirli bir limit dahilinde ihtiyacı olan temel gıda ve tüketim malzemelerini yerel esnaflarımızdan almalarını sağlayacağız. Esnaf odalarımızla işbirliği protokolleri yapacağımız bu projede alışverişlerin mutlaka yerel esnaftan yapılması sağlanacak.
"ÖDEMİŞ AŞEVİ” İLE KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK:
Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ilçemizde kimse yatağa aç girmesin diye hayırseverlerimizle el ele verip Ödemiş Mutfağı Aşevi'ni kuracağız. Maddi ve fiziki durumu yemek yapmaya elverişli olmayan hemşehrilerimizin yanında olacağız.


TASARRUFLU, YERİNDE, HIZLI VE ETKİN BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ
GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ:
Yılın neredeyse tamamında güneşten nasiplenen Ödemiş’te yenilenebilir enerji teknolojilerinden yararlanıp Belediyemize ait uygun durumdaki arazilerde Güneş Enerjisi Santralleri kuracağız.
“PATİ KÖY” İLE HERKES MUTLU OLACAK:
Ödemiş’te sokaklarda ve parklarda başı boş yaşayan sevimli dostlarımız köpek ve kediler için belediyemize ait bir arsada İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile beraber geniş çaplı “Pati Köy” oluşturup Belediyemizin mevcut Hayvan Barınağı’nı buraya taşıyarak operasyon imkanlarını artıracağız.
“HIZLI ÇÖZÜM EKİBİ” İLE ETKİN BELEDİYECİLİK:
Ödemiş'in şehir merkezinde geniş çaplı çalışma gerektirmeyen basit asfalt, kilit taş onarımları, temizlik ve park bahçe çalışmaları için Hızlı Çözüm ekibi kurarak etkin ve hızlı çözümler sağlayacağız. Vatandaşlarımız bu ekibe bir telefonla ulaşabilecek.
BELDE BELEDİYELERİ MÜFREZE SİSTEMİYLE CANLANACAK:
Kapatılan belde belediyesi binaları Ödemiş Belediyesi Yerinden Hizmet Müfrezelerinin merkezi olacak. Eski beldelerimizdeki şantiyeler güçlendirilerek çevresindeki kırsal mahallelere de hitap edecek şekilde etkin ve yerinden hizmet sağlanacak.


TARIM, HAYVANCILIK VE SÜS BİTKİSİ ÜRETİMİNE TAM DESTEK
BOŞA AKAN SULAR TARIMA KAZANDIRILACAK:
Belediyemizin işlettiği Bademli Şehit Asteğmen Coşkun Kale Barajımızın kapasitesinin üstünde olan fazla suyun akıp gitmesi yerine sulama projelerine kazandırılmasını sağlayacağız.
SÜS BİTKİSİ ÜRETİCİMİZE TAM DESTEK:
Ödemişimizin üretimde ön planda olduğu süs bitkileri sektörü tanıtımda da markalaşmada da ön planda olacak. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'nin fuar konseptiyle daha geniş katılıma sahip olması sağlanacak. Ulusal ve uluslararası alanda tanıtım yapılacak.
Belediyemize ait Otamış Üretim Fidanlığında ilçemizdeki üreticilerimizin ihtiyaçlarına uygun anaç çelik üretimi yapılacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum