CHP'li İrfan Önal Manisalılarla buluştu: "Aydınlık geleceği hep birlikte kuracağız"

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Manisalılar derneklerinin düzenlediği dayanışma toplantısında vatandaşla bir araya geldi. Buluşmada açıklama gerçekleştiren İrfan Önal, “Bayraklı için, İzmir için ve Manisa’mızın büyükşehir ve ilçe belediyeleri için dayanışma ile aydınlık geleceği hep birlikte kuracağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

CHP'li İrfan Önal Manisalılarla buluştu: "Aydınlık geleceği hep birlikte kuracağız"
13 Şubat 2024 - 13:09

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Manisalılar dernekleri tarafından düzenlenen dayanışma toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca CHP Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki, Karşıyaka Belediye Başkan adayı Yıldız İşçimenler Uysal ve Karabağlar Belediye Başkan adayı Emine Helil İnay Kınay da katıldı. Buluşmada konuşan İrfan Önal, “Bizler edindiğimiz tecrübelerle partimize güvenerek çıkmış olduğumuz bu yolda sorumluluğumuzun farkındayız. Sizlerin desteğiyle, Bayraklı Belediyesi’nde hizmet yarışını daha ileriye taşımak için bu göreve talibiz. Bu noktada Bayraklı için, İzmir için ve Manisa’mızın büyükşehir ve ilçe belediyeleri için dayanışma ile aydınlık geleceği hep birlikte kuracağımıza inanıyorum.” dedi.

“BU GÖREVE TALİBİZ”

Manisa’nın kendileri için neden önemli ve değerli olduğuna değinen Önal, “Manisa İzmir’imiz için de çok kıymetli ancak bizim için ayrı bir önemi ve değeri daha var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda şu anda Manisalı bir genel başkan bulunuyor. Manisalı başkanımızın teveccühüyle gençlik kollarından yetişmiş emek vermiş nice arkadaşlarımıza görevler verildi.” dedi.

Önal, konuşmasında şöyle devam etti:

“Biraz kendimden bahsetmek istiyorum 2005 yılında Bornova gençlik kollarında başlayan siyasi mücadeleme daha sonra 2006 yıllarında İzmir Gençlik Kolları İl Yönetimini ve akabinde gençlik kolları MYK’sında üç dönem görev aldıktan sonra PM üyesi olarak görev yaptım. 2019’dan bu yana da Bayraklı meclis üyeliği encümen üyeliği ve Bayraklı meclis başkanvekilliği görevlerini yürütmekteyim. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İmar Komisyon Başkanlığı’nı üstlenmiş bulunmaktayım. Bahsettiğim gençlik konusunu biraz daha açmak istiyorum. PM’de yapılan son atamalarla İstanbul’umuzda da İzmir’de olduğu gibi partimizin gençlik kollarında yetişmiş otuz yaşlarında arkadaşlarımıza görev verildi. Ve partimize bu değişimle beraber genel başkanımızın bize olan güveniyle birlikte gençlik kollarından gelmiş olan arkadaşlarımız İzmir’in metropolünde görev üstlendi. Bizler edindiğimiz bu tecrübelerle sorumluluğumuzun farkındayız. Sizlerin desteğiyle, Bayraklı Belediyesi’nde hizmet yarışını daha ileriye taşımak için bu göreve talibiz. Bu noktada Bayraklı için, İzmir için ve Manisa’mızın büyükşehir ve ilçe belediyeleri için dayanışma ile aydınlık geleceği hep birlikte kuracağımıza inanıyorum.”

“TÜRKİYE’NİN AYDINLIK İNSANLARIDIR MANİSALILAR”

Buluşmada konuşma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ise Manisalılara seslenirken, “Desteğinizi hem İzmir’de hem Manisa’da bekliyoruz. Bunun için güçlü nedenlerimiz var. Bunlardan birisi, Cumhuriyetçi Atatürkçü çağdaş, laik çizgiden olan Türk kültürünü Ege’de yaşatan yurttaşlar olarak, arkadaşlar, aynı ailenin mensubu olarak, bu mücadeleyi yüzyıllardır Ege Bölgesi’nde Manisalılar, yörükler, daha sonra Anadolu’ya gelen Balkan göçmenleri ve Türkiye’yi yüzünü aydınlığa dönük olarak tuttular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğinde biz aslında ne olduğumuz ne olmamız gerektiğini bulduk. Onun baktığı yöne doğru yürüme kararı verdik ve o günden bugüne kadar da aynı yolda yürüyoruz dolayısıyla Türkiye’nin aydınlık yüzüdür Manisa, Türkiye’nin aydınlık insanlarıdır Manisalılar.”  ifadelerini kullandı.

“BUNU BİZE ZAMAN GÖSTERECEK”

Tugay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yıllar boyunca meclise CHP’nin, temsil ettiği tüm değerlerin yüz yıl sonra cesur yürek hepimizin gururu Genel Başkanımız Özgür Özel, Manisalı, Ben Özgür Özel’in değişim hareketiyle birlikte Türkiye’nin kaderinin değişmeye başladığını düşünüyorum. Bunu zaman gösterecek bizlere. Bugün burada aday olan arkadaşlarımızı henüz yeni tanıyorsunuz. Bazılarını, sendikalardan ya da meslek yaşamından daha çok tanıyor olabilirsiniz ama tanımadıklarınızı tanıdıkça şunu anlayacaksınız; nitelikli, çalışmaya hazır, idealist gerçekten İzmir ve Türkiye’nin dört köşesini çok daha iyi noktaya getirmek için çalışacak yeni bir kadroyu yeni bir anlayışı, geçek anlamda bir değişimi önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne daha sonra da Türkiye’ye getirecek olan bir anlayışı artık Özgür Özel yürürlüğe koymuş durumda.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum