CHP İLÇE BAŞKANI İPEK ONBAŞIOĞLU: "YAPARSA AK PARTİ YAPAR" DEDİLER BİR KÜREK TOPRAK ATARAK KADERİNE TERK ETTİLER" 

Selçuk’ta yapılması planlanan yeni devlet hastanesi inşaatının bir türlü başlamamasına CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu sert tepki gösterdi.

CHP İLÇE BAŞKANI İPEK ONBAŞIOĞLU: "YAPARSA AK PARTİ YAPAR" DEDİLER BİR KÜREK TOPRAK ATARAK KADERİNE TERK ETTİLER" 
03 Ekim 2023 - 09:26
Onbaşıoğlu yaptığı açıklama şunları söyledi:

“Yaşadığımız bu kadim kentte adeta arap saçına dönen Selçuk yeni Devlet Hastanesi inşaatının yerinde hala yeller esiyor. Her fırsatta CHP Yönetimini ve dönemin meclis üyelerini hedef göstererek suçlayan zihniyet, önce süreci iyi takip etmelidir… 2014 yılından bu yana sayısız ihalelere çıkan ve her ihale sonunda mevcut alanda pozlar veren iktidarın Selçuk’taki temsilcileri hastane inşaatını bir türlü başlatamama beceriksizliğini CHP üzerinden rahatlamaya çalışmaktadırlar. Bunu biz değil, hepimiz biliyoruz. 

2014 yılından bu yana halkı kandıran, her fırsatta CHP İlçe örgütümüze ve dönemin meclis üyelerini hedef gösteren zihniyet, seçimler yaklaştıkça bu alana bir kepçe çekerek inşaatın başlayacağı müjdesini veriyor. Bugüne kadar atamayla gelen her il başkanı, her ilçe başkanı aynı yalanlarla halkı kandırmaya devam ediyor.  

10 yıldır devam eden süreçte bizler CHP olarak ve 2019 yılından itibaren belediyemiz ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel hem imar çalışması açısından hem de ruhsatın uzatılması açısından üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Yani yıllardır hastane inşaatını başlatamamanın tecrübesizliğini CHP’ye yada belediyemize fatura edemezler. 

Son süreçte neler yaşandı;

Geçtiğimiz Şubat ayında ihaleye çıkan, 04 Nisan 2023 tarihinde başlaması, 400 günde de tamamlanması planlanan ve ilçe halkının biran önce yeni hastaneye kavuşması adına Efes Selçuk Belediyesi tarafından inşaat ruhsatının süresinin uzatıldığı Selçuk yeni devlet hastanesi yapım işi yalan oldu. 

Cevap veremeyeceklerini anladıkları her fırsatta Cumhuriyet Halk partisini (CHP) hedef alan mevcut iktidarın Selçuk temsilcileri yaklaşık bir yıldır yapım ihalesinin tamamlandığı ve hatta işin hızlanması adına belediyemiz tarafından inşaat ruhsatının verildiği hastanenin neden hala yapılmadığını açıklamıyorlar. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce inşaat alanına giderek tabela önünde poz verip video kaydı çeken ve  göstermelik olarak mevcut alana bir kürek toprak atan AKP'nin atanmış ilçe başkanı bunu halka neden açıklamıyor. 

Açıklayamazlar... Çünkü; "Çok yakında hastane inşaatına başlıyoruz yaparsa Ak Parti yapar" diyerek halkı kandırmaya devam edecekler. 

Yaşanan süreci sizlere şöyle anlatalım... Hastanenin ihalesi yapıldığı ve yüklenici firmanın belirlendiği doğrudur. İnşaat ruhsatı da tamam... Ancak firma ortada yok... Yani seçimden önce ihalesi tamamlandıktan sonra halka boy boy müjdeler verebilmek için önce mevcut alana konteynır getirdiler ve oraya bir bekçi görevlendirdiler. Hemen ardından bir kepçe geldi ve bu kepçe yağmur suları ile dolu olan alanda temizleme çalışması yaptı... Bu sırada mevcut iktidarın Selçuk'taki atanmış başkanı buraya gelip kendince açıklama yaptı ve göstermelik de olsa bir kürek kum attı. Sonra hastane yine yalan oldu.

Bizler CHP Efes Selçuk İlçe Örgütü olarak; 12 bin 500 metrekarelik alanda yer alacak olan yeni Selçuk Devlet Hastanesinin bir an önce yapılmasını umuyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum