CHP'den tezkere çıkışı: 'Yabancı asker demek işgal demektir'

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda ve 81 ilde eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak ve Suriye'deki görev sürelerinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin basın açıklaması düzenlendi. CHP'li Ünsal,"Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır" diye konuştu.

CHP'den tezkere çıkışı: 'Yabancı asker demek işgal demektir'
23 Ekim 2023 - 13:59

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda ve 81 ilde eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak ve Suriye’deki görev sürelerinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını CHP İzmir İl Sekreteri Av. Özlem Ünsal yaptı. CHP’nin Türkiye’de yabancı asker postalları istemediğini belirten Ünsal,”Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır” diye konuştu.

Yabancı askerlerin vatan toprağının çiğnemesinin önünü açtığını belirten Ünsal, “Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir?” dedi.

“MİLYONLARCA VATAN EVLADI GÖREV BEKLEMEKTEDİR”

Tezkere konusunun yeterince gündemde kalmadığını ifaden Ünsal, “Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu’nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir. Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha “Allah da milletim de beni affetsin’ diyecek duruma düşmesidir.” diye belirtti.

“YABANCI ASKER DEMEK İŞGAL DEMEKTİR”

Yabancı asker demenin işgal olduğunu ifade eden CHP’li ünsal, “Cumhuriyet Halk Partisi, “terörle mücadele” adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı okl undan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 11 yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması” ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum