CHP'den İzmir Büyükşehir Belediyesi hamlesi: Buğra Gökçe kararını cuma günü açıklayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP’de son 25 yıldır görülmemiş müthiş bir yarış var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’nin de Cuma günü kararını açıklayacağı öğrenildi.

CHP'den İzmir Büyükşehir Belediyesi hamlesi: Buğra Gökçe kararını cuma günü açıklayacak
30 Kasım 2023 - 15:21

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki kentlerde belediye başkan adaylarının belirlenmesinde anket, parti teşkilatı ve sivil toplum örgütleri görüşleri alınacağını açıklamasından sonra İzmir’de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzerine tüm ilçelerde büyük bir başkanlık adaylığı yarışı başladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar olmak üzere çok sayıda isim yola çıktı. CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için son 25 yılın en fazla sayıda aday adayı çıktığı dönem yaşanıyor.

Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yoğun şekilde adı geçen isimlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’nin Cuma günü kararını açıklayacağı öğrenildi. Ankara Şehir Plancıları Odası Başkanlığı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Gökçe 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcılığına getirilmişti. Gökçe’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı nedeniyle adaylık konusunda avantajlı olabileceğini ifade ediliyor.

SOYER MEVCUT BAŞKAN OLARAK EN ÖNDE GELEN ADAYLARDAN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mevcut belediye başkanı olarak en önde gelen adaylar arasında yer alıyor. Soyer 5 yıl daha görev yapmak için aday olduğunu defalarca açıkladı. Kurultay sürecinde Kılıçdarğlu’na destek vererek Özgür Özel’in karşı cephesinde yer alsa da Soyer’in yapılacak anketlerde mevcut başkan olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını yaşayacağı belirtiliyor.

ATİLA SERTEL VE OLGUN ATİLA ADAY ADAYLIKLARINI İLAN ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına adaylık dosyasını ilk teslim eden isim İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel oldu. Türkiye Gazeteciler Federasyonunun da Onursal Başkanı olan Sertel Türkiye çapında tanınan bir gazeteci. Sertel, Büyükşehir Belediyesinde Basın, Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Bornova Belediye Başkanlığı görevini 2014-2019 yılları arasında yürüten Olgun Atila da 2 Aralık Cumartesi günü CHP İzmir İl Başkanlığına giderek adaylık başvurusu yapacağını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcülüğü görevinde de bulunan Atila ismi geçen adaylar arasındaki en genç isim. Mimar olan Atila yüksek lisansını da şehir ve bölge planlama üzerine yaptı.

SINDIR DA ÜYELERİN ÖNÜNE SANDIK KONURSA “VARIM” DEDİ

CHP Genel Sekreterliği Görevini 2016-2018 arasında yürüten Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da parti gözetiminde üyelerle yapılacak bir seçim yapılması durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıkladı. 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Sındır 2015-2023 yılları arasında İzmir Milletvekilliği görevlerinde de bulunmuştu.

KURULTAY’DA ÖZEL’İ DESTEKLEYEN TUGAY DA ADAY

İzmir İl Kongresinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen listeden Kurultay delegesi seçilen ancak Özgür Özel’i destekleyeceğini açıklayarak kazanan tarafta yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için göz kırptı. Tugay, “Tunç Soyer devam etmeyecekse, ben de şehrimize neler yapacağımız, neler vaat edeceğimizi söyleyebilirim. Karar partimizindir”  dedi.

BAKAN VE YÜCEL’İN DE ADI GEÇİYOR

CHP Parti Meclisine seçilen İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel’in de ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olarak anılıyor. Aynı zamanda Parti Sözcüsü de olan Deniz Yücel İzmir’e yaptığı ziyarette büyük bir coşkuyla karşılandı. CHP’de İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Murat Bakan da İzmir Büyükşehir Beleye Meclisi’nde yaptığı parti sözcülüğü göreviyle de yerel yönetimler için iddialı ve deneyimli bir isim.

ABDÜL BATUR DA POTADA

CHP’nin yerel yönetimlerde ve belediye başkanlığında en deneyimli ismi olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için potada olan isimler arasında yer alıyor. İZBETON Genel Müdürlüğünden sonra 1999-2004 yılları arasında Narlıdere Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Batur’un ismi 2019’da Tunç Soyer ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi için geçmişti. Ancak Batur Konak Belediye Başkan adayı yapılmıştı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un ismi de 2004’deki seçimler için bir kez daha Büyükşehir adayı olarak gündemde.

ÇOK SAYIDA İSİM VAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını isteyen ya da adı geçen daha pek çok isim var. Önceki dönem İzmir milletvekili Bedri Serter’in de isminin geçtiği ve kendisinin de sıcak baktığı belirtiliyor. Eski İzmir Milletvekili ve eski DİSK Başkanı Musa Çam da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyenler arasında. Bunun yanında Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritlioğlu Sengel ve eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçiyor. 1989-1999 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Yüksel Çakmur da ön seçim olursa aday olacağını açıkladı.

Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 2004-2019 arasında üstlenen Aziz Kocaoğlu’nun bile tekrar adaylık düşünebileceği konuşuluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum