CHP'de gizli anket bugün başlıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bugün Genel Merkez tarafından belirlenen 5 isim için anket çalışması başlıyor

CHP'de gizli anket bugün başlıyor
11 Aralık 2023 - 09:46

-CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da bugün son yılların en ilginç Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirleme süreci başlıyor. Bugün 5 Büyükşehir Başkan aday adayı için anket süreci başlıyor. Ancak bu 5 başkan aday adayının ismi sır gibi saklanıyor. Ankete ismini yazılacak isimleri de sadece Genel Merkez biliyor. Anketi de CHP Genel Merkezi yapacak. Manisa Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için resmi olarak tek bir kişinin bile başvurmaması da dikkat çekti.

SÖZLÜ BAŞVURU OLMUŞ

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek resmi olarak başvuru olmadığını ancak sözlü olarak başvuruların olduğunu belirterek, “Genel Başkanımız Manisa’ya çok büyük ve özel bir özen gösteriyor. Yapılan sözlü başvuruları inceliyor. Bu sözlü başvurular paylaşılmıyor. Doğru adayı bulmak için titiz bir çalışma olacak. Genel Merkezimiz bugün 5 Büyükşehir Başkan adayının ismiyle ilgili anket çalışmasını başlatıyor. Bu isimlerden biri açık ara önde çıkarsa ilan edilecek. Rakamlar birbirine yakın olursa sandıklar konup temayül yoklaması olabilir” dedi.

SELÇUK ÖZDAĞ İDDASI

Öte yandan CHP’nin Manisa’da aday çıkarmayacağı, DEVA Partisi Adayı Selçuk Özdağ’ı destekleyeceği de konuşuluyor. Özdağ’a destek verileceği için hiçbir adayın resmi başvuru yapmadığı ve anket yapılacak aday adaylarının isminin kamuoyuyla paylaşılmadığı iddia edildi.

ESKİ İL BAŞKANI BALABAN YUNUS EMRE İÇİN ADAY ADAYI

Özgür Özel’le ters düşen eski CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın da Yunus Emre Belediye Başkan Adaylığı için başvurması dikkat çekti. 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi milletvekili olmak için İl Başkanlığından istifa eden Balaban yapılan temayül yoklamasında 4’üncü sırada gösterilmesine rağmen 5’inci sıraya kaydırılmış ve seçilememişti. Balaban’ın yerine ise 4’üncü sıraya Özgür Özel tarafından getirildiği iddia edilen Aliye Kaban milletvekili seçilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum