CHP'de birlik, beraberlik tablosu

Başkan Tugay’dan belediye başkanlarına çağrı: Adayların yanında durun

CHP'de birlik, beraberlik tablosu
27 Şubat 2024 - 10:20
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova Seçim Ofisi’nin açılışını yaptı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra CHP'li eski milletvekillerinden Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır da katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tugay, “Şu anda CHP'li olan bütün belediye başkanı arkadaşlarımıza, özellikle kendisinden sonra başka birine adaylık verilenlere çağrım şudur. O adayla birlikte lütfen miting alanlarında ve onların yanında durun. Size yakışacak olan budur. Çünkü siz bu bayrakla beraber o koltuklara oturdunuz” dedi. Tugay, İzmirlilere de sandıkta birleşme çağrısında bulundu.

 

 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Bornova Seçim Ofisi'nin açılışını yaptı. Miting havasında gerçekleşen açılış törenine İzmir'de 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, eski Bornova Belediye Başkanı ve eski CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal katıldı. Davul ve zurna eşliğinde coşkulu bir kalabalığın da bulunduğu açılışta konuşan Cemil Tugay, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

 

“KOCAOĞLU'NUN YANIMIZDA DURMASINDAN GURUR DUYUYORUM”

 

Konuşması sık sık sloganlar nedeniyle bölünen Tugay, programa katılan Aziz Kocaoğlu için de “Aziz Kocaoğlu'nun tam yanımızda durmasından büyük gurur duyuyorum “ dedi. Tugay, “İzmir'in dört bir yanında 31 Mart seçimleri için arkadaşlarımızla birlikte alanlardayız. Sabahın erken saatlerinden, gecenin geç saatlerine kadar yurttaşlarla buluşmaya, kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Haklılığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Davamızı anlatmaya çalışıyoruz. Son birkaç gün içerisinde Menderes'in, Torbalı'nın ve Selçuk'un sakinleriyle bir araya geldim. Bana 'Aziz Kocaoğlu vardı. Buralarda sürekli bizim aramızda gezerdi. Onu hiç unutmadık, onu halen ilk günkü kadar çok seviyoruz' dediler. Bunu zaten bütün İzmir biliyor. Burada söylemek istedim. Çünkü şu anda değerli başkanımız, büyük başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun tam yanımızda durmasından büyük gurur duyuyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİZ BU DAVANIN TAM GÖBEĞİNDEN GELİYORUZ”

 

Atila Sertel ve Kamil Okyay Sındır'a da çalışmalarından dolayı teşekkür eden Cemil Tugay, “Bizler CHP'liyiz. Burada gördüğünüz bu tabloda yıllarca bu partiye onurla hizmet etmiş, bu davayı almış, taşımış insanları görüyorsunuz. Dün onlar fedakarca koşturdu, bugün bizler, yanımızda ailelerimizle beraber, eşlerimiz, çocuklarımızla beraber huzurlarınızdayız. Size şunu diyoruz; evet biz CHP'liyiz. Biz bu gördüğünüz altı oklu bayrağın gölgesinde yaşamayı onur sayan, Atatürk'ün partisinde mücadele etmeyi, onur sayan insanlarız. Biz halkız. Biz başka yerlerden gelmiyoruz. Biz bu davanın tam göbeğinden geliyoruz. Biz Cumhuriyete inanmış insanlarız. Biz Atatürkçü insanlarız. Onun için boğazımız yırtılana kadar Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyebiliyoruz. Bu onuru yaşayabiliyoruz” dedi.

 

 

“CHP'Lİ BAŞKAN ADAYLARININ YANINDA OLUN”

 

Çeşme'nin mevcut Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın, CHP tarafından Çeşme Belediye Başkan Adayı gösterilen Lal Denizli'ye desteğini açıkladığını hatırlatan Cemil Tugay, partililere çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

 

“Bugün Çeşme'de Ekrem başkanımız, Lal Denizli'ye bayrağı teslim edeceğini ve onun arkasında olduğunu söyledi. Hep beraber el kaldırdık. Bugün de burada Aziz Kocaoğlu başkanım yanımda. Şu anda CHP'li olan bütün belediye başkanı arkadaşlarımız kendisinden sonra başka birine adaylık verildiyse eğer, kendilerine çağrım şudur. O adayla birlikte lütfen miting alanlarında ve onların yanında durun. Size yakışacak olan budur. Çünkü siz bu bayrakla beraber o koltuklara oturdunuz. Siz Cumhuriyet Halk Partili olduğunuz için seçildiniz ve oraya geldiniz. Bugün üzerinize düşen görev yeni adayların yanında yer almak. Onlara destek olmak. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililere yakışan budur. Benimle aynı düşüncede misiniz? Hepsini bundan sonra mitinglere bekliyorum. Yanımızda yer almalılar.”

 

“KARŞIYAKA BELEDİYESİ 5 YIL TERTEMİZ ÇALIŞTI”

 

Karşıyaka Belediye Başkanı olarak 5 yıl görev yaptığını anımsatan Cemil Tugay, şunları söyledi:

 

“5 yıl alnıma bir gram leke sürdürmeden çalıştım ve yaşadım. Asla o yalanlara, uydurulan o saçma sapan şeylere, trollerin uydurduklarına bakmayın. Karşıyaka Belediyesi 5 yıl tertemiz çalıştı. Ben çalışma arkadaşlarımın hepsiyle gurur duyuyorum. Onlara bu onurlu görevi yaparken bana yoldaşlık ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da tüm İzmir için, kentin en ücra köşesinde kalan köyler için çalışacağım. Şehrin altyapısını iyileştirmek boynumuzun borcu olsun. Üstündeki insanları mutlu etmek, onların yaşamlarını konforlu hale getirmek boynumuzun borcu olsun. Bizler bu görevlere durup dururken gelmedik. Bu görevlere durup dururken gönderilmedik. Hepimizin hazırlıkları var. Hepimizin deneyimleri var. Hepimizin arkasında aslında koskoca bir Cumhuriyet Halk Partisi ordusu var. Başımız sıkıştığı zaman gidip yardım isteyeceğimiz kocaman bir örgütümüz var. Bu şehrin bilim insanları var. Bu şehrin meslek örgütleri var. İzmir çok büyük ve güçlü bir şehir. O nedenle bugüne kadar her türlü uğradığı haksızlığa rağmen dimdik ayakta durmuş olan bir şehirdir.”

 

“İZMİRLİ’NİN HAKKINI ÇALMAK İSTEYENLERİN ÖNÜNDE DURDUK”

 

İzmir'e hizmet etmek isteyen kimsenin elini kolunu tutmadıklarını vurgulayan Cemil Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ancak hizmet etme niyetinde olmayan, rant peşinde olanların, şehrin hakkını yemek isteyen, İzmirliler’in hakkını çalmak isteyenlerin önünde aslanlar gibi durduk. Daha önce diğer başkanlarımız yaptı bu mücadeleyi. Bugünden sonra biz yapacağız. Ben sakin bir insanım. Normal yaşamımda sesimi bile yükseltmem. Mütevazılık benim için bir erdemdir. Ailem bana bunu öğretti. Hele hele millet huzurunda efendi gibi duracaksın. Ama ne zaman birisi bu milletin hakkını yemeye kalkarsa onun karşısında en yüksek sesle bağıracaksın. Duracaksınız. Duracaksınız ve İzmir'i durduramayacaksınız. O yüzden biz güçlü belediyelerimizle, güçlü halkımızla beraber dimdik bu şehrin her türlü hizmetini yerine getirmeye devam edeceğiz. Burada en büyük gücü arkadaşlığımızdan, kardeşliğimizden, yoldaşlığı alacağız.”

 

 

“SANDIKTA BİRLEŞELİM”
CHP'li tüm yol arkadaşları ile direne direne kazanacaklarını söyleyen Tugay, iddiasını şu sözlerle ifade etti:

 

“Bugün bir sürü yalana, yanlışa kanıp da başka yerlerde çözüm arayanlar bu seçimi kaybedeceğini bile bile Cumhuriyet Halk Partisi'ni kaybettirmeye niyetli olanlar. Onları bir kenara koyuyorum. Ama gerçek İzmirliler’e gerçek halkımıza seslenmek istiyorum. Bu şehre sahip çıkmak istiyorsanız birleşelim, birleşelim ve hep beraber kazanalım. Sandıkta birleşelim. Milletin ittifakını, İzmir'in ittifakını birlikte kuralım. Asıl mesele CHP'ye kaybettirmek değil. CHP'ye yüzyıldır kimse kaybettiremedi. Bundan sonra da kimse kaybettiremeyecek. Bir sürü partiler geldi geçti. Açıldılar, kapandılar. Tarihin sayfalarına gömüldüler. Bizim bu sene 101'inci yılımız. 101 yıldır dimdik ayaktayız ve bu gördüğünüz güçlü, büyük, değerli insanlarla beraber, geçmişiyle ve geleceğiyle beraber buradayız. Kazanacağız. Bu şehri asla hiç kimseye vermeyeceğiz. En kısa zamanda partimizi iktidar yapacağız.”

 

“GENÇLERİ BU MÜCADELEYE KATILMAYA DAVET EDİYORUM”

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, konuşmasında gençlere de seslenerek, şunları söyledi: “Her geçen gün daha fazla genci meydanlarda görüyorum. Genç arkadaşlarımızı bu vatan ve millet mücadelesine katılmaya davet ediyorum Sessiz bir köşede durmasınlar. Haksızlıklara boyun eğmesinler. Bu devrimci mücadelenin yanında yer alsınlar. Hepsini bu mücadeleye katılmaya davet ediyorum. Yüzlerinizdeki yorgunluklar, yüzlerinizdeki mutsuzluklar gitsin. Geleceğe umutla bakın. Bundan sonra kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak. Bunu biz sağlayacağız. Burada artık hak olacak, hukuk olacak, adalet olacak. İnsanlarımıza yerel yönetimler eliyle adalet dağıtacağız. Küçücük çocuklara ücretsiz bedava süt dağıtma fikri nereden çıktı? İzmir'den çıktı. Sosyal belediyeciliğin en değerli örneklerini, tarımı, çiftçiyi destekleyen politikaları bu şehrin insanları, bu şehrin politikacıları, CHP'liler başlattı. Ve bütün Türkiye'ye örnek oldu. Buradan yayıldı. Bundan sonra da yenilerini beraber yapacağız. Bu şehirde kimsenin aç kalmasına izin vermeyeceğiz. Evsiz olup sokakta yatmasına izin vermeyeceğiz. Kimsenin yokluk çekmesine izin vermeyeceğiz. Gencimize el uzatacağız ve yanında yer alacağız. Böyle olduk bugüne kadar. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz.”

 

“İZMİR PARLAYAN BİR YILDIZ OLACAK”

 

İzmir'in kendi olanaklarıyla kalkınması için, kalkınma belediyeciliğini kentte devreye sokacaklarını anlatan Tugay, “Yapacağımız yerel hizmete bugünden itibaren ekonomisini bozdukları, insanlarımızı yoksullaştırdıkları, gelir adaletsizliği yarattıkları, insanları kiralarını ödeyemez, yemeklerini alamaz hale getirdikleri bu ülkede bundan sonra İzmir'in kendi olanaklarıyla kalkınması için kalkınma belediyeciliğini de İzmir'de devreye sokacağız. En güzel örnekleri burada yaşatacağız. İşsiz çocuklarımıza, işsiz gençlerimize iş bulacağız. Yeni iş sahaları açacağız. Üretim potansiyelimizi artıracağız. Bu şehrin daha fazla markası olacak. Markalarını daha fazla pazarlayacak, yurt içinde, yurt dışında, turizmiyle, tarımıyla, ticaretiyle, her sektörüyle, girişimciliğiyle, girişimiyle İzmir parlayan bir yıldız olacak. Ben İzmir'e inanıyorum. Sizlerin de inanması gerektiğini düşünüyorum. Lütfen sokaklara çıkın. Kapıları çalarak mücadele yapın. Bu zafer bizim olacak. 31 Mart gecesi Gündoğdu Meydanı’nda milyonlarla buluşalım.”

 

KOCAOĞLU: İZMİR HİÇBİR ÇIKAR İÇİN TAVİZ VERMEDİ

 

Programda konuşan Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in ülkedeki diğer şehirlere benzemediğini belirterek, “İzmir kendi kendine yetebilen, kendi göbeğini kesebilen bir kenttir. Hiçbir çıkar için ilkesinden taviz vermeyen, kan kusup kızılcık şerbeti içen bir kenttir. İzmir zapt edilemeyecek. Tarih boyu zapt edilemeyecek. Atatürk'ün, Cumhuriyetin, Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasinin kalesidir. Bu bayrağa biz şimdi gençlere teslim ediyoruz. Gençler de daha ileriye taşıyarak kendisinden sonraki kuşaklara teslim edecek. Hepinize başarılar diliyorum. Başarı bizimdir. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız ve başaracağız” dedi.

 

“BİZ BU YOLA BAŞIMIZI KOYDUK”

 

Kamil Okyay Sındır da mücadele bayrağını hiç bir şekilde yere düşürmediklerini belirterek, “Kimsenin başını öne eğdirmedik. Partimiz ve ülkemiz için tabii ki Bornova’mız için ve sizlerden aldığımız güç ve destekle o bayrağı hep alnımız açık, başımız dik, yukarıda tuttuk. Teslim ettiğimiz bütün arkadaşlarımız da daha yukarıya taşıma çabası içerisinde oldular. Tek sevdamız insanımız, vatanımız, bayrağımız ve kurucu liderimiz, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Bornova bu gücüyle sizi kimse eğemez, yıkamaz. Biz bu yola başımızı koyduk. Sonuna kadar da yürümeye devam edeceğiz" dedi.

 

“BORNOVA EĞİLİP BÜKÜLENLERİN KENTİ DEĞİLDİR”

 

Atila Sertel ise Bornova'nın siyasetteki yerinin çok büyük ve anlamlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 

“Bornova, Aziz Kocaoğlu gibi kırılamayacak bir büyükşehir rekoruna imza atan yerdir. Bornova, eğilip bükülenlerin kendi değildir. Dik duranların, namuslu duranların, namuslu yaşayanların bir siyasette iz bırakanların kentidir. Şimdi birileri Bornova için, Çamdibi için, Altındağ için benim yaşadığım ve yaşamaktan onur duyduğum Çamdibi ve Altındağ için hayaller kuruyor. Şunu unutmasınlar; oranın emekçi halkı, oranın namusuyla yaşamış ve hayatı boyunca kimseye baş ve boyun eğmemiş halkı kimseye boğun eğmez.”

 

 

“İZMİR’İ HAM ETTİRMEYECEĞİZ”

 

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki ise İzmir'de çok genç bir kadro ile sahaya çıktıklarını söyledi. Ekşi, “Bu heyecan verici bir durum ama çok büyük bir mirasın takipçisi olmaya aday olduk. Aziz Başkan yıllarca 'İzmir ham etmeye geliyorlar' dedi. Ham ettirmedik İzmir'i. Ettirmeyeceğiz de” dedi.

 

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın da İzmir'in her yerinde CHP'nin seçim çalışması yürüttüğünü ifade ederek, “Öyle Kordon'da meyhane dolaşıp, İzmir seçmenini kandırabileceklerini düşünmesinler. Bir avukat arkadaşımızı şeriata karşıyız diye kaç gün gözaltında tuttular? Bunlara mı inanacak İzmir halkı” dedi.

 

Konuşmaların ardından seçim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum