CHP Adayı Mehmet Ertaş: Edremit Kuzey Ege'nin Yıldızı Olacak!

Ön seçimde rakiplerini geride bırakarak CHP Edremit Belediye Başkan Adayı seçilen Mehmet Ertaş, projelerini anlattı.

CHP Adayı Mehmet Ertaş: Edremit Kuzey Ege'nin Yıldızı Olacak!
05 Mart 2024 - 12:11
 ZAFER İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

4 şubattaki ön seçimde üyelerin demokratik iradesiyle çıktığını hatırlatan Mehmet Ertaş; şiöyle devam etti:

“İnşallah yine Edremitlilerin demokratik iradesiyle de 31 Mart’taki büyük sandıktan, güçlü örgütümüzle dayanışma içinde en yüksek oyla çıkma inancı ve kararlılığındayız. Bundan asla şüphemiz yoktur.  Moral ve motivasyonumuz yüksek ve hazırlıklarımız tamdır. Bütün azmimiz ve olanca heyecanımızla, Edremit Belediye Başkanlığına hazırız. Aranan kan bulunmuştur.”


HİÇ KİMSEYİ HİÇ KESİMİ AYRIŞTIRMAYACAĞIZ

Mehmet Ertaş; Belediye başkanlığını en büyük ve gerçek hizmet alanı olarak gördüğü için hiçbir kimseyi, bir kesimi her ne sebeple olursa olsun ayrıştırmanın, dışlamanın, kayırmanın, keyfi davranmanın hem mizacında, hem insanlık anlayışında, hem vicdanında ve hem de adalet anlayışında yeri olamayacağının altını çizdi.

Haktan, hukuktan, adaletten yana Cumhuriyet Halk Partili halkçı bir belediye başkanı olma sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını dile getiren Ertaş; şöyle devam etti:

“Her yönden il olmayı fazlası ile hak etmiş olan Edremitimize yönelik öncelikli hedefimiz, kısa, orta ve uzun vadeli programlarla mali disiplini her birime yayarak, halkçı, toplumcu, sosyal belediyeciliği, yenilenmiş ve etkili yönetim anlayışı ile buluşturmak olacaktır. 

Turizm bölgesi özellikli olan kentimizi, turizmin bölgemizde karşılığı bulunan her dalında etkinleştirerek, turizm sezonunu 12 aya yayma çalışmaları başlatılacaktır. 


RAYLI SİSTEM GELİYOR

Narlı Mahallemizden başlayarak Bostancı Mahallesi ve havaalanına kadar hafif raylı sistem ulaşımını gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortak çalışma için derhal girişim ve hazırlık başlatılacaktır. 

Kıyı denizciliğinin özendirilmesi için spor kulüpleri işler hale getirilerek, uygun olan çeşitli etkinlikler gerçekleştirilip, çocuklar, gençler ve yetişkinler için deniz sevgisi geliştirilecektir.” 

DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ

Bölge için ciddi ve öncelikli bir tehlike olan deprem gerçeği sorunuyla ilgili mevcut ve yeni yapılar konusunda, hukuksal düzenlemeler ışığında önlemler alınması çalışmalarına başlayacaklarını vurgulayan Ertaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Olası afetlere yönelik acil eylem planlamaları hakkında ilgili bütün resmi ve sivil kurum ve kuruluşlarla etkili işbirliği çalışmaları gerçekleştirilerek kurumsallaştırılacaktır.

Atıl ve sahipsiz durumdaki yapıların yoğunlaştığı noktalarda kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar hızla başlatılacaktır. Evsel ve sanayi atıklarının geri dönüşüm işlemleriyle ilgili projeler gerçekleştirilecektir.


YENİLENEBİLİR ENERJİ TEŞVİK EDİLECEK

Yenilenebilir enerji üretimini teşvik edici çalışmalar hakkında projeler geliştirilerek, uygulanmasının önü açılacaktır. Temiz enerji ve temiz kent yaklaşımını hayata geçirmek için çalışmalar derhal başlatılacaktır. Yeşil bir yaşam ve gelecek yaratma adına çevreye duyarlılık ve doğal dengeyi önemseyen ve önceleyen bir anlayışı öne çıkarıp, daha yaşanabilir kent ortamının yaratılması yönünde gerekenler yapılıp, gerekli önlemler alınacaktır.

 Özellikle Kazdağları’mızı merkeze oturtarak, doğal çevre duyarlılığımız ve korumacılığımız, bütün uygulamalarımızda kırmızı çizgimiz olacaktır. Ekilebilir topraklarımız, zeytinimiz ve denizimizle ilgili keskin duyarlılığımız ödünsüz devam edecektir. 

OTOPARK SORUNU BİTECEK

Özellikle merkez mahallerimizde olmak üzere Edremit’imizin de birikmiş önemli bir sorunu olan otopark konusunda, Büyükşehir Belediyemizle eşgüdüm içinde çözüm üretici çalışmaya derhal başlanacaktır.”

SEL BASKINLARI TARİH OLACAK

Son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak Edremit’te de zaman zaman yaşana sel ve su baskınları hakkında gerekli olan bütün önlemler önceden alınacağını vurgulayan Ertaş; plan dahilinde yağmur suyu hatları bir an önce yenileneceğinin altını çizdi.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Tarihi ve otantik Edremit evlerinin onarımı ve restorasyon konusunu bir plan ve bütçe dahilinde ele alınarak kentin kültürüne, turizmine ve ekonomisine kazandırma maksatlı uygulama projeleri hayata geçirme çalışmaları yapılacağını söyleyen Ertaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kentimiz ve bölgemiz için önemli bir değer olan Antandros Antik kentin gün yüzüne çıkarılması amaçlı çok yönlü destek sağlanacaktır. Aeneas Yürüyüş Rotası projesin tamamlanıp gerçekleştirilmesi için hız verilecektir. 

EMEKLİLERE ED-BEL KART

Ketimizde oturup yaşayan emeklilerimiz, ekonomik durumları gereğince, belediyemizin iştiraki olan Ed-Bel’in işletmelerinden indirimli olarak hizmet alabilmeleri için Ed-Bel Emekli Kartı uygulamasına başlanacaktır. 

Engelli yurttaşlarımız için engelsiz yaşam ve hobi alanları yaratılarak yaşamlarının kolaylaştırılıp, doğrudan sosyal yaşama katılımları sağlanacaktır. 


CAN DOSTLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sokakta yaşamlarını sürdüren sevimli can dostlarımız için kısırlaştırma dahil, iyileştirme merkezleri ve sağlıklı yaşam alanları yaratılacaktır. 
Çocuklarımızın sosyal yaşam içinde eğlenerek sosyalleşip kendilerini geliştirmelerine yönelik oyun ve eğlence alanları yaratılıp, var olanlar da yenilenip geliştirilecektir. 
Yetenekli yurttaşların kendilerini gerçekleştirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve böylece kentin sosyal, kültürel yaşamına katkı sağlamak için yerel sanatı, yerelde sanatı ve sanatçıyı destekleyici, geliştirici olanaklar yaratılacaktır. 

KIRSAL KESİME KOOPERATİF DESTEĞİ

Özellikle kırsal mahallelerimizde hem kültürel olarak hem de ekonomik amaçlı olarak yöresel ürünleri, el sanatları ürünlerini öne çıkararak en başta kadın üreticilerimize iş alanı yaratacak kooperatifleştirmeler, bu yöne birlikleşme ve oluşumlar, desteklenecektir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum