Çeşme'de 100. Yıla yakışır Cumhuriyet Korteji

Çeşme Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını binlerce kişilik 100. yıl korteji ile taçlandırdı.

Çeşme'de 100. Yıla yakışır Cumhuriyet Korteji
30 Ekim 2023 - 13:57

Çeşme Kent Belleği Müzesi görkemli bir törenle açıldı. Başkan Oran “Kalplere sığmayan bir sevinç, sokaklara taşan bir coşku, sonsuza denk kalbimizde taşıyacağımız büyük bir gururla Cumhuriyet’in 100. Yılını kutluyoruz” dedi.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

Çeşme Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen yürüyüş Musalla Mahallesi 16 Eylül Parkı’ndan başladı. Binlerce vatandaş, ellerinde bayraklar ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran korteje eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte katıldı. Meclis üyeleri ve muhtarlar da kortejde yer aldı. Yürüyüş boyunca bando eşliğinde marşlar çalındı. Çeşmeliler balkonlarından bayraklar sallayarak coşkuya ortak oldu.

KENT BELLEĞİ MÜZESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Cumhuriyet kutlamaları kapsamında Başkan Oran tarafından ilçeye kazandırılan Çeşme Kent Belleği Müzesi’ne görkemli açılış yapıldı. Oran, “Kalplere sığmayan bir sevinç, sokaklara taşan bir coşku, sonsuza denk kalbimizde taşıyacağımız büyük bir gururla Cumhuriyet’in 100. Yılını kutluyoruz. Ben bugünü 15 sene önce hayal etmiştim, bu binayı Kent Belleği Müzesi olarak Çeşme’ye böyle bir günde kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

Kent Müzesi Belleği vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılandı. Yüzlerce Çeşmeli Kent Belleği Müzesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

DALYAN’A SOĞUK HAVA DEPOSU

Cumhuriyet’in 100. yılında ardı ardına açılışlar gerçekleştiren Başkan Oran, Dalyan’da Su Ürünleri Kooperatifleri tarafından kullanılacak olan Soğuk Hava Deposu’nun da açılışını yaparak, “Balıkçılarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum