Buca IMSEF'te ödüller sahiplerini buldu

Dünyanın dört bir yanındaki gençleri Buca'da buluşturan Buca IMSEF (International Music, Science, Energy, Engineering Fair) Bilim ve Sanat Fuarı’nda ödüller sahiplerini buldu.

Buca IMSEF'te ödüller sahiplerini buldu
25 Kasım 2023 - 12:39

Bilimsel araştırma ve sanat ruhunu dünyaya yaymak amacıyla Buca Belediyesi’nin bilim üssü Buca Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Buca IMSEF Bilim ve Sanat Fuarı sona erdi. Fuarın ödül töreni, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Buca Belediye Başkan Vekili Filiz Meraklı, Buca Bilim ve Sanat Merkezi Sorumlusu ve Buca IMSEF Başkanı Ümit Karademir, 12 farklı ülkeden 325 öğrenci, proje danışmanları ve eğitimciler katıldı.

BAŞKAN KILIÇ'TAN TEBRİK MESAJI

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç adına organizasyonda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Başkan Vekili Filiz Meraklı, “Başkanımız rahatsızlığı nedeniyle fiziken yanımızda olamasa da organizasyonu çok yakından takip etti. Dereceye giren öğrencilere de başarılar diledi” diye konuştu.

60 ORGANİZASYONUN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ

Buca IMSEF’in dünya çapında düzenlenen 60 organizasyonun Türkiye temsilcisi olduğunu belirten Buca Bilim ve Sanat Merkezi Sorumlusu Ümit Karademir ise “Amacımız Buca IMSEF'i daha geniş kitlelere yaymak ve uluslararası genç bilim insanlarının birbirleriyle iletişimini artırmaktır" dedi. Etkinlikte, Özgür Sesler isimli bendir grubunun müzik dinletisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Buca IMSEF’te bu yıl biyoloji, fizik, kimya, matematik- bilgisayar, mühendislik-enerji ve müzik-piyano olmak üzere 6 farklı kategoride 96 proje yarıştı.  

Fizik kategorisinde birincilik ödülünü Eskişehir’den Umut Şahan- Ali Kayra Kocatürk, Eskişehir’den Kıvanç Yılmaz - Mira Küçük, Zekiye Ak, Bursa’dan Aknil Özdemir, Tayvan’dan Tzu Chien - Wu Hsia Jui - Chang kazandı.

Kimya kategorisinde birincilik ödülünü Giresun’dan Naz Alan Giresun ile Tayvan’dan Hao Hsun Lee paylaştı.

Biyoloji kategorisinde birincilik ödülünü alan isimler, Ordu ve Giresun’dan İrem Dilara Koylu, Yağmur Angelina Taliç, Ekin Ece Tokmak, Bursa’dan Elif Meryem Çolak, Mert Tuna Sevim, Eymen Onan, İzmir’den Gür Ateş Özmen, Mehmet Onur Pandar, Eskişehir’den Zehra Duymaz, Arda Çelik, Zehra Alsaran, Tayvan’dan Yu You Wen, Yu Yu Kuo ve Meksika’dan Mariana Rodriguez Rojo, Brianna Itzayana Valenzuela Grajeda oldu.

Mühendislik ve enerji kategorisinde birincilik ödülünü, Bursa’dan Efe Ceylan, Toprak Efe Pehlivan, Berk Köprücüoğlu, Çorum’dan Egemen Şansal, Tuna Yamaç Bursa, Yusuf Baki Cam, Ömer Sadi Kandemir, Meksika’dan Luis Roberto Waybell Campos, Juan Manuel Gonzales Duron ve Meksika’dan Karla Vianney Montiel Moreno, Michelle Reyes Hernandez, Cristina Cervantes paylaştı.

Matematik ve bilgisayar kategorisinde ise birincilik ödülü Endonezya’dan Muhammad Rasya Samrid Pratama, Muhammad Razin Syarifuddin, Muhammad Akmal Baihaqli, Aydın’dan Ahsen Zehra Yerlikaya, Salih Burak Aydoğdu’na gitti.

Piyano kategorisinde de birinciliği İzmir’den Ela Talay ve İstanbul’dan İsminaz Çelik kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum