Buca'da 85 yıldır dinmeyen özlem

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde Buca’da saygı ve minnetle anıldı.  Saatler 09.05’i gösterdiğinde Buca’nın dört bir yanında hayat durdu.

Buca'da 85 yıldır dinmeyen özlem
10 Kasım 2023 - 11:49

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 85’inci yıl dönümünde Buca’da anma törenleri düzenlendi.

Buca Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen resmî törene Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Cenk Barut, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Bucalı katıldı. Buca Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma törenine ise belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde Buca’nın her yerinde hayat durdu. Trafikteki tüm araç sürücüleri de araçlarından inerek kenti saran siren seslerine kornalarıyla eşlik etti. 7’den 70’e tüm Bucalılar Ata’ya 1dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum