Bu senenin otu Şevketi Bostan..

Çeşme Alaçatı'da, bu yıl “Öz’e Dönüş’ konseptiyle 18-21 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan 13. Alaçatı Ot Festivali lansmanında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, festivalin bazı özelliklerini son dönemde Alaçatı Ot Festivali ruhundan uzaklaşmasından dolayı 13. Alaçatı Ot Festivali konseptini “Öz’e Dönüş” olarak seçtiklerini amaçlarının ise tüm Alaçatı’ya festivali yaymak olduğunu söyledi.

Bu senenin otu Şevketi Bostan..
07 Nisan 2024 - 16:42

Çeşme Alaçatıda , 18-21 Nisan günleri arasında düzenlenecek 13. Alaçatı Ot Festivali için lansman toplantısı yapıldı. Bu yıl “Öz’e Dönüş’ konseptiyle düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin otu “Şevketi Bostan” olarak belirlendi. Alaçatı değirmenlerinin olduğu alanda yapılan lansman toplantısına ev sahibi Çeşme’nin çiçeği burnunda başkanı Lal Denizli, festivallerin tanınan yüzü sanatçı Ayhan Sicimoğlu yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan Çeşme Beldiye Başkanı Lal Denizli, festivallerin kentler için çok önemli olduğunu dikkat çekti ve Alaçatı Ot Festivali ruhuna geri dönüş için bu yıl “Öz’e Dönüş’ konseptiyle gerçekleştirileceğini söyledi. 18-21 Nisan tarihleri arasında 4 gün sürecek olan 13. Alaçatı Ot Festivali’nde, Ayhan Sicimoğlu, Ediz ve Mor ve Ötesi grubu sahne alacak.

Bu senenin otu Şevketi Bostan olacak

Festivalin bazı özelliklerini son dönemde Alaçatı Ot Festivali ruhundan uzaklaşmasından dolayı 13. Alaçatı Ot Festivali konseptini “Öz’e Dönüş” olarak seçtiklerini aktaran Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Özlediğimiz ot festivali için konseptimizi öze dönüş yaptık. Bu senenin otu Şevketi Bostan olacak. Şeflerimiz Şevketi Bostandan farklı lezzetler hazırlayarak misafirlerimize sunacaklar” dedi. Festivallerin kentler için çok önemli olduğunu vurgulayan Lal Denizli, “Festivaller, kentleri diri tutan, turizmi canlandıran ve insanların buraya geldiklerinde farklı zaman yaşatabileceği yegane ortamlardır. Dünyada birçok kentin en büyük gelir kaynağı bu tip festivallerdir. Bu nedenle festivalimizi önümüzdeki sene istediğimiz seviyeye getirebileceğimiz birkaç uygulamamız olacak. Bu sene bazı şeyler benim tam istediğim gibi bazı işler ise uzun süre gerektiren uygulamalar olacak. İyi bir festivali hayata geçirebilmek için birkaç aylık ön çalışma yapmak tam idealini kurduğumuz festivali ulaşmamamız bir sonraki seneye bulacak. Buna rağmen bu sene geçmişteki ilk ruhuna ait birçok ögeyi festivalimizde göreceğiz” diye konuştu.

Festival Alaçatı geneline yayılacak

Alaçatı Ot Festivali’nin sadece gastronomi olmadığını aynı zamanda eğlenceyi de içerisinde barındırdığını vurgulayan Lal Denizli, hayalinin ise festivali tüm Alaçatı’ya yaymak olduğunu aktararak şöyle konuştu: “Çok heyecanlıyım. Ot festivalli sadece gastronomi değil bir eğlence festivali. Benim hayalim Alaçatı’nın bir bütün olarak kullanıldığı, sadece bir sokağın canlandırıldığı ve stantların kurulduğu değil. Bütün Alaçatı’nın farklı farklı noktalarını canlandırdığımız ve esnafımızın da para kazanacağı bir konsepte dönüştürmeyi önemsiyoruz. Gelen misafirimiz konaklaması en büyük hedefimiz. Festival boyunca gelen misafirlerin günübirlikten ziyade burada kalmalarını sağlayacak dokunuşları hayata geçirmek istiyoruz.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum