Birol İnan'ın yenisi: "HIMBIL"

Hep Sevgili Kalalım, Kalbim Pera, Biliyordu Dönmeyecektim gibi birbirinden güzel eserlerle romanseverlerin vazgeçemediği ünlü yazar Birol İnan, “Z” kuşağını işlediği dördüncü romanı yoğun ilgi gördü.

Birol İnan'ın yenisi: "HIMBIL"
15 Haziran 2023 - 14:37

Alfa Basın Yayın Dağıtım’dan çıkan ve ilk baskısı 10 bin adedi kısa sürede satılınca ikinci baskı hazırlığına başlanan romanı “HIMBIL” ile ilgili bilgi veren Birol İnan, “Hımbıl”ı bu topraklarda çağdaş uygarlık kuramamış  kuşağın bir bireyi olmanın utancıyla yazdığını söyledi.

İnan sözlerine şöyle devam etti: “Verilen emaneti koruyamadığımız için önce kendi çocuklarımdan, sonra tüm çocuklardan özür dilerim. Bahsettiğim şey Almanla, Japonla, Ingilizle yarışmak değil; bu güzel ülkede yaşa­mayı, yaşatmayı becerememek. Kahramanımız Nadir’in dediği gibi, yazım sürecinde de ‘Kopuktu zincir, harbiden kopuk.’

Roman zaman zaman trajediye dönüşse de içinde hep bir umut vardı. Bu umudu, Z kuşağı gençlere duyduğum iyimserlikle açıklayabilirim. Çünkü onlar yıldızdı ve par­lamaları gerekiyordu. Bu parlama sahnelerini büyük bir coşkuyla yazdığımı ayrıca belirtmek isterim. Nadir, ondan öncekilerin hayatlarını neden yaktıklarını, neden kaçtık­larını, neden suskun kaldıklarını, neden artlarında ağlayan insanlar bıraktıklarını hiç anlayamayacak biliyor musunuz? Roman bitti, okurlarıyla buluştu. Ben hâlâ zincirin nere­sinden, ne zaman koptuğunu düşünmekle meşgulüm ve bir yazar olarak Hımbıl’ı, tüm Z kuşağı çocuklarına arma­ğan etmekle yetinmek zorundayım”dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum