Bir tarafta 12 bin nüfuslu ilçe diğer tarafta 350 bin nüfuslu bir ilçe ?

Bir tarafta 12 bin nüfuslu ilçe diğer tarafta 350 bin nüfuslu bir ilçe. 12 bin nüfusluk Beydağ’ın heyecanı var, amacı var, başarmak için çabası var. Diğer tarafta kendinden emin 350 bin kişinin yaşadığı denizi , ormanı, göleti, kamp alanı kendine has kültürü olan bir ilçe, Karşıyaka var.

Bir tarafta 12 bin nüfuslu ilçe diğer tarafta 350 bin nüfuslu bir ilçe ?
09 Aralık 2022 - 17:38
(Artun Sucuoğlu / Yerel Gözcü) - Öyle kendinden emin ki koskoca İzmir’in adından söz ettiren Travel Turkey İzmir yenilenmiş ve genişletilmiş konseptiyle TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ile TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı’nı bile umursamıyor. Gözlerimiz fuarda Karşıyaka standını aradı ama ne yazık ki tam bir hayal kırıklığı, ne yazıkki fuarda yer almıyor.


Şimdi sormak lazım vizyon belediyecilik anlayışından, İzmir'in ruhundan uzak bir anlayış ile yönetilen Karşıyaka'nın çoktan silkelenme vakti gelmedi mi ? 12 bin nüfuslu Beydağ’ın yüzde 1’kadar heyecanını yaşasa yeterli. O kadar kendinden emin ki benim ilçemin tanıtıma ihtiyacı yok diyor.

Deniz sporlarının yapıldığı, inci gibi İzmir körfezinde yer alan ama günden güne içine kapanan bu ilçenin acilen vizyon dopinglemesi gerekmiyor mu ? Silkelenip, ayaklanması gerekmiyor mu ?

Büyükşehir ile uyumu yakalaması, Beydağ kadar heyecanlı olması, Karaburun gibi inançlı olması, Çeşme gibi marka olmayı hedeflemesi gerekmiyor mu ?

Artık uykudan uyan Karşıyaka.
Şehrinde neler oluyor gözlerini aç Karşıyaka. Marka kent Karşıyaka’nın düştüğü durumdan herkes rahatsız. İlçe sorunları desen var, işçi sorunları desen var, Karşıyaka’nın turizme açılan kapısında bile sorun var.

Yazık, aklıma rahmetli efsane başkan Ahmet Piriştina'nın hedef koyduğu ve kendisinden sonra gelecek başkanlara emanet ettiği sözü geliyor.

Lozan Kapısı'nın üzerinde yer alan “İzmir Fuarlar ve Kongreler şehri olacaktır” sözü. Bu sözü o ilçenin belediye başkanına hatırlatmak istedim.
Tabii anlayana!

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum