Bir Ağaç Dikin

Ulvi Taşkın yazdı...

Bir Ağaç Dikin
06 Mart 2024 - 10:26
Şehrin sakini olsanız bile doğa bizi her yerde kuşatır. Toprak ayaklarımızın altındadır, soluduğumuz hava, kuşların şarkı söylediği, dinlendiğimiz nehirler ve denizler: hepsi farklı parçalardan oluşan bir organizmadır. Bir parçanın diğeri olmadan varlığı ve işleyişi imkânsızdır, bu yüzden doğayı sevin ve koruyun! Doğayı korumak için herkes için zorunlu olması gereken basit kurallara uymak gerekir: ormandaki ağaçları kırmamak, kuşları, hayvanları öldürmemek, sadece eğlence olsun diye kelebek ve böceği avlamamak, nehirleri ve gölleri atın. Açık hava rekreasyonundan sonra, ondan pozitif bir yük aldıktan sonra, ona karşı dürüst ve karşılıklı olun, plastik şişeleri ormanda bırakmayın.
Doğa sevgisi ve korunması, birçok konuyu tek bir meselede birleştiriyor. İlk konu, ilk bakışta çeşitli bilim dallarını aynı anda birleştiren büyüleyici bir süreç olan çevremizin incelenmesidir. Çevremizdeki doğayı inceleyerek bunun ne kadar güçlü ve kırılgan bir mekanizma olduğunu, ekosistemin dallarından birinin çalışmasını yok ederek diğerlerini nasıl yok edebileceğinizi anlamaya başlarsınız. İkinci konu, teknik ilerlemenin gelişmesinin çevreye zarar vermemesi gerektiğidir, insanlık gelişmenin doğası gereği yeni güvenli yollar keşfeder ve gelecekte bulmaya zorlanır. Üçüncü konu, gezegenin bu küçük parçalarının insan faaliyetinin başlangıcından itibaren orijinal haliyle korunmasıdır. Ama aslında bu soruların listesi sonsuzdur, sorun çok yönlüdür ve küresel değişiklikler gerektirir ki bu günümüzde çok daha zordur.
Doğayı korumak için herkes için zorunlu olması gereken basit kurallara uymak gerekir: ormandaki ağaçları kırmayın, kuşları, hayvanları öldürmeyin, kelebekleri ve böcekleri sırf eğlence için yakalamayın, çöpe atmayın. Açık hava rekreasyonundan sonra, ondan olumlu bir yük aldıktan sonra ona karşı dürüst ve karşılıklı olun, plastik şişeleri çıkarın, ormanda bırakmayın. Doğayı sevmek ve korumak! Bu konu hakkında yazmak, her birimize, gelecekte birçok sorundan kaçınmayı sağlayacak olan doğanın durumu hakkında düşünme fırsatı verir, çünkü bugün okul sınıflarında endüstriyel işletmelerin gelecekteki liderleri, geleceğin ekolojistleri ve çocukluktan itibaren bilim adamları oturmaktadır. Doğanın korunması ve korunması ile ilgili mevcut sorunu hissedin.
Günümüzde çevre krizi sorununu anlamak İnsanlar, nesli tükenmekte olan bitki ve hayvan türlerinin çevre hizmetlerinin koruması altında toplandığı parklar ve korunan alanların oluşturulması gibi bazı doğa koruma konularını ele almak için bir dizi eylemde bulunmaktadır. Modern insanın giderek daha fazla ekolojik bilinç kazandığını anlamak sevindirici. Görevlerinden biri çevreye verilen zararı en aza indirmektir. Birçok üretici "temiz" malzemelere geçmek için çabalıyor. Araçların içten yanmalı motorlardan yenilenmesi yıldan yıla sürekli gelişen çevre dostu santrallere taşınması konusu ele alınmaktadır.
Sonuç olarak yukarıdakileri özetleyerek bir kez daha şunu söylemek istiyorum: "Doğayı sevin ve koruyun!". Bu konu hakkında yazmak bize düşünecek çok şey verir. Doğal kaynakların arttırılması konusunu düşünün. Gerçekten ne yapabiliriz? En basit şeyle başlayın: Bir ağaç dikin ve bir gün bu ince ağaçlar büyüyecek ve yeşil devlere dönüşecek. Ve bu yerde kocaman bir yeşil orman olacak. Bunun sadece bir rüya olduğunu mu söylüyorsun? Ama aynı zamanda hayallerimizi gerçekleştirmek için de yaşıyoruz. Güzel olmasına izin ver! İyi haber şu ki, modern insan, çevre üzerindeki ekolojik yükü azaltmanın önemini anlıyor; hiçbir şekilde ekonomik ya da kişisel kazanç için değil.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum