Bilge Çınarlar'dan Türk Sanat Müziği konseri

Karşıyaka Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu sahne performansıyla beğeni topladı. Koronun sanat yönetmeni Birkan Balcı’nın yönetiminde seslendirdiği eserlere izleyiciler de eşlik etti.

Bilge Çınarlar'dan Türk Sanat Müziği konseri
31 Ocak 2024 - 16:01

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, her yıl onlarca farklı branşta düzenlenen kurslarla 60 yaş ve üzeri Karşıyakalı yurttaşları sosyal yaşamla buluşturmaya devam ediyor. Üye sayısı 3 bini aşan merkezde uzman eğitmenlerle ahşap ve seramik boyama, üç boyutlu şekillendirme, ev dekorasyonu, qulling, jüt ip aksesuar, makrome, kâğıt rölyef, zihin ve beden egzersizi, resim, akıl ve zekâ oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, İngilizce, Almanca, Fransızca, satranç, diksiyon, örgü, cam altı boyama, briç ve yoga kursları düzenleniyor. Sezon boyunca üyeler korolar, tiyatro ve kitap kulüpleri gibi çeşitli sosyal etkinlik ve aktivitelere de katılım gösteriyor. Özellikle Türk Sanat Müziği Korosu’nun yıl boyunca hazırlandığı konserler izleyicilerin de beğenisiyle karşılanıyor.

foto1.jpeg

MÜZİK ŞÖLENİ YAŞANDI

Koronun sanat yönetmeni Birkan Balcı’nın yönetiminde Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği konser Karşıyakalıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Koro ve solo olarak seslendirilen Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel eserlerine izleyiciler de eşlik etti. Salonda adeta bir müzik şöleni yaşandı.

foto9.jpeg

Karşıyaka’da yaş almış yurttaşların evlerinde kapandıkları bir emeklilik hayatına itilmediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Ceylan, “Başkanımız Dr. Cemil Tugay, özellikle yaş almış büyüklerimize yönelik çalışmaları önemsiyor. Değerli büyüklerimiz için eve kapanmak, yalnızlığa itilmek gibi bir kaderi kabul etmiyoruz. Yaş almış yurttaşların toplum hayatına daha aktif katılımı için çalışıyoruz. Büyüklerimizin hayat tecrübesiyle toplumsal hayatı daha güzel, daha renkli hale getirmek istiyoruz. Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlediğimiz kurs, kulüp ve etkinliklerle üyelerimizin sosyalleşmesine, aktif bir yaş alma dönemi yaşamalarına imkân sunuyoruz. Yaptıkları tüm çalışmalar ayrı ayrı gurur kaynağımız oluyor. Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserlerini de ilgiyle takip ediyoruz. Hem değerli büyüklerimize hem sanat yönetmenimiz Birkan Balcı’ya, emeği geçenlere ve konsere iştirak eden Karşıyakalılara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum