Başkan Soyer:"Popilist siyasetçilerden olmadım''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nın son durum değerlendirmesini yapmak için basın toplantısı düzenledi. Başkan Soyer, "Kemeraltı için nihai hedefimiz UNESCO Dünya listesine girmek"dedi.Kemeraltı'nın altyapı çalışmaları için Başkan Soyer,"Popilist siyasetçilerden olmadım, bunları yapmasaydım vicdanım sızlardı" ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer:"Popilist siyasetçilerden olmadım''
29 Aralık 2023 - 10:57

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nın son durum değerlendirmesini yapmak için basın toplantısı düzenledi. Başkan Soyer, “Kemeraltı için nihai hedefimiz UNESCO Dünya listesine girmek”dedi.Kemeraltı’nın altyapı çalışmaları için Başkan Soyer,”Popilist siyasetçilerden olmadım, bunları yapmasaydım vicdanım sızlardı” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı’nın durum değerlendirmesi yapmak için basın ile Kemeraltı Esnaf Odası’nda buluştu. Basının sorularına yanıt veren Soyer Kemeraltı’nın son durumu hakkında şu açıklamarı yaptı:
“Kemeraltı’nın o görkemli günlerine dönmesi gerektiğine inandık. Önce atyapısını düzeltmeye karar verdik uzun bir çalışma sınucu 5 etaplı proje ortaya çıktı. Biz şuan birinci etabı tamamladık. Yüzde 25’i tamamladığımızı söyleyebilirim. Adeta bir mücevherci gibi çalışıldı bir cerrah gibi çalışıldı mevcut hatları bozmadan sadece gece çalışarak, çok zorlu bir süreçten geçtik. Bu süreç neyseki öngürülen tarihte bitti. Biz yılbaşında buraya taçlandıralım demiştik ama şehitlerimiz sebebiyle kutlama programını iptal ettik. Bu çalışmanın en kısa ifadesi ile burası bir çanak gibi, bu çanak deniz seviyesinin altında bu nedenle esnaf dükkanları su basmasıyla karşı karşıya kalıyorlar. 7 tane büyük pompa düzenlendi bu anlamda. Bunlar şuan çalışıyorlar. Kemeraltında ki tabloyu test etme fırsatı bulduk. 7 pompanın hepsi birden hiç çalışmadı en fazla 2 tanesi aynı anda çalıştı ve en çok yağış alan günlerde yeterli oldu. 7 pompanın aynı anda çalışması için nasıl bir yağmur yağması gerekiyor tahmin edebiliyoruz. bundan sonrası Kızlarağası ve Kestelli bölümü yapılacak.”


“HEDEFİMİZ UNESCO DÜNYA LİSTESİNE GİRMEK”
Soyer, “Nihayet Kemeraltı çevresindeki, arasındaki yüksek olan bölgelerde sokakların tamamlanması sağlanacak. Şuana kadar 770 milyon liralık yatırım yapıldı tamamlandığında 2 milyar liralık olacak. Kemeraltı’nın gece de yaşadığı bir alan olarak hayal ediyoruz o nedenle aydınlatma çalışmaları planladık bu çalışmalar da devam ediyor. Dünya çapında bir ödül kazanıldı aydınlatma projesiyle Kemeraltını cıvıl cıvıl rengarenk bir çarşıya dönüştürme hedefmiz var. Bu sürecin nihai hedefi UNESCO dünya mirası listesine girmek… Şu an geçici listedeyiz ama kalıcı listeye girmek istiyoruz. Bakanlığımızın da bu sürece katkı vermesini diliyoruz” dedi.

“VİCDANIM SIZLARDI”
Alt yapı çalışmalarının çok tercih edilmediği ve bu anlamda siyasi bir risk aldığınızı düşünüyor musunuz sorusuna Soyer şu ifadelerle cevap verdi:”Ben popilist siyasetçilerden olmadım çağımız popilist siyasetçilerin revaçta olduğı bir çağ ama bunları yapmasaydım vicdanım sızlardı” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum