Başkan Soyer'den soruşturma tepkisi: '100 yıl önce kapanan defteri tekrar açmak istiyorlar yok öyle yağma!'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e başlatılan soruşturma sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı ve İlçe başkanlıkları Soyer'e destek vermek için Egemenlik Evi önünde toplandı.

Başkan Soyer'den soruşturma tepkisi: '100 yıl önce kapanan defteri tekrar açmak istiyorlar yok öyle yağma!'
23 Kasım 2023 - 15:17

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabından alıntı yaptığı sözlere, İçişleri Bakanlığı’ndan, Soyer hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma başlatıldığından beri Soyer’e partisinden destek yağıyordu. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı ve İlçe başkanlıkları Soyer’e destek vermek için Egemenlik Evi önünde toplandı. Soyer’e destek veren yoğun kalabalık arasından İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP izmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’da vardı. Soyer, yüz  sene önce saltanatın kapandığını ifade ederek, “100 yıl önce kapanan defteri tekrar açmak istiyorlar yok öyle yağma!. Biz sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz ” dedi.

“ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden Soyer, “Cumhuriyet insanlık tarihininn en büyük devrimlerinden biri ve Cumhuriyet bu devrimi saltanata karşı yaptı 100 sene evvel o saltanat kapandı. 100 sene önce o defter kapandı. 100 sene önce onun değerleriyle refah içinde barış içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk asla ve asla o 100 sene önceki hesaplaşmayı bu güne taşıyanların mezesi olamaz. Biz sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. ”

“100 SENE ÖNCE KAPANAN DEFTERİ AÇMAK İSTİYORLAR”

Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkacağız diyen Başkan Soyer, “100 sene önce kapanan defteri tekrar açmak istiyorlar yok öyle yağma! yok öyle yağma!… Biz Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bekçisi olmaya devam edeceğiz. Gelecek kuşaklara Cumhuriyeti yaşatmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk yaşasın… Cumhuriyet Yaşasın…! ” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum