Başkan Sandal, "Güçlü kadın, güçlü Bayraklı"

Bayraklı’da kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımlarını artıracak projeler üreterek her yıl hobi ve meslek edindirme kurslarıyla binlerce kadına ücretsiz kurs imkanı sunan Bayraklı Belediyesi, toplumun her kesimine yönelik hizmetleriyle fırsat eşitliği yarattı.

Başkan Sandal, "Güçlü kadın, güçlü Bayraklı"
09 Ocak 2024 - 09:43
Başkan Serdar Sandal, “4,5 yılda binlerce kadına kurs imkanı sağladık, hobi ve meslek kazandırdık. Çalışmaya başlayan, kendi iş yerini açan güçlü kadınlarımız ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde ev ekonomilerine de destek oluyor. Güçlü Bayraklı’yı hep birlikte oluşturduk” dedi.
 
 
EKONOMİYE KADIN DESTEĞİ
Bayraklılı kadınlara hobi ve meslek edindirme kursları açarak onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımlarını artıran Bayraklı Belediyesi, her yıl binlerce kadına ücretsiz kurs imkanı sağlıyor. Ahşap boyamadan dikiş nakışa, kuaförlükten bilgisayar eğitimine kadar 22 branşta açılan kurslar, ilçe sakinlerinin de beğenisini kazanıyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan hobi ve meslek edindirme kurslarına son bir yılda bin 400 kadın katıldı. Kursiyerler hem meslek sahibi olurken hem de ev ekonomilerine katkı sağlayabiliyor. Alanında uzman eğiticiler eşliğinde, açılan kurslar hem eğlenme hem de öğrenme imkanı sunuyor. Aile ekonomilerine katkı sunmak isteyen kadınlar, ürettikleri el emeği ürünleri satarak da gelir elde edebiliyor. Kurslarla ilgili detaylı bilgiye 477 20 00 telefon numarasından ulaşılabiliyor.

 
HERKESİ KURSLARIMIZA BEKLİYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Hayatın her alanında kadınların toplumsal hayata daha fazla katılımını artırmak istiyoruz. Bu kapsamda son 4,5 yılda binlerce kadına kurs imkanı sağladık, hobi ve meslek kazandırdık. Çalışmaya başlayan, kendi iş yerini açan güçlü kadınlarımız ev ekonomilerine de destek oldu ve güçlü Bayraklı’yı birlikte oluşturduk. Bayraklı’da toplumun her kesime eşit ve adil davranarak fırsat eşitliği yarattık. Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza yönelik açtığımız kurslarla binlerce ilçe sakinimizi bir araya getiriyoruz ve daha fazla yurttaşımızın bu kurslardan faydalanmasını istiyoruz. Hem eğlenmek hem de öğrenmek isteyen tüm kadınlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum