Başkan Eşki'den Küçükpark'a neşter Moto kuryelere özel park alanı

Bornova Belediyesi ilçenin en hareketli bölgelerinden olan Küçükpark’ta moto kuryelerden kaynaklanan sorunları çözmek için yeni bir proje hayata geçiriyor. Proje sayesinde Küçükpark’ta trafik sıkışıklığı ve görüntü kirliliğine neden olan moto kuryeler, çevredeki park alanına taşınacak. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Hem güzel ve güvenli bir park, hem de moto kuryelerin rahatça dinlenebilecekleri bir alanı kısa sürede tamamlamak üzere çalışmaya başladık” dedi.

Başkan Eşki'den Küçükpark'a neşter Moto kuryelere özel park alanı
09 Mayıs 2024 - 09:12

Yolları, kaldırımları, parkları, bahçeleri ile daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, sadece Bornova değil, İzmir’in en yoğun ve hareketli bölgelerinden olan Küçükpark’ta moto kuryelerden kaynaklan sorunu, Kazım Dirik Mahallesi’nde bulunan Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı ile çözecek.

Baştan aşağı yenilenecek

Musevi Mezarlığı’nın bitişiğinde olduğu için halk arasında ‘Ölüler parkı’ olarak bilinen ve Küçük Park’a çok yakın olan park, yeniden düzenlenerek moto kuryeler için otopark alanı oluşturulacak. Yapılacak çalışmanın ardından Küçükpark’ta hem araç, hem de yaya trafiğine neden olan sorunlar ortadan kalkmış alacak. Düzenleme kapsamında park içindeki çocuk oyun alanı ve can dostları için kullanılan gezdirme alanı da yenilenip, peyzaj çalışması yapılacak.

Yaşayan bir bir park haline gelecek

Kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmaları yerinde gören Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Özellikle üniversite öğrencilerinin günün her saati yoğun biçimde bulunduğu Küçükpark’a ilk neşteri vuruyoruz. Yapacağımız çalışma, hem kurye arkadaşlarımızın sorununu ortadan kaldıracak, hem de Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı’nı adına yakışır bir park haline getireceğiz. Daha estetik ve güvenli hale getireceğimiz parkta ailelelerimiz çocuklarıyla birlikte keyifle zaman geçirecek” dedi.

Kuryelere özel alan

Moto kuryelerin çok zor koşullarda çalıştığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Adaylık sürecimde onları ziyaret etmiş, sorun ve ihtiyaçlarını dinlemiştim. Kurye arkadaşlarımız aldıkları siparişi yerine ulaştırmak için yoğun bir çalışma halindeler. Üstelik bekleyecekleri bir alanları hatta tuvaletleri bile yok. Park içinde yapacağımız düzenlemeyle kurye arkadaşların güneş altında yanmayacağı, yağmurda ıslanmayacağı kapalı bir alan oluşturacağız. Burada çay, kahve ve bardakta çorbaları olacak. Kendilerine ait bir tuvaletleri, sipariş beklerken oturup dinlenebilecekleri yerleri olacak. Parkın yeniden düzenlenmesiyle hem ekmeklerini zor koşullarda kazanan kurye arkadaşlarımıza destek verecek hem de parkımızı baştan aşağı yenileyeceğiz. Peyzaj yeniden düzenlenecek, dinlenme alanları sayısı ve aydınlatma artacak, spor ve çocuk oyun alanları ile patili dostlarımıza özel kısım değişecek ve malzemeleri yenilenecek ” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum