Başkan Eriş'ten Çankırı'ya özür çağrısı: Benden değil Ödemiş'ten özür dile

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın mikrofonun açık kalması sonucu ortaya çıkan ‘asıl seni toplantıya çağırmazdık’ sözüyle ilgili açıklama yaptı.

Başkan Eriş'ten Çankırı'ya özür çağrısı: Benden değil Ödemiş'ten özür dile
22 Ağustos 2023 - 19:46

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ödemiş’te katıldığı bir programda mikrofonun açık olduğunu unuttu, Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e yönelik sözü tartışmalara neden oldu.

Eriş’in Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili yaptığı toplantıda sunum öncesi yaptığı ‘diğer siyasi partiler de burada olmalıydı’ açıklaması sonrası Çankırı’nın ‘asıl seni çağırmayacaktık’ sözüne Başkan Eriş’ten tepki geldi.

‘ÖDEMİŞ HALKINDAN ÖZÜR DİLESİN’
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Eriş, kendisinin oraya vekilin değil odaların çağırdığını belirtti. Eriş, Ödemiş halkını temsilen orada olduğunu belirterek bir özür beklemediğini özrün Ödemiş halkına dilenmesini gerektiğini ifade ederek, “Biz zaten Cuma günü odalarımıza bilgileri verdik. Daha üst bilgi gerektiği için bugün orada olduk. Milletvekili değil odalar çağırdı beni. Birlik başkanımız vardı, beraber karar aldık beraber katıldık. Onlara da saygısızlık yapamam. Vekile de yapmam. İlçemde misafir. Asla böyle bir şey düşünmem. Eğer istenmiyorsam da onu bana söyleselerdi daha iyi olurdu. Değerli vekilimizin bu konuda anlayışlı olduğunu, istemeden böyle bir şey söyleme durumunda olduğunu tüm iyi niyetimle düşünüyorum. Benden değil Ödemiş halkından özür dilesin, ben Ödemiş halkı adına oradaydım” dedi.

‘GELMESİN TAVIRLARINI BİLSEYDİK ZATEN KATILMAZDIM’
‘Gelmesin’ tavırlarının olacağını bilseydi en başta katılmayacağını belirten Eriş, “Biz ne diyelim, sonuçta bu kentin şehri emini biziz. Biz de davetiyeyi sayın vekilimizden almadık. Bizi oraya davet eden iki oda başkanımızdı. Bunun ön çalışmasını biz Cuma günü yaptık. Biz vekilin geleceğini bilmiyorduk. Eğer gelmesin tavırlarını biz başta bilseydik ben de zaten katılmazdım” dedi.

‘TÜM SİYASİ PARTİLERİN OLMASI DAHA HOŞ OLURDU’
Kürsüde yaptığı konuşmayı değerlendiren Eriş, orada sadece Cumhur İttifakı yöneticilerini gördüğü için ‘biraz eksik olmuş’ dediğini vurgulayarak, “Odalar siyasi bir kuruluş değildir. Sonuçta orada Kaymakam Bey de var, değerli birlik başkanımız var, oda başkanımız var esnafımız var. Biz de gidince orada gördüm olayı. Esnafa bilgi verme olunca en doğru bilgiyi de biz verdiğimiz için oradayız. Ben gördüm ki orada Cumhur İttifakı’nın yöneticileri ve meclis üyesi arkadaşlar vardı. Onları da selamladım. Bir karar alacaksak hep beraber alacağız dedim. Orada siyaseten belli kişiler çağrılmış biraz eksik olmuş dedim. Orada Saadet Partisi de olabilir İYİ Parti de olabilirdi. Genel bilgilendirme adına tüm siyasi partilerin orada olması daha hoş olurdu” ifadelerini kullandı.

‘KENARA NOT EDERİZ’
Kendilerinin çağrıya uyduğunu belirten Eriş, bundan sonra katılacakları yerlerden öncesinden katılım listesine bakacaklarını belirterek, “Çağrıyı ben yapmadım, ben çağrıya uydum. Çağrıda da Kaymakam Bey’in de katılacağı, benim katılacağım, odalarımızın ve esnafın olacağı bir toplantı olarak vardı. Şimdi de çağrılmayacak diyorsa bunu kenara not ederiz, bundan sonra çağrılacağımız yerleri kimler katılıyor kimler geliyor kimler bizi isteyip istememe durumunda onu da görürüz. İstenmeyen yere de gitmeyiz. Esnafımızla diyalog kurarız, o gerekli bilgilendirmeyi ilçemin çıkarı ve geleceği adına yaparım. Hoş olmamış yani” dedi.

‘BENİ NİYE ÇAĞIRDINIZ?’
Kürsüye belediye başkanı olarak bilgi vermek için çıktığını belirten Eriş, “Siyasi açıdan da hoş değil. Başta söyleseydiniz biz de çıkıp gitseydik. Kim verecekti o bilgileri, oraya çıkarak bilgi verdim. İmar müdürüm çıkarak bilgi verdi. Orada bilgi verecek başka kimse yok ki. Elimizdeki resmi planlarla konuşuyoruz. İnsanlara doğru bilgi vermek için oradayız. Siyaseten orada değildim, belediye başkanı olarak oradayım. Siyaseten düşündük diyorsanız beni niye çağırdınız?” dedi.

‘YANINDA OTURDUĞUMDA KEŞKE BANA DA SÖYLEYEBİLSELERDİ’
Çankırı ile yan yana otururken kendisine bunu ifade edebileceğini belirten Eriş son olarak şu ifadeleri kullandı:

Beni istememe gibi bir durum varsa beni de çağırmayacaktıysanız o zaman ben niçin oradayım? Yanında oturduğumda keşke bana da söyleyebilselerdi, böyle daha da mutlu olurdum. Hoş olmamış. Kendisi daha önce Çakırağa Konağı’nın açılışına geldiğinde, seçim çalışmalarının olduğu dönemde ben yine kendilerini karşıladım orada beraber oturduk. İnsanlara hizmet noktasında bir belediye başkanı olarak oradaysam onu siyaseten düşünmem. Karşımdakinin partisini değerlendirmem, beraber olmaktan da mutlu olurum. İstenmediğim yerde keşke söylenseydi ben de olmasaydım.


YORUMLAR

  • 0 Yorum