Başkan Eriş tekrar aday

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı dosyasını CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker’e teslim etti.

Başkan Eriş tekrar aday
28 Kasım 2023 - 16:00
“Ödemiş bizim evimiz, büyük bir aileyiz” anlayışını sürdürmek, projelerini tamamlamak ve Ödemiş’e yeni projeler kazandırmak üzere yeniden yola çıktığını açıklayan Başkan Eriş, “Kalpleri kazana kazana bir kez daha başaracağız” dedi.
Ödemiş’in CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusunu coşkulu bir basın açıklamasıyla yaptı. Eşi Selma Eriş ile birlikte, Park Kafe önünden Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Binası’na kadar Ödemişlilerle birlikte alkışlar eşliğinde yürüyen Başkan Eriş, ilçe binasında önemli açıklamalarda bulundu. Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar,  Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Şubeler İdari Amiri Hamit Laçinoğlu da bu önemli günde Başkan Eriş’i yalnız bırakmadı.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, ilçe binasındaki toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin birbirinden değerli aday adaylarıyla Ödemiş’te adeta demokrasi bayramı yaşadığını, örnek bir tablo orta koyduğunu ifade ederek Başkan Eriş’e teşekkür edip çıkmış olduğu demokrasi yolunda başarılar diledi.
Konuşması sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilen Başkan Eriş, “Bugün bir ilki başarmak için, özgürlüğün ve değişimin umuduyla, bitmek bilmeyen Ödemiş sevdamızla yeniden demokrasi yoluna çıkıyoruz. Mustafa Kemal’in deyişiyle asla dinlenmemek üzere 5 yıl önce çıktığımız yolda taşlar dikenler olsa da biz yürümekten asla vazgeçmedik. Yüreğimizi sarsan deprem felaketlerini, canlarımızı bizden koparan, bizleri evlerimize adeta hapseden pandemi günlerini yaşadık. Tarihimizin en büyük ekonomik krizi ile mücadele ettik. Ama Ödemiş’e hizmet sevdamızdan bir an bile vazgeçmedik, hayatı kolaylaştırdık, hayatlara dokunduk” dedi.
Ödemiş’i geleceğe hazırlayacak birbirinden değerli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Eriş, Cumhuriyetin ikinci yüzyılı için revize ettikleri imar planı sayesinde birçok yeni sosyal tesis, kültürel tesis ve sportif tesisin yerinin hazır oluğunu belirterek yeni dönem için “planlama tamam, şimdi harekete geçme zamanı” anlayışıyla dev yatırımları birer birer Ödemiş’e kazandıracaklarını vurguladı.

Türkan Saylan Destek Eğitim Merkezi ve Ödev Evleri yüzlerce öğrenciye destek verdiklerini, bir eğitimci olarak Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek bir tek bir fert yoktur” sözünü kendilerine rehber edinerek eğitimde fırsat eşitliği için çalıştıklarını belirtti.
Sosyal belediyeciliğin örnek hizmetlerinden olan İzmir’deki hastanelere ücretsiz ring seferleri, Eşrefpaşa Hastanesi ile evde bakım hizmetleri, enflasyona karşı vatandaşın bütçesine bir nebze katkı sunan Halk Ekmek Büfeleri gibi hizmetlerle, bu zor dönemde “Biz büyük bir aileyiz” anlayışını hayatın her alanına yansıttıklarını söyleyen Eriş, Ödemiş’te ulusal bayramların özlenen coşkusuna kavuştuğunu, şehrin şanlı Kuvayı Milliye tarihini yeni nesillere anlatmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.
Rekor miktarda kilit parke taş kaplaması yaptıklarını, gidiş-dönüş Ödemiş-Elazığ arası kadar üretim yolu düzenlediklerini belirten Eriş, Kemer-Bozdağ gibi asırlık hayal olan projeler olmak üzere Köfündere-Uzundere, Demirdere-Küçükören, Üzümlü-Köseler gibi dağları aşan yeni üretim ve ticaret yollarıyla mahalleler arası mesafeleri kısaltıp tüccarların, süt kamyonlarının daha kolay yoldan üreticiye ulaşmasını sağladıklarını açıkadı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile güç birliği içerisinde Ödemiş’e dev yatırımlar kazandırdıklarını ifade eden Eriş, evsel katı atıklardan elektrik üreten Avrupa’nın en büyük entegre katı atık yönetim tesisinin ilçeye kazandırıldığını, Ödemiş tarihinin en büyük sıcak asfalt yatırımlarının yapıldığını söyledi. Ödemiş’e kazandırılacak Mendegüme Sulama Göleti ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’de bir ilke imza atacağını söyleyen Eriş, Ankara’dan aylarca onay bekleye Kaymakçı Atıksu Arıtma Tesisi ve kanalizasyon altyapı projesinin yanı sıra Yolüstü, Gölcük ve paket atıksu arıtma tesisleri ile Ödemiş’in ve Küçük Menderes’in verimli topraklarını ve su kaynaklarını korumaya devam edeceklerini kaydetti. Ödemiş’in İller Bankası payından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne giden tutar 340 milyon lira olduğu halde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 1 milyar 300 milyon liralık yatırım aldıklarını söyleyen Eriş, Tunç Soyer’e ve Büyükşehir bürokratlarına destekleri için teşekkür etti. Eriş, Büyükşehir’in Ödemiş’ten aldığının dört katı yatırım yaptığının altını çizdi.
Tüm bunları yaparken İŞKUR konusu başta olmak üzere merkezi hükümetten destek göremediklerini hatırlatan Eriş, İŞKUR’un geçmiş dönem Ödemiş Belediyesi’ne sağladığı destek ortadayken bu dönem talep ettikleri halde İŞKUR üstünden hiçbir işçi çalıştırılamadığını vurguladı.

Tüm zorluklara, ekonomik krize karşın belediye çalışanlarının emeğinin karşılığını gününde ödemenin gönül rahatlığını yaşadığını belirten Eriş, belediyenin her koşulda sahada olan emekçileriyle birlikte Ödemiş’e hizmet etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
“Benim en büyük projem birlikte bir arada tek yürek olabilmektir. Ödemiş için verilecek kararlarda siyasi parti ayırt etmeksizin bir arada olmak en büyük kazancımızdır” diyen Eriş, yerel seçimlerin de Ödemiş’e yakışan demokratik olgunlukta, kırıcı söylemlerden uzakta geçmesi için söz verdiğini belirtti.
Eriş, “Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ödemiş’te makus bir talihi yenmek istiyoruz. Çok partili hayata geçtiğimizden beri, ‘Üst üste seçim kazanılmazmış’. Bal gibi de kazanacağız. Kazanacağız arkadaşlar. Bunu birlikte başaracağız. Bir ilki hep beraber başaracağız. Elbette genel merkezimizin anket gibi çalışmaları olacaktır. Boynumuz kıldan ince. Genel Başkanımızın, bize güvenen insanlarımızın, Parti Meclisimizin, Merkez Yönetim Kurulumuzun başını öne eğdirmeyeceğiz. Daha çok çalışarak Ödemiş’te ikinci kez bir Başkan nasıl çalışıyormuş herkese göstereceğiz. Kalpleri kazana kazana bir kez daha başaracağız” sözleriyle büyük alkış aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum