Başkan Çetin Akın: "Şu anda karne zamanı ve karneyi siz vereceksiniz"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret programına Turgutlu Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretiyle devam etti. Başkan Çetin Akın, “Gerçek milliyetçiler toprağını koruyanlardır, malına sahip çıkanlardır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyenlerdir. Lafla milliyetçilik olmuyor” dedi.

Başkan Çetin Akın: "Şu anda karne zamanı ve karneyi siz vereceksiniz"
26 Ocak 2024 - 14:48

“Turgutlu’yu ortak akılla yöneteceğiz” anlayışıyla sivil toplum kuruluşları, dernekler ve esnaf odalarıyla iç içe olan ve Türkiye’ye örnek olan ortak projeler üreten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek başkanı Şevket Şahin ve üyelerin ilgisiyle karşılanan Başkan Çetin Akın ve beraberindeki heyet, misafirperverlikleri için dernek yönetimine ve üyelere teşekkür etti.

Ziyaret sırasında Turgutlu Belediyesinin beş yılda yaptığı çalışmaların yer aldığı video izlenerek önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerde de bulunuldu.

“Muhtarlarımıza, derneklerimize, esnaf odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza Turgutlu Belediyesinin hesabını veriyorum”

Başkan Çetin Akın, “Muhtarlarımızla, esnaf odası başkanlarımızla, hemşehri derneklerimizle bir Whatsapp grubumuz var. Hemşehri derneklerimizle ayda bir kez kahvaltı yapıyoruz. Muhtarlarımızla çok sık görüşüyoruz. Sivil toplum kuruluşları, esnaf odalarıyla da haftada bir kez akşam yemeği yiyoruz ve her toplantımızda Turgutlu Belediyesinin hesabını veriyorum. 11 Nisan’da göreve geldiğimizde düzen bozukluğu olan bir belediye devraldık. Bu beş yılda geldiğimiz noktada yer satmayı bırakın Turgutlu Belediyesine 240 bin m2 yer kazandırdık. İki yıl pandemi geçirmemize, Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketlerini yaşamamıza rağmen cari borcu sıfır ve Türkiye’de kredisi en yüksek olan tek belediyeyiz” dedi.

“Partizanlık değil, Turgutlu milliyetçiliği yaparak sandığa öyle gidin, oyunuzu öyle kullanın”

Beş yıl boyunca halka dokunan ve Turgutlu’nun her alanda kalkınması adına hayata geçirilen projeleri, hizmetleri anlatan Başkan Çetin Akın, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli ve İdari Seçimlere yönelik mesajlarını da şu sözlerle paylaştı:

“Gerçek milliyetçiler toprağını koruyanlardır, malına sahip çıkanlardır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyenlerdir. Lafla milliyetçilik olmuyor. Yerel seçim yaşayacağız. Yerel seçimde; sizin malınızı, toprağınızı kim korudu? Kim şeffaf yönetti? Kim tüyü bitmedik yetimin hakkını yemedi? Kim aranızda dolaştı? Şu anda karne zamanı ve karneyi siz vereceksiniz. Bu karneyi verirken de partizanlık değil, Turgutlu milliyetçiliği yaparak Turgutlu’ya kim, ne kadar güzel hizmet yaptı. Kısıtlı imkanlarla neler yapıldı lütfen bir değerlendirin. Bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra elinizi vicdanınıza koyun sandığa öyle gidin, oyunuzu öyle kullanın. 30 yıl sonra belediyeyi kazandık, bir tane arkadaşımızı işten çıkarmadık ama bazıları geldiği gün 500 arkadaşımızı kapının önüne koyacakmış. Bu nasıl bir siyasettir? Bizim ekmeğini alın terine akıtan arkadaşlarımızla işimiz olmadı. Çalıştı, maaşını aldı. Gurur duyuyorum; Manisa’da şu anda işçisine en yüksek maaşı ödeyen belediye başkanıyım. Bizim en büyük projemiz huzur.”

“30 sene sonra emanet verdiniz, o emanete nasıl sahip çıktığımızı gördünüz. Turgutlu’da kardeşiniz olan, içinizden biri olan Çetin Akın’a oy vermenizi rica ediyorum”

Konuşmasının sonunda bir oyu kendisi, bir oyu meclis üyeleri, bir oyu da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek için isteyen Başkan Çetin Akın, “Onun gençliği, bizim de tecrübelerimizle arkasında durduğumuz mimar kardeşim Ferdi Zeyrek’e büyükşehirde; Turgutlu’da kardeşiniz olan, içinizden biri olan Çetin Akın’a oy vermenizi rica ediyorum. Ama meclis olmayınca olmuyor. Bana mecliste de oy verin yalnızca belediye başkanlığında değil. 30 sene sonra emanet verdiniz, o emanete nasıl sahip çıktığımızı gördünüz. Büyükşehirle beraber olursak çok daha güçlü olacağız, Turgutlu’nun hak ettiği hizmetleri alacağız” ifadelerini kullandı.

“Çetin Akın Başkanım bize hiç sırtını dönmedi”

Turgutlu Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şevket Şahin, “Çetin Akın Başkanımızla her ay kahvaltı toplantılarımız olmakta. Bu toplantılarda kasabamızda görmüş olduğumuz eksiklikleri, güzellikleri hep beraber konuşuyoruz, paylaşıyoruz. Başkanım da bu noktada çok duyarlı, teşekkür ediyorum kendisine. Sıkıntılarla, sorunlarla gittiğimiz zaman hiç bize sırtını dönmedi. Tüm Erzurumlular adına Başkanımız Çetin Akın’a, başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dernek ziyaretine Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Maliz, Personel A.Ş. Genel Müdürü Orhan Eratıcı da katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum