BAŞKAN ÇELİK SON MECLİSİNİ YÖNETTİ

ŞEHZADELER BELEDİYE MECLİSİ,  ŞUBAT AYI TOPLANTISINI YAPTI. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI ÖMER FARUK ÇELİK'İN YÖNETTİĞİ SON MECLİS TOPLANTISI OLAN OTURUMDA,  18 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANIRKEN; İLÇEYE KAZANDIRILACAK YENİ GÜNÜ BİRLİK PİKNİK ALANINA İSİM BELİRLENDİ. MECLİS FİLİSTİN'E DE 100 BİN DOLAR YARDIM YAPILMASINI OY BİRLİĞİYLE KABUL ETTİ.

BAŞKAN ÇELİK SON MECLİSİNİ YÖNETTİ
02 Şubat 2024 - 11:16
Şehzadeler Belediye Meclisi,  Şubat Ayı Toplantısını yaptı. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal  Marşımızın okunmasıyla başlayan meclis oturumuna başkanlık eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de bir sonraki dönemde aday olmadığı için son meclisini yönetti.

PROJELERDEKİ SON DURUMU AKTARDI
Başkan Çelik,  meclis oturumunun başında meclis üyelerine belediyenin projelerindeki son durum hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik şöyle konuştu; "Bildiğiniz gibi Yukarı Çobanisa Mahallemizde hamalın kırı olarak bilinen mevkide, yaklaşık 43 dönümlük bir alanda, vatandaşlarımızın günü birlik piknik yapabilecekleri bir mesire yerini Şehzadelerimize kazandırmak için çalışmalarımızı başlatmıştık. Saha düzenleme çalışmaları tamamlanmıştı. Bu projemiz kapsamında piknik alanımızda yer alacak  kır lokantası, mescid, lavabolar gibi yapıların temelleri de atıldı ve yapımlarına başlandı. Sancaklıiğdecik mahallemize kazandıracağımız pazaryeri projemiz ise büyük ölçüde tamamlandı. Pazaryerinin çatısının  takılması kaldı sadece. Hava muhalefeti nedeniyle çatı takılamadı . Önümüzdeki günlerde çatı takılınca teslim alacak,  pazaryerimizi  de hizmete sunacağız. Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerimizi kapsayan,  Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projemizin 605 konut ve 54 dükkanlık 1. etabında da inşaat sürüyor.  Doğu Kışla içerisinde yer alan tarihi yapıyı restore ederek,  çocuk kreşi olarak halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmamızda da proje ve maliyet hesabı gelmişti.  Koruma Kurulu'nun kontrolüne gönderildi. Kurulun onayının ardından da ihalesini yapacağız. Sancaklıkayadibi Mahallemize kazandıracağımız çok amaçlı salon projemizin de inşaatı tamamlandı. Teslim alındı. Çevre düzenleme çalışmaları da bitti. Peyzaj çalışmaları şuanda yapılıyor. Akabinde de bu projemizin açılışını yaparak,  hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Sarıalan Mahallemizde 101 ada 1 parsel numaralı taşınmaz üzerine bakıma muhtaç sokak hayvanlarımız için Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Kuracağız. Bu çalışmamızda da  saha düzenlemesi için ihalemizi yaptık. Yapım işi ile ilgili de proje ve metrajlar geldi. Kontrol aşamasından sonra ihalesine çıkılacak. Tilkisüleymaniye Mahallemizde 21 yaş ve üzeri engelliler için hayata geçirdiğimiz,50 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam  Merkezimiz ve Korumalı İşyeri Projemizi tamamladık.  5 şubat 2024 tarihinde saat 11:30 'da açılışını yaparak, hizmete sunacağız.  Siz değerli meclis üyelerimizi ve hemşehrilerimizi de açılışımıza bekliyoruz. Bildiğiniz gibi çalışması devam eden bir diğer projemiz de Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hazırlıklarını sürdürdüğümüz  Alaybey Kapalı Pazaryeri ve Kapalı Otopark Projesi."  Başkan Çelik'in konuşmasının ardından ilçeye kazandırılacak  Alaybey Kapalı Pazaryeri ve Kapalı Otopark Projesi'nin videosu izlendi. 


YENİ PİKNİK ALANINA İSİM VERİLDİ
Daha sonra meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi. 18 gündem maddesi görüşülerek karar bağlanırken ilçeye kazandırılacak yeni günü birlik piknik alanına Şehzadeler Belediyesi 100. yıl Kır Bahçesi olarak belirlendi.

FİLİSTİN'E YARDIM ELİ UZATILDI
Meclis, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin öncülüğünde AFAD işbirliğiyle Filistin'e de 100 bin dolar yardım yapılmasını oy birliğiyle kabul etti.

BAŞKAN ÇELİK'TEN VEDA KONUŞMASI
Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle meclisin mart ayı oturumunun tatil edilmesinin de kararlaştırıldığı oturumda Başkan Çelik,  bir sonraki dönemde aday olmadığını için meclis üyeleriyle vedalaşıp, helallik istedi. Başkan Çelik "Acıda, tatlıda, pandemide birlikte olduk. Zaman zaman yeri geldi uzaktan toplanabildik.  5 yıl şehrimize hizmet edebilmek için birlikte çalıştık. Her bir meclis üyemize katkıları, fikirleri için teşekkür ediyorum. 5 yıl önce farklı partilerin üyeleri olarak  merhaba demiştik, zamanla birbirimizi tanıdık, sevdik. Kardeşlik hukukumuz oluştu. İnanıyorum ki Şehzadeler Meclisi'nin her bir mensubu sonraki hayatlarında dost olarak görüşecekler. Şair diyor ki; "Biz bataklıkta köprü olduk. Son gelenler geçti nehri. İşte geldik, gidiyoruz. Şen olasın Halep şehri."  Ben de sonunu değiştirip diyorum ki "Şen olasın Şehzadeler şehri" Son meclis toplantısına başkanlık ediyorum. Belki pek çok arkadaşımız yeni dönemde bu sıralarda olamayacak. İnanıyorum ki hoş bir seda bıraktık. Güzel kararlar aldık, doğru işler yaptık. Milletin emanetine sahip çıktık. Ne mutlu bizlere.  Bundan sonraki süreçte aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Benim sizler üzerinde bir hakkım oluştuysa helal ediyorum. Sizler de haklarınızı helal ediniz." şeklinde konuştu.

Meclis sonunda meclis üyeleri toplu fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi ve akabinde akşam yemeğinde bir araya gelip,  birlikte son bir yemek yedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum