Başkan Atay'dan Kadınlar Gününde Anlamlı Açılış

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir açılış gerçekleştirerek, Aydın’ın ilk kadın derneği Türk Kadınlar Birliği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Merhume Emine Nadide Çakılcı’nın adının yaşatılacağı parkı hizmete açtı.

Başkan Atay'dan Kadınlar Gününde Anlamlı Açılış
08 Mart 2024 - 15:48
Efeler Belediyesi’nce Efeler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Emine Nadide Çakılcı Parkı’nın açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Merhum Çakılcı’nın kıymetli ailesi ve yakınları, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Özgür Metin ile yönetimi, ilçedeki kadın dernekleri, kentteki siyasi partilerin, derneklerinin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve sendikaların temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri ve adayları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MERAL AKŞENER BAŞKAN ATAY’I KUTLADI 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açılış dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi. Akşener mesajında, “Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Ancak yoğun programım sebebiyle Efeler Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştireceğiniz Emine Nadide Çakılcı Parkı açılış töreninde aranızda olamayacağım. Dünya tarihinin her safhası; farklı zaman dilimlerinde, farklı ülkelerde, farklı şehirlerde yaşayan ancak özünde aynı zorluklarla mücadele eden kadınların hikâyeleriyle doludur.

8 Mart da işte bu hikâyelerden birinin, hak arayışı için çıktıkları yolda bir yangında hayatını kaybeden kadınlarının mücadelesine atfedilmiştir. Ne acıdır ki kadınlara atfedilen gün bile bir acı üzerine inşa edilmiştir. Üstelik aradan geçen onlarca yıla rağmen, bugün dünyanın dört bir yanında yaşayan kadınlar hâlâ engellerle, baskılarla, şiddetle ve eşitsizlikle mücadele ediyor. İşte bu sebeple bizim vazifemiz; tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de tüm dünyaya örnek olan Cumhuriyetimizin izinden giderek Türk kadınlarının eşit, güvenli, mutlu huzur içinde yaşadığı bir medeniyet yolundan gitmektir. Bugün bizim vazifemiz; Atatürk’ümüzün büyük vizyonuyla eğitim hayatında, aile ve toplum hayatında, siyasi alanda ve çalışma hayatında eşitliğe kavuşan Türk kadınlarını 100 yıl sonra bugün de o hakların gerisinde bırakmamaktır. Bugün bizim vazifemiz; Türk Milleti'nin varlığı için her koşulda vazifeye atılan ve her türlü zorluğa göğüs geren cesur Türk kadınlarına hak ettiği geleceği sunmaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki İYİ Parti olarak bizler, sahip olduğumuz bu kutlu vazifeyi hakkıyla yerine getireceğiz. Kadınları sadece 8 Mart'larda hatırlayan ve geriye kalan 364 günde yok sayanlara inat her an, her dakika, her saat, her gün kadınların var olduğunu göstermeye devam edeceğiz! Ve yürekten inanıyorum ki Türkiye'nin demokratik milli yükselişini kadınlarla birlikte gerçekleştireceğiz! Bu vesileyle; Türk kadınlarının şanlı mücadelesinde büyük bir yere sahip olan Türk Kadınlar Birliği'nin Aydın Şubesi başkanlığı görevini sürdüren Rahmetli Emine Nadide Çakılcı'nın adını yaşatacak bu anlamlı parkın hazırlanmasında emeği geçen belediyemizin tüm çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. En içten sevgi ve saygılarımla…” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIN HAKLARI İÇİN ÇABALAYAN BİR KADININ ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİYORUZ”
Katılan kişilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Hepiniz hoş geldiniz. Bir etkinliğimizde daha bizi yalnız bırakmadığınız için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 5 yıllık görev sürem içerisinde beni hiç yalnız bırakmadınız. Sevgili kadın örgütlerine de şükranlarımı sunuyorum. Sivil Toplum Örgütleri’ne, siyasi parti temsilcilerine de çok teşekkür ediyorum. Bir söz vardır ‘hak verilmez, alınır’. Bunun için mücadele etmek gerekir. Evet bugün, anlamlı bir günde öyle bir kişi için bu parkın açılışını yapıyoruz ki; mücadeleden yılmadan, kadınların, çocukların bütün haklarını elde etmesi için çabalayan bir yaşam anlayışına sahip olan kişinin adını ölümsüzleştiriyoruz. Bu bizim için çok önemliydi, yaşam anlayışımızın da bir göstergesiydi. Ben buranın yapımını gerçekleştirdim ama adının verilmesi konusunda gereken öneriyi yapan başkan ve bütün kadın derneklerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Esas alkışlanması gereken sizsiniz, sağ olun. Bu parkın, bu mahallenin hem çehresi için hem de kadınlarımızın, çocuklarımızın bir sosyal alan bulmaları için önemli olduğunu düşünüyorum. Buranın, hepimize, Efeler halkına hayırlı olmasını diliyorum. Seçim dönemi desteklerinizi bekliyor, çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” Diye konuştu.

“ANNEM TÜRK KADINININ SAYGINLIĞI İÇİN ÇOK EMEK VERDİ BİZ DE ONUN VİZYONU İLE BÜYÜDÜK”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde annesinin adının bir parka verilmesinin aileleri için gurur verici olduğunu kaydeden, Merhume Emine Nadide Çakılcı’nın oğlu Sait Çakılcı törende kardeşinin adına da bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Annemin Türk Kadınlar Birliği’ndeki arkadaşlarıyla birlikte toplumda Türk kadınının yerini iyileştirmek için, saygınlığını iyileştirmek için, toplumdaki cinsiyet eşitliğini sağlamak için çok emek verdiğini hep gözlemledim. Onun bu vizyonu ile büyüdük biz çocukken. Şimdi de yıllar sonra bunun hala hatırlanıyor olması ve toplumda bir karşılık görüyor olması da benim için çok umut verici. Çünkü umuda çok ihtiyacımızın olduğu dönemlerden geçiyoruz. Bu tür değerlerin önemsendiğini görmek çok büyük mutluluk ve gurur verici. Bu güzel parkın oluşturulmasında annemin ismini verilmesinde emeği geçen Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay, belediye yetkilileri, Türk Kadınlar Birliği yönetimi, bütün paydaşlara minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Umarım parkımız Aydın için hayırlı, uğurlu olur.”

KADIN DOSTU BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR
Mücadeleci kadınların günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yine içlerinden çıkan mücadeleci bir kadını anıp ölümsüzleştirdiklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkanı Saadet Kavasgil, “1993 yılında Aydın'da kurulan ilk kadın derneği olan Türk Kadınlar Birliği'nin yönetim kurulu üyesiydi Nadide Çakılcı. Bizim ablamızdı, tanıyanların ‘hayatımda iyi ki tanıdım’ dediği, tanımayanların ‘keşke tanısaydım’ dediği kişilikte biriydi. Her gün özlemle, minnetle anıyoruz. Çalışmaları her zaman bize ışık oldu. Aydın'ın yerelinde, Türkiye'nin genelinde, gençlerin laik, demokratik, hukuk üstünlüğüne inanan bireyler olarak yetişmesi için var gücüyle çalıştı. Aydın'da kadınlarımız için, gençlerimiz için çocuklarımızın geleceğine bir taş koymanın hep kaygısını yaşadı.  Mekanı cennet olsun inşallah. Değerli başkanım Mehmet Fatih Atay’a çok teşekkür ediyoruz, bir dilekçe vermemizle beraber çalışmaları başlattınız. Zaten göreve geldiğiniz günden bu yana her zaman kadın dostu belediyecilikle, kadın dostu bir belediye başkanı oldunuz. Ve bütün sivil toplum örgütleri şu an buradaysa, sizin yapmış olduğunuz çalışmalardan, sivil toplum örgütlerinin yanında olmasındandır. Size tüm arkadaşlarım adına, şahsım adına, Türk Kadınlar Birliği adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Atay, katılımcılarla birlikte parkın açılış kurdelesini keserek, parkı hizmete açtı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum