Başkan Atay'dan 6 Şubat Mesajı "Depreme Hazırlıklı Efeler İçin Kararlıyız"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 6 Şubat Depremleri’nin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Atay'dan 6 Şubat Mesajı "Depreme Hazırlıklı Efeler İçin Kararlıyız"
05 Şubat 2024 - 10:35
Efeler’in depreme daha hazırlıklı bir kent olması için görev ve sorumluluklarının bilinciyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Atay mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en acı depreminin üzerinden bir yıl geçti. Ülkemizin her köşesinde, vatandaşlarımızın kalbinde hüzünlü izler bırakan ve yüreklerimizi dağlayan 6 Şubat Depremleri’nin yıl dönümünde; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabır, hem fiziksel hem de psikolojik olarak yaralanan herkese acil şifalar diliyorum.” 

Deprem bölgesindeki yaraları bir nebze olsun sarabilmek için afetin ilk anından itibaren Efeler halkı ile el ele vererek dayanışma örneği sergilediklerini belirten Başkan Atay, “Hepimizi derinden sarsan 6 Şubat Depremleri, ülke olarak birlik ve beraberliğimizin ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Biz de Efeler halkıyla omuz omuza vererek afetin ilk anından itibaren başlattığımız dayanışma seferberliğiyle, elimizden gelen tüm desteği bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettik. Afetlerin gerçekleştiği gün, tamamı uzmanlardan oluşan tam teçhizatlı Efeler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (EFAK) ve gönüllü zabıta ekibimizin bölgeye ulaşmasını sağladık. Arama kurtarma faaliyetlerinde ve gerekli çalışmalarda aktif rol oynadık. Efeler halkının özverili desteğiyle bölgeye onlarca tır dolusu acil yardım ve tıbbi malzemeleri ulaştırdık. Gönderdiğimiz malzemelerin koordinasyonunu sağlamak ve vatandaşlarımızın acısını paylaşabilmek için afetten etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana’ya giderek incelemelerde bulunduk. Bunun yanı sıra Efeler’e gelen depremzedelerle bire bir görüşerek ihtiyaçlarının karşılanması için olanaklarımızı seferber ettik. Ruhsal yaraların da bir an önce sarılabilmesi için 3. Psiko-Sosyal Destek Merkezi’mizi açarak depremzedelerin hizmetine sunduk” açıklamasında bulundu.
​​​​​​​
Depreme karşı daha hazırlıklı bir kent için çalışmaların sürdürüldüğünün altını çizen Başkan Atay, “Bugün daha yüksek sesle belirtmek isterim ki; binalarımızın güçlendirilmesi ve halkımızın afet bilincinin yükseltilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Efeler’imizin deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğini göz ardı etmeden kentsel dönüşümü ivedilikle başlatacağımızı ifade etmek isterim. Efeler Belediyesi olarak ilgili kurumlar ve tüm paydaşlarla iş birliği içinde, şehrimizin güvenliğini sağlamak için gereken adımları atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bir kez daha depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatyalı kardeşlerim başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum