Bakıcı'dan Salvo: "İkisi arasında fark yok"

Bakıcı rakiplerine seslendi: "Akıllarında kente hizmet bulunmuyor"

Bakıcı'dan Salvo: "İkisi arasında fark yok"
25 Mart 2024 - 19:09
Selçuk’taki İstasyon Meydanı’nda düzenlediği seçim mitinginde, tekrar aday olan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile bağımsız aday Vefa Ülgür’e yüklenen Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Her iki aday arasında hiçbir fark yok. Ruh ikizi bunlar; usta çırak bunlar." diye konuştu.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, tekrar aday olan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile bağımsız aday Vefa Ülgür arasında hiçbir farkın olmadığını söyledi. Selçuk’taki İstasyon Meydanı’nda 3 binden fazla vatandaşın katılımıyla düzenlenen seçim mitinginde rakiplerine yüklenen Bakıcı, “Sayın Sengel ve Sayın Ülgür arasında hiçbir fark yok. Ruh ikizi bunlar; usta çırak bunlar. Her ikisi de ya kavga etmeye gelir ya da belediye başkanlığını sıçrama tahtası olarak görür. Bunların akıllarında kente hizmet yoktur.” diye konuştu.

Önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik Kollar Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Cumhur İttifakı meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşların katıldığı programda konuşan Bakıcı, “Ben şunu söylüyorum, Sayın Ülgür üç dönem belediye başkanlığı yaptı; Sayın Sengel ise bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Ben de aynı şekilde bu sorumluluğu üstlendim. Bütün bu dönemler içinde yapılan hizmetleri ardı ardın koyduğumuz zaman; kimin daha iyi hizmet ettiğini kimin yan gelip yattığını ya da kimin başka amaçlar için dönemini tükettiğini, Selçuk halkı daha iyi değerlendirecektir." dedi.
Zaman zaman slogan ve alkışlarla kesilen konuşmasında mevcut belediye başkanının uygulamalarını eleştiren Bakıcı, “Sayın Sengel, bir dönem boyunca Toprak Okulu ile yattı; Toprak Okulu ile kalktı. Bu süreçte sadece, çiçek böcek dedi. Peki başka bir şey yaptı mı? Yapmadı ama başarılı olduğu bir şey vardı; o da sosyal medya... Sayın Başkana bu mecrada yetişmek inanın mümkün değil. Kendisi bu konuda çok becerikli ve kutluyorum kendisini ancak bu gayret belediyecilikte geçerli değil. Belediyecilikte geçerli olan kavram hizmettir. Bunu yaparsan halk seni takdir eder. Sosyal medya ile bu işlerin olmadığını 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında kendisi anlayacak.” diye konuştu.


"Boşa geçen 15 yıl"

Üç dönem Selçuk Belediye başkanlığı yapan Vefa Ülgür’ün kente kayda değer bir kazanımı olmadığının altını çizen Bakıcı, “Arkadaş sen, 15 yıl belediye başkanlığı yaptın. Şöyle bir hafızamı yoklamaya çalışıyorum fakat inanın çok bir şey bulamıyorum. Bir tek, soğuk hava deposu var Sayın Ülgür döneminde yapılan. Bunu tamamlamak ve işletmek de bize nasip oldu. Bunun dışında hangi hizmeti kazandırdı?” ifadesinde bulundu. 14 Mayıs ve Zafer Mahallesi’ndeki yapı yasağını da hatırlatan Bakıcı, “Sayın Ülgür, bu yasağı da tam 14 yıl sonra getirebildi. Hadi, birinci dönemi atladın. İnsan ikinci dönemde bari yakalar. Bu da olmadı. Geldi üçüncü döneme. Ne zaman görev süresi bitmeye yaklaştı işte o zaman ‘Pardon’ dedi yapı yasağını getir. Fakat iş işten geçti. Oradaki parsellerin yüzde 70’i inşaat haline döndü. Baştan bunun kararı alınabilirdi ama almadı dolayısıyla da Selçuk’a zaman kaybettirdi." diye konuştu.

"İdeolojik davranıyorlar"
Konuşmasında toplum çıkarlarına da vurgu yapan Bakıcı, “Yapılamayan veya geç yapılan şeylerin hesabını sormak hakkımız değil mi? Sayın Ülgür neden yapmadı çünkü başka şeylerle uğraştı. İdeolojiyle uğraştı; ideolojik davrandı. Bunlar halkı bölmeye; insanları ötekileştirmeye ve kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyor. Bize göre bunlar doğru değildir çünkü esas olan toplumun çıkarıdır. Kişinin çıkarı burada söz konusu olmamalıdır. Dolayısıyla önemli olan Selçuk’un kazanmasıdır. Şimdiki belediye başkanını meclis üyesi yapan da Sayın Ülgür’dür ve birlikte çalışmışlardır. Demek ki, Sayın Sengel’in Sayın Ülgür’den öğrendiği de bu olumsuzluklardır." dedi.

Projelerinden bahsetti

Selçuk’un geleceğine değer katan ve halkın beklentilerine cevap veren projelerle yola çıkan Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, seçim sürecinde hayata geçireceği projeleri halkıyla paylaştı.

Bakıcı, “Selçuk Devlet Hastanesi Projesi ile sağlık hizmetlerini modern bir altyapıyla sunacağız. Selçuk Gençlik ve Kültür Merkezi, gençlerimizin ve kültür sanat faaliyetlerimizin merkezi olacak. Çocuklar için Oyun Köyü ile miniklerimizin eğlenceli ve güvenli zaman geçirebileceği alanlar yaratacağız. İzban’ın Tepeköy-Selçuk arasındaki aktarmanın kaldırılması, ulaşımı daha hızlı ve konforlu hale getirecek. Şirince Köyü Sokak Sağlıklaştırması ile köyümüzü daha yaşanabilir kılacağız. Üniversite Öğrencileri için Erkek ve Kız Yurdu, gençlerimizin eğitim hayatlarına destek olacak. Ayrıca, Can Dostlarımız için Rehabilitasyon Merkezi, Yeraltı Katlı Otopark, Pamucak Sahiline Yapılacak Duş, Giyinme Kabinleri, Pananos Sahiline Kadar Uzanan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu gibi projeleri de hayata geçireceğiz." dedi.

Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın projeleri için Selçuk halkı, bu projelerle kentlerini daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedefleyen Bakıcı’nın yanında olacaklarını ifade ettiler.


"Örnek olmalısınız"

Seçim projelerini de anlattığı konuşmasında Bakıcı, “Bir belediye başkanı, şehrin emin insanıdır. Dolayısıyla buna uygun şekilde hem sözü hem davranışlarıyla örnek olmak zorundadır. Buna göre bir kişi bunu başaramıyorsa o koltuğu kim ne yapsın? Esas olan ahlaklı olabilmektir. Ben bunu önemsiyor, hayatımda yaşıyorum ve maliyetine de katlanıyorum. Bundan sonra da aynı şekilde yaşamaya devam edeceğim." ifadesinde bulundu. Konuşmaların ardından sahneye çıkan Başkan Adayı Bakıcı, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik Kollar Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum