Aydın büyükşehir belediyesi muhtarlar toplantısı kuşadası'nda gerçekleşti

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun daveti üzerine Aydın’da görev yapan muhtarlar Kuşadası’nda bir araya geldi.

Aydın büyükşehir belediyesi muhtarlar toplantısı kuşadası'nda gerçekleşti
31 Ekim 2023 - 17:50

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de katılım sağladığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’na son 4 buçuk yılda 1 milyar 965 milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti.

Kuşadası’nda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlar toplantısı düzenlendi. İki gün sürecek olan muhtarlar toplantısının ilk gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın ilinin batı bölgesinde görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, muhtarlara Aydın’a son 4 buçuk yılda yaptığı yatırımlar hakkında bir sunum yaparak muhtarların talep ve önerilerini dinledi.

“BAŞKAN ÖMER GÜNEL İLE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, gerçekleştirdiği sunumda Kuşadası’na rekor yatırım yaptığını belirterek Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile Kuşadası’nda çok güzel çalışmalar yaptık. Son 4 buçuk yıl içerisinde turizm merkezimiz Kuşadası’na toplam 1 milyar 965 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Dile kolay 199 kilometre yol, 493 kilometre hat çalışması yaptık. Biz bunları yapmasaydık Kuşadası bu kadar çok turist almaya devam etmeyecekti. Ayrıca kente yapmış olduğumuz İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi en önemli projelerden biri. Kent merkezinde bulunan Tariş alanında bir otel yapılacaktı fakat biz alanı kamulaştırarak Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin ortak hizmet binası olarak vatandaşın kullanımına açtık. Aynı zamanda yeşil alan olarak kente kazandırdığımız alanın altında ise otopark yer alıyor. Atatürk 1 ve 2 kavşaklarını ise trafik sakinleştirme projemiz ile tek yön olarak yeniden hizmete sunduk. Bu projemiz özellikle turizm sezonunda trafik yoğunluğunu önlemiş oldu. Uçak batığı ile kente farklı bir turizm rotası kazandırmış olduk. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel ile beraber kente kazandırmış olduğumuz Ada Camping kamp alanı, pandemi ile değişen turizm anlayışının ardından en çok tercih edilen bölgelerden oldu. Açıldığından bu yana 55 bin yerli ve yabancı turist ağırladık” diye konuştu.

Muhtarlar toplantısı ikinci gününde Aydın ilinin doğu bölgesinde görev yapan muhtarlar ile devam edecek. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum