ATATÜRKÜN PARTİSİNDE  NELER OLUYOR?

Artun Sucuoğlu yazdı...

ATATÜRKÜN PARTİSİNDE  NELER OLUYOR?
16 Aralık 2023 - 09:44

Kurultayın üzerinden 1 aydan fazla süre geçti. Ama parti'de sular durulmuyor. 

Türkiyenin 3. büyükşehri İzmir belediye başkanı Sn Tunç Soyer neden açıklamıyorsunuz . Sn Soyer ne olursa olsun yaptıkları ile ikinci döneme hak ediyor. Artık Sn Tunç Soyeri ve Partiyi  yıpratmayın. Şunun şurasında seçime üç buçuk ay kaldı. İzmir gibi cumhuriyetin kalesi olan şehri hergün bir ithal adaylar ile gündeme getirmeyin.

CHP, tarihinin belki de en şaibeli kurultaylarından birisini geride bıraktı. Delegelerin satın alındığı, paraların, alışveriş çeklerinin, Bitcoin yüklü telefonların verildiği, döviz bürolarının açıldığı ve işin içine kapalı çarşıdaki kuyumcuların dahil olduğu otel odalarına misafir gönderildiği iddiaları var. O kadar fazla iddia var ki hangisine inanacağımızı şaşırdık. Açıkça görülüyor ki kirli bir süreç yaşanmış. Bu konuda kimsenin şüphesi yok.

 

Bir aylık başkanlığı sürecinde Sn. Özgür Özel genel başkan olarak değil de emanetçi gibi görünüyor ve bu durum aslında partilileri şaşırtmıyor. Sn. Özel’in, TBMM’deki birkaç etkili konuşma dışında yaptığı bir şey yoktu. Partide Kılıçdaroğlu’na yaranmak ve Veli abisiyle birlikte ayak oyunları yapmakta Mahir sadece. Bu arkadaşların siyasal derinliklerinin olmamasının süreci bu noktaya getireceği zaten belliydi.

 

Pervin Chakar’ın Senfonisi’nde Pervin Buldan’la birlikte poz vermesi, Meral Akşener'i ziyaret etmesine rağmen işbirliği zemini bulamaması ve Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yaptığı görüşmede bazı taleplerde bulunması Özel'in bir aylık karnesinde geçer notun olmadığını gösteriyor.

 

 Peki, şu anda CHP’de patron kim?

 

Bir aylık süreçte esas patron Ekrem İmamoğlu. Önce, İBB’den doğrudan veya dolaylı maaş alan kontrolündeki 20’den fazla adamı parti meclisine soktu; böylece parti meclisini ele geçirdi. Sonra, MYK’daki en etkili yerleri ele geçirdi.

 

İmamoğlu, başta Yerel Yönetimler, Genel Saymanlık ve Yüksek Disiplin Kurulu gibi kilit ve etkili yerlerin kontrolünü alarak partide anahtarın sahibi oldu.

 Bu denkleme bakınca, İmamoğlu’nun hedefi ne? Yerel seçimi kaybederse, sonrasının hazırlığını mı yapıyor?

 İmamoğlu’nun şu anda ilk hedefi kendisine yakın bürokratları Kemal Bey’e yakın Belediye Başkanlarının yerine getirmek. İzmir Büyükşehir, Kadıköy, Maltepe, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer ve Ataşehir gibi birçok belediyeyi ele geçirerek olası bir yerel seçim kaybında kendisini genel başkanlık koltuğu için hazırlıyor.

 

 Peki, şu anda , işler İmamoğlu’nun istediği gibi gidiyor mu?

 Tabikide istediği gibi gitmiyor. İYİ Parti’nin seçime hür ve müstakil girme kararı, yine HEDEP’in seçime tek başına girme ihtimali, diğer partilerin muhtemel adayları İmamoğlu’nu rahatsız ediyor.

 Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ihanet edildiğini düşünüyoruz. Buna parti içindeki Alevi vatandaşlarımızın tepkisini eklersek işi gerçekten zor İmamoğlu’nun ve Özgür Özel'in

 İmamoğlu tam da bu süreçte Muharrem İnce’yle kritik bir görüşme yaptı. Muharrem İnce yaklaşık 10 gün önce Kılıçdaroğlu’nu ofisinde ziyaret etmişti. Partisini maddi imkânsızlıklardan dolayı kapatacağını ifadeyle konu bağlamında Kılıçdaroğlu’nun fikrini sormuştu. Bu görüşmeden iki gün sonra İmamoğlu ile İnce Yenikapı’da kahvaltıda bir araya geldiler. İddiaların aksine, burada adaylık veya başka bir konu görüşülmedi. İkili pazartesi günü yeniden görüşecek. Benim düşüncem şu: İmamoğlu, HEDEP’in, bu hafta parti meclisinde İstanbul’da aday çıkarması kesinleşirse aday olmaktan vazgeçip Muharrem İnce’yi İBB adayı olarak öne sürebilir. İmamoğlu’nun şu anda tek bir hedefi var, CHP Genel Başkanlığı. Bu yolda hızlı adımlar atıyor.

 

Bu arada Kılıçdaroğlu Ankara’da yoğun mesai yapıyor. 

Mustafa Kemal Mahallesi’nde açtığı ofisi partinin ileri gelenlerince her gün ziyaret ediliyor. Haftanın 6 günü, günde yaklaşık 10 saat görüşme yapan Kemal Bey daha çok partilileri dinliyor ve notlarını alıyor. Kemal Bey’e yakın 75’den fazla milletvekili bu süreçte hala Kemal Bey’le dirsek temasında. Grubun bir arada olması İmamoğlu’nu rahatsız ediyor.

Bu yüzden, 10 gün önce yapılması gereken TBMM Meclis İdare Amirliği Seçimi de henüz yapılamadı. Kemal Bey’e yakın grubun seçimi kazanması halinde bu milletvekillerinin grup başkan vekillikleri için de adım atmalarından korkan Özel ve İmamoğlu ekibi seçimi bu yüzden erteledi.

Yeter artık bu hafta açıklayın İzmir adayını. Yıpratmayın daha fazla Sn Tunç Soyeri şunun şurasında üç buçuk ay kaldı seçime. Bir dönem daha hak ediyor Sn. Tunç başkan.

Herkese iyi hafta sonları.

YORUMLAR

  • 0 Yorum