Altınordu nefes aldı

Kümede kalma savaşı veren kırmızı-lacivertliler, Tuzlaspor’u geriden gelerek yendi ve umutlarını yeniden yeşertti. Altınordu’ya galibiyeti getiren golleri Ali Özgün ve Emircan Güllük kaydetti.

Altınordu nefes aldı
18 Mart 2023 - 08:53
Spor Toto 1. Lig'de kümede kalma savaşı veren Altınordu, sahasında Tuzlaspor'u mağlup ederek 5 maçlık 3 puan hasretine son verdi: 2-1. 31. dakikada Emirhan Aydoğan'ın kullandığı köşe vuruşunda Erdi Dikmen ceza sahası içinde kafa vuruşunu yaptı ve top kalecide kaldı. 32'de Ogün'ün sağ kenardan ortasında Kerim Alıcı ceza sahası içinde ters bir kafa vuruşu yaptı ve topu kendi kalesine gönderdi: 0-1. GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ
62'de James Adeniyi, driplingle ceza sahasına girdi ve pasını Amadou Moutari'ye aktardı. Ceza sahasının sağ kenarında topla buluşan Moutari, topu hemen tekrar Adeniyi'ye verdi. Adeniyi'nin şutunda, kaleci Ali Emre Yanar gole izin vermedi. 83'te sağ kenarda topla buluşan Metehan Mimaroğlu, çizgiye indi ve topu ceza sahasına çevirdi. Topla buluşan Ali Özgün topu filelerle buluşturdu: 1-1. 89'da sağ tarafta topla buluşan Emircan Gürlük'ün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1. Müsabaka 2-1 Altınordu üstünlüğü ile sona erdi.

HASRET BİTTİ
Oynadığı son 5 maçta galibiyet yüzü göremeyen ve ateş hattına demir atan Altınordu, dün 1-0 geriye düştüğü maçta harika bir geri dönüşe imza atarak galibiyet hasretini noktaladı. Bu süreçte Sakaryaspor (D), Pendikspor (D), Göztepe ve Keçiörengücü'ne (D) kaybeden kırmızı-lacivertliler, Boluspor ile berabere kalmıştı. Yeni teknik direktörü Hasan Özer yönetiminde ilk maçında Tuzlaspor'u kayıpsız geçerek 3 puanı hanesine yazdıran İzmir temsilcisi, puanını 20'ye yükselterek umut yeşertti.

KRİTİK MAÇI BERKE ÖZBAY YORUMLADI...
RİSK ALDI VE KAZANDI

Ateş hattından kurtulmanın çözümünü kan değişikliğinde arayan Altınordu, Tuzlaspor'u konuk ettiği mücadelede oyuna savunma anlamında iyi başladı. 1. bölgede rakibin hızlı forvetlerine şans tanımayan İzmir ekibi, katı alan savunmasıyla İstanbul ekibinin hücum etkinliğini kısıtlamayı başardı. İlk yarım saatte orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta 32'de Kerim'in kendi kalesine attığı şanssız gol ile kırmızı-lacivertliler büyük moral bozukluğu yaşadı. İkinci yarıda ise teknik direktör Hasan Özer yaptığı değişikliklerle adeta maçın kaderini değiştirdi. Genç teknik adam Emircan ve Kürşad hamleleriyle orta alandaki üstünlüğü eline alırken, 61'de stoper Yusuf'u çıkardı ve yerine orta saha Kubilay'ı oyuna dahil etti. Bu dakikadan itibaren risk almaya başlayan Altınordu tek stoper ile oynamaya başlamasına rağmen savunmada açık vermedi. Art arda ataklarla rakibini hırpalamaya başlayan İzmir temsilcisi aradığı golü Ali Özgün ile buldu, 89'da da kırmızı-lacivertlilerin genç yeteneği Emircan önce aklı, ardından sağ ayağıyla takımını öne geçirdi. İkinci yarıda Altınordu öyle iyi mücadele etti ki, bu geri dönüş kimseyi şaşırtmadı. Teknik direktör Hasan Özer ise korkusuz ve yerinde hamleleriyle Tuzlaspor'u yıkan isim oldu. Kırmızı-lacivertliler için lig yeni başlıyor, çünkü dün akşam sahada bu sezon hiç seyretmediğimiz bir inançla ve istekle mücadele ruhunu ortaya koyan bir takım vardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum