AKP'Lİ AYDIN PEHLİVAN

Yaşar Eyice yazdı...

AKP'Lİ AYDIN PEHLİVAN
02 Nisan 2024 - 14:26
31 Mart Seçimlerinden önce, Yerel Sözcü’nün yöneticisi Gazeteci Artun Sucuoğlu ile konuşurken, söz döndü dolaştı Menemen’e geldi.
Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın seçim çalışmalarını, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.
‘CHP her ilçede favori ama Menemen’de değil!’ gibi laflar etti.
Aynen İzmir Yargı Muhabirleri Derneği Başkanı Yeni Haber’in kurucusu meslektaşım Muzaffer Tezel’in ‘CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay olacak!’ iddiasında bulunduğu gibi…
O ana kadar hiç ama hiç kimse, şu anda Muzaffer Tezel’in söylediğinin gerçekleştiği gibi Artun Sucuoğlu’na da şüphe ile bakmıştım.
Çünkü; CHP’nin en fazla oy aldığı ilçelerden birinin de Menemen olduğunu biliyor ve düşünüyordum.
Daha önce Muzaffer Tezel’den söz ederek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Dr. Cemil Tugay’ sürprizini yazmış ve usta Gazeteci Ünal Tümin’in yorumunu paylaşmıştım.
Şimdi sıra Artun Sucuoğlu’nun iddiasına gelmişti.
İnanmama rağmen ‘AKP’li Aydın Pehlivan’ başlıklı bir yazı yazmıştım.
Ama seçim yasaklarına rastladığı için İzmir’de İzmirli hemşehrilerimle paylaşamadım.
Sevgili Artun’a haber vermedim ama İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde yarım asırı geçgin bir süredir her gün okuyucularının önüne çıkan ‘Bizim Anadolu’ Gazetesinde birinci sayfadan anonslu üçüncü sayfasında iki gün üst üste şu başlıkla (AKP’Lİ AYDIN PEHLİVAN)  ve imzamla yayınlandı.
Şimdi seçim yasaklarına takıldığı için 31 Mart öncesinde kaleme aldığım yazıyı sizinle paylaşıyorum:

 -DENİZLE BULUŞMAK!

‘Altın Yol’ denilen İzmir Körfezi’nin dibinden Menemen’e giderken, sahilde şu pankart okunuyor; ‘Bayraklı’yı denizle buluşturacağız!’ Yıllardır özlemi çekilen bir konu… 
Yalnız Bayraklı değil, Bornova da, adayların sözlerini yerine getirmeleri halinde denizle barışmış olacak. 
Çünkü; Bu sahiller yıllar öncesinde biz Bornovalılar tarafından da ‘Deniz Banyosu’ halinde kullanılıyordu, dereler gibi. Şimdi benzer dilek ve istek Menemen’den geldi. 

- BÜYÜK PROJESİ

2021 Ocak ayından bu yana Başkan Vekilliğini sürdüren ve 31 Mart’ta AKP’den başkan adayı olarak gösterilen Aydın Pehlivan da, çok önemli projesi olarak Menemen’i, Menemenlileri ‘Denizle Buluşturmak’ olarak açıkladı. 
Projelerini açıklarken Aydın Pehlivan’ın bu konuya ne kadar önem verdiğine tanık oldum. 
Beş yıl önce Urla’da olduğu gibi Menemen’de de yeni adaylarla girilen seçimi CHP kazanmıştı. 
Ancak Menemen’de seçilen başkanın kural dışı bir noktada hukuk dışı bir tavrı mahkeme kararı ile görevden alınmasını sağlamıştı, İçişleri Bakanlığından önce… 
Şikayeti yapan da yine bir belediye görevlisi idi… 
‘Yanlış yapıyorsun Başkan!’ diye yaptığı uyarıyı dinlememişti. 
Tabii devreye İçişleri Bakanlığı ile adliye girmişti. 
Bir CHP’li Meclis Üyesi de AKP’li olunca, Meclis üyeleri hâkim huzurunda yapılan çekilişi bizlerle birlikte izlediler. 
Torbadan, yani kurada Başkan Vekilliğini AKP’nin adayı Aydın Pehlivan kazandı. 
Bugünlere gelindi, tabii ki çok önemli çalışmalara da imza attı. 
Bunlardan bir kısmını ağzından az sonra anlatacağım…
Tabii ki geniş bilgiyi Yerel Sözcü’nün kurucu Yöneticisi, genç ve dinamik gazeteci kardeşim Artun Sucuoğlu’ndan aldım.
 Önce ‘Neden adaysın?’ sorusunun yanıtını ağzından nakledeyim.

- ESKİ VE KIRIK KOLTUK

İfadesine göre; Aydın Pehlivan önceki yıllarda Menemen Belediyesi Bilgi İşlem Servisi’nde çalışıyordu. 
Haksız yere işten çıkarıldı.
İşte o zaman, ‘Ben bu belediyeye tekrar geleceğim!’ dedi. Sözünü tuttu, belediye meclis üyesi oldu, kurayı kazandı Başkan Vekili olarak yönetti, önemli kararlara imza attı. 
Şimdi ‘hakkıyla’ gerçek seçimle, halkın isteği ve oylarıyla başkanlık koltuğuna oturmak istiyor. 
O’na da ‘Koltuk’ denilebilirse! 
Bunu da Aydın Pehlivan’ın ağzından nakledeyim: Belediyenin zor durumunu sembolize etmek adına toplantıdaki sahnede kullanılan eski bir iskemleden bahseden Pehlivan, o günden beri bu iskemleyi başkanlık koltuğu olarak kullandıklarını ve bu simgesel hareketle Menemen'i daha iyi bir noktaya getirmek için çabaladıklarını ifade etti. İşte meşhur Başkanın koltuğu bu eski iskemle! 

-MÜTHİŞ!’ BİR KAYNAK

Şimdi yine gelelim şu deniz meselesine! AKP Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan en önemli projesinin Menemen'in sahile kavuşması olacağını belirtti. 
Menemen'in sahil potansiyelini değerlendirmek adına büyük bir proje başlatacaklarını açıklayan Başkan Pehlivan, Maltepe Süzbeyli bölgesindeki sahil şeridini kullanıma açarak hemşehrilerin denizle buluşmasını sağlayacaklarını ve turistik bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti. 
Bu projeyle beraber Menemen Belediyesi'ne yılda milyonlarca lira gelir getirmeyi planlıyorlar. 
Bu plajı dünyaca ünlü bir plaj haline getireceklerini söyledi... 
‘Miami sahilleri Menemen’de olacak dersem abartmış olmam.
 Bilinmesini isterim ki bu alan Menemen Belediyesi’ne yılda 700 milyon lira ila 1 milyar lira arası müthiş bir kaynak yaratacak.’

- BOŞ GEÇİRMEDİ

Pehlivan, 3 yıl süresince kent estetiğinden eser belediyeciliğine kadar Menemen'in çehresini değiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını ve bu süreçte neler başardıklarını Menemen halkının bildiğine inandığını ifade etti.
Konuşmasında yaptıkları hizmetlere de değinen Pehlivan, Menemen trafiğine çözüm getirmek adına 460 metrelik battı çıktı projesini hayata geçirdiklerini, yol çalışmaları ve çöp toplama araçları konusundaki girişimleri paylaştı. 
Benim en beğendiğim çalışması ise şunlar: 
Ege'nin en büyük iki kütüphanesini inşa ettiklerini, tematik çocuk köyünü hizmete soktuklarını ve sosyal desteklerde lider olduklarını belirtti Aydın Pehlivan… 
Özetle: Menemen'e serbest bölge kazandırmak için çalışmalara başladıklarını, Karma OSB için de son aşamada olduklarını ve bu projelerin bölgede istihdamı artıracağını dile getirdi. 
Menemenli üniversite öğrencilerine destek sağlanacağını, avantaj olan bu projede, her öğrenciye 20 bin liralık destek sunulacağını anlatan Anaokulu Sayısının Artırılması: İlçede ihtiyaç ve nüfus artışı göz önünde bulundurularak anaokulu sayısı artırılacak. 
Ulukent Anaokulu'nun ardından, bir başka anaokulu daha aynı bölgede hizmete girecek. Menemen Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşı ücretlerini karşılayarak hayvan sağlığına destek olacak. Ayrıca, modern bir hayvan pazarı kurularak ticaretin sağlıklı bir zeminde yapılması sağlanacak. 
Türkelli'de bulunan bağ evi, toprak, su ve kalıntı analiz laboratuvarına dönüştürülerek Menemen menşeili ürünlerin toplumsal güvenini artıracak. 
Sıfır atık projesi kapsamında modern bir kompost tesisi kurarak meyve ve sebze atıklarından gübre üretecek. 
Ayrıca, kendi fidanlarını yetiştirecekleri bir fidanlık tesisi kurularak çiftçilere destek sağlanacak. 
Kazımpaşa, Seydinasrullah, Zafer, Camikebir ve Ahıhıdır mahallelerinde riskli alan ilan edilen bölgelerde yerinde dönüşüm çalışmaları yapılacak. Bu sayede Menemenliler, güvenli evlere geçiş yaparken komşularından ve mahallelerinden ayrılmak zorunda kalmayacak.

- DÜNYANIN EN BÜYÜK

Eski otogarı, Menemen için yeni bir çekim merkezi haline getirmek adına dünyanın en büyük açık hava çarşısına benzer bir proje hayata geçirilecek. 
Menemen'in büyümesiyle artan araç sayısına çözüm olarak bölgesel otoparklar kurulacak. 
Bu sayede ziyaretçiler için uygun park alanları sağlanacak. 
İlçenin büyümesi ve gelişmesi için otoyol bağlantılarının önemine vurgu yaparak, Günerli, Seyrek, Maltepe, Bağarası güzergahındaki yolun duble yol olması projesini onaylayan belediye, bu yatırımın ihalesini yıl sonunda gerçekleştirecek.

- TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK
Aslında yazımı burada kesecektim.
Ama meslektaşım Gazeteci Artun Sucuoğlu o kadar ince ve özel  notlar almış ki şu anda tekrar AKP’den Menemen Belediye Başkanı seçilen Aydın Pehlivan’ın çalışmalarını ve yaptık ile yapacaklarını gayet güzel ve net nakletmiş.
Buna göre;
Yeni dönemde Ulukent'e kurulacak olan Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, Türkiye'nin en büyük gösteri ve kültür merkezi olacak. 
Tesise, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu ve buz pateni pisti de eklenecek. 
Menemen'in 6 bin yıllık tarihini yansıtan bir şehir müzesi oluşturma kararı alan belediye, tarihi kaymakamlık binasını aslına uygun olarak restore edip, burada bir Şehir Müzesi açacak. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini vurgulayan belediye, dijital materyallerle zenginleştirilmiş bir müze kurarak bu tarihi mirası gelecek nesillere aktaracak. 
Maltepe ve Asarlık'ta kurulacak olan Bölgesel Kültür Evleri, kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak ve ilçenin zengin kültürünü yansıtacak.

- GÖÇÜ ÖNLEMEK İÇİN
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen'in kültürel ve sanatsal hayatına yeni bir soluk getirecek bir dizi proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
‘Kent 2’de Pazar yeri ile yeni yaptığımız parkın arasındaki alana bir Sanat Sokağı kazandırıyoruz’ diyen Pehlivan, sanatseverleri heyecanlandıracak bu projenin aynı zamanda sanatçılara istihdam olanağı sağlayacağını vurguladı. 
Ayrıca, ilçeye müzik yapım ve kayıt alanı kazandırarak gençlerin ürettikleri müziği dijital ortama aktarabileceği bir imkan sunacaklarını belirtti. 
Başkan Pehlivan, ilçeye bir poligon kazandırarak vatandaşların atış eğitimi alabilecekleri, lisanslı avcıların ve sporcuların becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunacaklarını da duyurdu. 
Sosyal projelerin önemine vurgu yapan Pehlivan, Menemen'in sosyal hayatını zenginleştirmek ve ilçede harcamaların yerelde kalmasını sağlamak amacıyla yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Menemen'in değişen yüzüyle artık ilçe sakinlerinin başka yerlere gitme ihtiyacı duymayacağını ifade etti.

- EGE’NİN EN BÜYÜK

Sosyal hizmetlerin daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini söyleyen Pehlivan, ihtiyaç sahiplerinin Esnaf Kart projesi ile daha özgüvenli bir şekilde alışveriş yapabileceğini ifade etti. 
Başkan, sosyal desteklerin artarak devam edeceğini ve yeni dönemde de hiçbir vatandaşlarını geride bırakmayacaklarını belirterek, genç çiftlere çeyiz yardımı da yapacaklarını müjdeledi. 
Akvaryum Park projesi ile ilgili olarak da bilgi veren Pehlivan, Ege'nin en büyük akvaryumunu Menemen'e kazandıracaklarını ve bölgeye bir yarı olimpik yüzme havuzu ekleyerek yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. 
Sportif amaçlı eğitim ve kamp merkezi kazandırılacak. 
Milli takım seviyesinde bir tesis inşa edilecek. 
Profesyonel kulüpler ve amatör kulüplerin bir arada antrenman yapabileceği bir ortam sağlanacak. 
Modern bir kamp alanı inşa edilecek. 
Mimari düzenlemelerle Asya'dan Anadolu'ya Türklerde mesken konseptini içeren butik otel, hobi bahçeleri, atçılık ve okçuluk gibi temalar içerecek.
Uluslararası etkinliklere ve rahvan atçılığa dair çalışmalar gerçekleştirilecek. 
Minimalist yaşam felsefesi ve sadelik temalı tasarımıyla doğa evleri kazandırılacak. 
Konaklama ihtiyacını karşılayarak turizm potansiyelini artıracak bir tesis olacak. 
Gölpark Sosyal Tesislerine kültürel ve ekonomik potansiyel kazandırmak adına bir Film Platosu Projesi hayata geçirilecek. 
Klipten moda çekimine, film ve dizi çekimlerine kadar birçok medya ürününün yapımına uygun bir altyapı oluşturulacak. 
Seyrek bölgesine 110 bin metrekarelik alanda Aqua Park kazandırılacak. Turizm potansiyelini güçlendirecek ve Menemen'in en büyük su oyun parkını sunacak. 

- DEV DÖNME DOLAP

Seyrek'te ‘Gözümüz Körfezde’ adlı dev dönme dolap inşa edilecek. İzmir Körfezi'ni de gözlemleme imkanı sunacak, ayrıca açık hava arabalı sinema da bulunacak. Yahşelli'de 110 bin metrekarelik devlet ormanına mesire alanı ve macera parkı kazandırılacak. 
Çocuklar ve yetişkinler için heyecanlı anlar yaşatacak bir park olacak. Emiralem, Asarlık, Seyrek, Maltepe, Türkelli ve Koyundere bölgelerine gençlik merkezleri kazandırılacak. 
Spor salonları ve gençlerin eğitim alabileceği tesisler olacak. Menemen'e engelsiz yaşam merkezi kazandırılacak.
Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata aktif katılımını kolaylaştırmak amacıyla mola evi projesi hayata geçirilecek. 
Menemen'e bir huzurevi kazandırılacak. Yalnız yaşayan yaşlılar için bakım ve sosyalleşme imkanları sunacak. 
Vatandaşların taleplerini, dileklerini ve hayallerini doğrudan başkana iletebilecekleri bir uygulama başlatılacak. 
Ulukent'e Pati Park kazandırılacak. 
Veterinerlik hizmetleri, oyun alanları ve konaklama imkanları sunacak. Ulukent'te 100. Yıl Atatürk Stadı inşa edilecek. 
Çömlek Köyü ve Toprak Sanatları Atölyesi, gençlik merkezi gibi ek tesisler de bu alanda yer alacak. Belediye Başkan adayı Aydın Pehlivan, projelerle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Menemen'i İzmir'in en güzel, en yaşanabilir ilçesi yapmak için önemli adımlar atıyoruz.’ dedi. 

Başkan Pehlivan, halkın taleplerine açık olduklarını ve projeleri hayata geçirirken vatandaşların görüşlerini de dikkate aldıklarını vurguladı. Yazımın sonuna eklemeden edemeyeceğim; AKP’li Aydın Pehlivan’ın aradan sıyrılarak, kura ile de olsa, Menemen’de belediye başkan vekilliğine gelmesinde, ister ‘en büyük pay’ isterseniz zamanındaki CHP İl Başkanı, şimdi ise CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Merkez Parti Sözcüsü avukat Deniz Yücel’indi diyebiliriz. 
Hatırlayan olacaktır; Deniz Yücel İl Başkanı olarak Menemen CHP ilçe yönetimini ve meclis üyelerini dinlemediği gibi söylenenlere, iddialara kulak kabartmadı, duymazdan geldi ve bu arada söylenenler oldu, tam oylama yapılırken, Deniz Yücel’in konuşmayı ret ettiği CHP’li meclis üyesi AKP’li aday Aydın Pehlivan lehine oy kullandı ve işin kuraya gitmesini sağladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum