AK Partili Dağ'dan İzmir için 16 proje

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya geldi. Hamza Dağ 35 İzmir 35 Proje detaylarıyla ilgili 16 proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Dağ, “Yerel yönetimin zaman kaybettiğini görüyoruz. Şehrimize makam koltuğu gözüyle baktığını biliyoruz. İzmir’e sunacağımız projelerle kaybolan bu yılları telafi edeceğiz” dedi.

AK Partili Dağ'dan İzmir için 16 proje
12 Mayıs 2023 - 12:30

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine 2 gün kala AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ İzmir’deki projeler hakkında basın mensuplarına konuştu. 16 tane proje açıkladı.

Basın toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili de katıldı.

YEREL YÖNETİMLERİN ŞEHRİMİZE MAKAM KOLTUĞU GÖZÜYLE BAKTIĞINI BİLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 14 Mayıs seçimlerinde vatandaşların yetkiye AK Parti’ye vermesinin ardından hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Hamza Dağ, “21 yıldır ortaya koyduğumuz icrailerle insanlarımızın hayatını kolaylaştırdığımız gibi şehrimizi büyütmeye devam edeceğiz. Yerel yönetimlerin zaman kaybettiğini görüyoruz. Şehrimize makam koltuğu gözüyle baktığını biliyoruz. İzmir’e sunacağımız projelerle kaybolan bu yılları telafi edecek ve İzmir’in daha çok hak ettiği kıymeti görmesini sağlayacağız. Saydığımız 16 proje ve daha niceleri 15 Mayıs sabahı yetkiyi yeniden bize vererek şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

BU MOTİVASYONLA DEVAM EDERSENİZ NE YAPARSAK YAPALIM KARŞI OLUNACAK

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Çeşme Projesinin Gençlik ve Turizm Bakanlığınca her partiden İzmir milletvekillerine sunulduğunu ve iletişim içerisinde hareket ettiklerini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Kültür ve Turizm Bakanımız bunu gerçekten inanılmaz bir iletişimle götürmeye karar verdi. CHP’li ve diğer muhalefetin milletvekillerine sunum yaptı. Son gelinen noktada bir eleştiri bende de hayal kırıklığı oluşturdu. CHP’den bir Milletvekili, “Bakanım ben hayatımın 3 ayını Çeşme’de geçiriyorum. Milletvekilliğim bittiğinde ben çeşmede vakit geçireceğim, korkuyorum benim hayatımı etkileyecek” dedi. Biz milletvekilliği dönemimiz boyunca bir ayımızı tatil yerinde geçiremedik. Kiraz’ın dağlarında geçirdik. Siz bu motivasyonla devam ederseniz ne yaparsak yapalım karşı olunacağı belli. Bizim İzmir’in projesinin geliştirmemiz lazım. İzmir’in istihdamını gerçekleştirmemiz lazım. Bunu yaparken de çevreye de duyarlı olalım” diye konuştu.

15 MAYIS SABAHI KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEK

Seçime dair de konuşan İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Biz yıllardır projelerimizi İzmir’e bizim bir vaadimiz olarak söylüyoruz. İnşallah en çok sayıda seçilecek milletvekillerimiz ile biz milletvekili olmasak da siyaseti ve İzmir’e hizmet etmeyi bir kenara koymuş değiliz. Seçime iki gün kala İzmirliye sunduğumuz için yarın bunları bize sorun. Başka arkadaşların somut vaatleri varsa onlara da sorun. Biz somut bir şekilde ne yapacağımızın vaadini İzmirliye sunmuş oluyoruz. İnşallah 15 Mayıs sabahı kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYE İŞİN İÇİNDE OLMAK İSTİYORSA SORUN YOK

Elektrik Fabrikası Projesi hakkında konuşan Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesinin proje içerisinde olmak isterse sorun olmayacağını, beraber yapmak istediklerini ifade etti.

Milletvekili Dağ, “Elektrik Fabrikasına özelleştirme projesinden ihaleye girildi. Üç buçuk yıl oldu ne olduğunu bilmiyoruz. Tarihi Hava Gazı gibi bir alan yapmayı planlıyorlar. Biz o işi Tekel Fabrikasında yaptık zaten. Bizim oradan istediğimiz konu o çevreye Bilişim Vadisinin entegre olabileceği bir iş buraya çok iyi beyinlerin gelmesini sağlamak. Ticaret Bakanlığımızla da görüştüğümüzde ciddi mesafe kat ettik. Büyükşehir Belediyemiz işin bu çerçevesinde olmak istiyorsa sorun yok orayı hep beraber yapmak isteriz” diye konuştu.

HER HANEYE DOĞALGAZ

Projeleri sıralayan Hamza Dağ, Doğalgaz konusunda çok ciddi mesafe kat ettklerini kaydederek, belediye meclislerinden karar çıkması durumunda talep eden her vatandaşa doğal gaz ulaştıracaklarını söyledi.

Dağ, "Doğalgaz konusunda çok ciddi mesafe kat ettik. İmarsız yapılarla ilgili yaşadığımız yasal problemleri aştık. Belediye meclislerinin kara r verdiği yerlerde doğalgazı İzmir’de hızla her haneye getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde talep eden her haneye doğalgaz oluşturacağız" ifadelerini kullandı. 

BİLDİĞİMİZ BİR ŞEY VAR Kİ BEN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MİLLETVEKİLİ DEĞİLİM

Daha önce yaptığı açıklama ile 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde “3 Dönem” kuralını uyguladığını açıklayan Hamza Dağ, milletvekili olmayacağını tekrarladı.

Dağ, “Kadın girişimcilerine desteklerimiz artarak devam edecek. Gençlik Kolları Başkanımız milletvekili adayımız, önümüzdeki hafta inşallah milletvekilimiz. Gençlik ve Spor Bakanımız öyle. Bildiğimiz bir şey var ki ben önümüzdeki hafta milletvekili değilim. O da bildiğimiz bir durum (Gülerek)” şeklinde konuştu.

İZMİR ANKARA YÜKSEK HIZLI TRENLE 3 BUÇUK SAAT

İzmir- Ankara arasına yapılacak Yüksek Hızlı Trenin 2025 yılında hayata geçirileceğini ifade eden Hamza Dağ, “İlki şu an devam eden 2025’te hayata geçirilecek İzmir-Ankara yüksek hızlı tren yıllık 13 milyon yolcu kapasiteli 90 milyon yük taşıma kapasiteli ve 2 buçuk milyon avroya ihalesi bitti. Kredinin kendi bulduğu şekilde bu çalışma yapıldı ve çalışmalar hızlandı. 2025’te hizmete girecek. 14 saat süren demir yolu İzmir-Ankara arasını üç buçuk saate indirecek” diyerek konuşmalarını sürdürdü.

HAMZA DAĞ KONUŞMASININ SATIR BAŞLIKLARI:

- Bugünkü basın toplantımızın sebebi 14 Mayıs seçimleri. 14 Mayıs seçimlerine 2 günlük zaman kaldı. Bu süreçte 21 yıldır ülkemize hizmetler kazandırdığımız gibi İzmir’e de kazandırdık. Şimdi bazısı yeni başlayacak olan bazısı devam edecek olan önümüzdeki süreçte görünür net pozisyonda olan projelerimizi düşüncelerimize İzmir kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu çalışmaları hayata geçireceğiz. Bunlar bizim İzmirliye açık ve net sözlerimizdir. Şehrimizin en fazla öneme sahip olduğumuz projelerimiz sırasıyla açıklayalım.

- Son dönemde İzmir’de trafik iyice arttı. Yeni kavşaklar yollar yapılmasını arzuluyoruz. İkinci çevre yolu da önümüzdeki süreçte projesi büyük oranda bitti. 6 milyar liraya mal olacak şekilde 2025 yılında bunu da inşallah etap etap hizmete almayı düşünüyoruz. Bunun için de ciddi anlamda çalışıyoruz.

İZMİR TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK BİZE NASİP OLACAK

- Nasıl İzban’la İzmir trafiğini düzeltmek büyükşehir belediyesi ile bize nasip olduysa İzmir trafiğini rahatlamak bize nasip olacak Bizim İzban belediye ile ilgili yapacağımız bir iş. Hem Bergama’ya hem Kınık’a ulaştıracağız. İnşallah onları da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz.

- Çandarlı limanı projesi uzun zamandır devam eden proje. Altyapıyı bitireli çokça oldu. Üst yapı ile ilgili yap işlet devlet ile düşünüyoruz. Pandemi öncesi çok sayıda firma burayla ilgili gidip gelmeler oldu ama pandemi döneminde kesildi. Pandemiden sonra da ilgi alaka arttı. Burayı topyekûn projelendirme imkânı olacak. Projelendirirsek Çandar limanı temiz enerji endüstri bölgesi, yenilenebilir enerji dediğimiz, üretimlerinin yapılacağı bir alan. İzmir bu konuda 5. Bölge teşviği alma sebebiyle 7-8 yıldır inanılmaz ivme kazandı. Yılda 1 milyar dolar burada ihracat yapıyor.

-Çandar limanı temiz enerji bölgesi projesini yaptığımızda 5 milyar dolara kadar ihracat. Dünya okyanuslara tribün koyuyor. Bu çok önemli bir proje. Şu andakinin çok kat daha fazlası olması gerekiyor. Direkt limandan okyanusa gittiği zaman dünyada rekabet haline geliyorsunuz. İnşallah biz o bölgeyi sanayi teknoloji bakanımız ve ulaştırma bakanlığımız ile önümüzdeki süreçte bunu hayata geçireceğiz.

- Kemalpaşa lojistik merkezi ve demiryolu bağlantı projesinin de altyapısı tamamen bitti. Aliağa Çandarlı ve Torbalı demiryolları kurarak burayı da daha aktif şekil haline getireceğiz. Tır gümrüğü isteği var. Şehrimizde valimiz odalarımızın oluşturduğu 5 şirket ile tır gümrüğünü lojistik merkezine alma düşüncemiz var. Az bir süreç kaldı. 2023 yılı içerisinde hizmeti kazandırırız.

STADYUM BİZE NASİP OLACAK

- Stadyum biliyorsunuz şehrimizin önemli gündemindeydi. Göztepe ve Alsancak statlarını hizmete sunduk. Karşıyaka standı beklenti içerisinde biliyoruz. Büyükşehir 2019’da kişi olarak değişim gösterince biz bunu yaparız dedi biz de buyurun siz yapın dedin devrettik. Şu ana kadar hiçbir adım atılmadı. Adım attıkları da yok. 100 dönümlük millet bahçesi için dün hem park yapılsın hem de Karşıyaka spor kulübümüz orada antrenman sahaları olarak kullansın diye kulübe gerçekleştirdik. 2 sene içerisinde inşallah yapılacak. Statla ilgili futbol takımı süper lige doğru yol aldığında stadı büyükşehir belediyesinin yapacak durumu yok bize nasip olacak inşallah.

İZMİR TÜRKİYE YÜZYILININ PARLAYAN BİR YILDIZI OLACAKTIR

- Bilişim vadisi İzmir projesi. İzmir yüksek teknik enstitü içerisinde oluşturacağımız bir proje. Teknokent ile başladı. Sonrasında belli bir mesafe kat etmeyince sanayi ve teknoloji bakanımız da İzmir ayağı olarak bunu planladık. İlk etabını geçen hafta yaptık. Önümüzdeki süreçte de iki ve üçüncü etabı gerçekleştireceğiz. İzmir’i hem burada misafir edeceği kişiler özelliği teknoloji anlamında oyun endüstrisi anlamında önemli bir merkez olacağını görüyoruz. İzmir’in ekonomisi yönünden de çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Türkiye Yüzyılının parlayan bir yıldızı olacaktır.

- Yenilikçi endüstriler merkezi. Bu da malumumuz olduğu sürece bizim Alsancak’ta tarihi elektrik fabrikası ve onun etrafını endüstri yenilikçi bilişim alanında teknoloji alanında bir teknolojik üssü halinde restore ederek bunu hayata geçireceğiz. Belli bir mesafe kat ettik. Araya deprem ve seçim girmesi ile seçim sonrasına kaldı.

İZMİR İLE PAYLAŞTIKTAN SONRA HAYATA GEÇİRİLECEK

- İzmir limanı pasaport turizmi canlandırma. Aziz Bey’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde limanla ilgili projeyi ortaya koymuştuk. Hem kamuoyundan hem de Büyükşehir Belediyesinden trafik yoğunlaşır diye tepkiler geldi. Bu limanın yeniden projelendirmesi ve sonra şehre sunulması. Gelin biz İzmir limanı ve etrafını daha turiste dönük olarak planlayım diye bir durum ortada. İzmir ile paylaştıktan sonra oluşacak tepkilere göre hayata geçirme durumu olacak.

- İzmir çeşme turizm projemiz. İzmir çaka bey üniversitesini inşa etmeyi planlıyoruz. Gençlik merkezi ve kütüphane projelerimizi zaten her ilçede yapıyoruz. Bayraklı şehir hastanesi bir ay 2 bin 60 yataklı büyük bir hastaneye sahip olacağız. Yoğun bakım sıkıntısı artık hastane ile beraber kalmayacak. Çeşme projesi konusunda mahkeme kararı olduktan sonra hepsinde revize olur. Su ile ilgili konular Bakan Bey tarafından yeterince açıklandı. Biz oranın doğal yapısının bozulmaması öncelikle bizim en önemli işlerimizden birisi olarak gördük. Birçok alanı bu anlamda projeye kapattık. Mahkeme kararı konusunda projeler de revizeler olacak yine kamuoyu ile paylaşacağız.

- Tekel fabrikasını gezdiğimde çok mutlu oldum. Burayı çok daha efektif bir şekilde kullanıp etrafını da daha çok kültür sanat merkezi olarak devamını sağlayacağız

- İzmir her açıdan yükselen bir değeri ve Türkiye yüzyılının ışıldayan bir yıldızı olmaya hak etmektedir. Kronik sorunları çözülmüş geleceğe daha güvenli bakan İzmir’i istikrara çalışkanlıkla inşa etmeyi sürdüreceğiz önümüzdeki dönemde


YORUMLAR

  • 0 Yorum