AK Partili Çankırı'dan Kılıçdaroğlu'na 'Batık Gemi' benzetmesi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin”, açıklamasına, “Sayın Kılıçdaroğlu gemiyi Ankara’da sel sularının içinden mi yüzdüreceksiniz yoksa İzmir’de temizlemediğiniz körfezden mi limana yanaşacaksınız?” sorusuyla tepki gösterdi.

AK Partili Çankırı'dan Kılıçdaroğlu'na 'Batık Gemi' benzetmesi
15 Haziran 2023 - 14:19

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrasındaki ilk grup toplantısında “Gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin” ifadelerine sert çıktı. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde vatandaşların sandıkta gereken cevabı verdiğini hatırlatan Çankırı, muhalefeti ‘batık gemi’ olarak nitelendirdi. Çankırı; “Son seçimler gösterdi ki başarımıza tahammül edilemiyor. Meclis toplantılarında yol arkadaşlarımızı tahrik ederek gerginliklere sebep oluyorlar. Hazımsızlık büyük. Bu yüzden nerede nasıl konuşacaklarını bile şaşırmış vaziyetteler. Bu ülkenin öğretmeniyle köylüsüyle açıkça dalga geçilmektedir.  Yıllardır bu ülkede muhalefet cephesinde hep yenilen taraf oldular. Şu son seçimlerde de sandıktan batık gemi olarak çıktılar. Limana nasıl yanaşsınlar?’’ dedi.

İZMİR KÖRFEZİNİ HATIRLATTI GEMİYİ SORDU

Çankırı, CHP’li yerel yönetimlerin gönül ve hizmet belediyeciliği anlayışından yoksun olduklarını belirterek Ankara’da yaşanan sel felaketi ve İzmir körfezinin bitmeyen kötü koku çilesini hatırlattı. Çankırı, “Biz AK Belediyeciliği İzmirlilerle en kısa sürede tanıştırmak istiyoruz. Çünkü bu kent artık ‘yeter’ diyor. Islah çalışmaları yarıda kalmış dereler İzmir Körfezini kirletiyor.  İzmir'in en büyük sorunlarından biri yağmur suyu ile kanalizasyonların bir arada olması. Bu da hem taşkınlara hem de pis kokulara sebep oluyor. Ankara’ya bir başkente araçların sel sularında yüzdüğü evlerin neredeyse kullanılamaz hale geldiği görüntüler yakışıyor mu? Merak ediyorum da Sayın Kılıçdaroğlu gemiyi Ankara’da sel sularının içinden mi yüzdüreceksiniz yoksa İzmir’de temizlemediğiniz körfezden mi limana yanaşacaksınız?” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum