AK Parti'li İnan: "Sandıktan asla vazgeçmedik!"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda basın mensupları ile bir araya geldi

AK Parti'li İnan: "Sandıktan asla vazgeçmedik!"
08 Mayıs 2023 - 13:48

Basın toplantısında İnan dün Erzurum’da İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuştuğu mitingde yaşanan taşlı saldırı olayı hakkında, “Ekrem İmamoğlu çok büyük bir provakatör, bunu biz birçok kez tecrübe ettik. Bulmuş olduğu her pozisyonu provokasyona uygun bir zemine çekiyor. İzmir’e gelip İzmir Marşı söyleyip ardından Van’daki mitingde zafer işaretleri ile ardından hain terörist elebaşı Öcalan’a yönelik dişe diş kana kan sloganları atılırken HDP ve PKK flamalı bayraklar açılırken ve o mitingde terör uzantısı partinin şuan  yöneticilerinin çok hoyratça açıklamalarını yaptığı bir siyasi zeminde miting vereceksin ertesi günde Erzurum gibi bir ilde buluşma yapacaksın. Siyasetin çizgileri ve siyasetin merkezine oturttukları dil ve ittifak biçimleri zaten baştan sona bir provakasyon zeminine oturuyor. Bu noktada biz şiddetin karşısındayız, her türlü ötekileştirmenin de karşısındayız. Bundan 2 buçuk sene önce CHP’nin gençlik kollarının bir kongresinde şiddete maruz kaldınız o zaman kınamadık mı kınadık. Bunlar doğal olan şeyler değil ama siyaset yapış biçimi bu toplumun değerlerinden uzak bu toplumun değerlerine düşman olarak provokatör olmaya aday bir siyasetçi profilini ortaya koymuş olursunuz. Biz bu hadisede deği 3 buçuk haftadır ne yazık ki ana muhalefet partisinden bu milletin değerleri ile mevcut kendi siyasi partilerinin çizgisiyle doğru orantılı bir tavır göremiyoruz. O nedenle Van’da bir yandan terörün tahakkümü altında kalıp konuşma yapacaksın, sonra Erzurumlu hemşerilerimin dadaşların diyarında farklı bir tablo için mücadele edeceksin. Bu açıkcası ikircikli siyaset bu iki yüzlü siyaset milletimiz 14 Mayıs’ta hesabını soracak. Buraya gelip İzmir Marşı sloganı atıp Van’da çeşitli terör merkezli enstrümanlar kullanmak bize göre iki yüzlülüktür.” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin seçimi kaybetseler dahi gitmezler, iç savaş çıkaracaklar gibi algıya sebep olabilecek söylemler hakkında konuşan İnan, ‘’Son yerel seçimleri gördünüz nereyi terk etmedik. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere. Onları demokratik olgunlukla teslim ettik. 1950 yılından itibaren Türkiye’nin en güzel yaptığı iş seçim. Katılım oranlarımız çok yüksek.  ABD’de dahil böyle bir durumu göremezsiniz. Bu ve benzeri iftiraları atıyorlar biz hiçbir zaman en ciddi mağduriyetlerimizde dahil sandıktan vazgeçmedik’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum