AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; "Böyle bir acı, basamak yapılmamalı!"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli,10 ilde büyük yıkım yaratan deprem üzerinden olumsuz açıklamalarda bulunan ve siyaset yapanları eleştirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; "Böyle bir acı, basamak yapılmamalı!"
09 Şubat 2023 - 15:04

Başkan Sürekli; yaptığı yazılı açıklamada, yardım çalışmalarına ilişkin de bilgi verirken, böyle bir felaketin üstünden; olumsuz ve yıkıcı açıklamalar yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Sürekli; “10 ilimizi, milyonlarca insanımızı vuran büyük depremin acısını, yarattığı enkazı basamak yapmak, deprem bölgesinde verilen mücadeleyi hedef alan açıklamalar yapmak ancak, sürece zarar verir.  Bunun adı siyaset değildir, sorumsuzluktur. Bu felaketten siyasi medet ummaktan, kamuoyunu yanıltmaktan vazgeçilmeli. Şu anda hepimizin tek bir noktaya, bölgedeki arama kurtarma ve yardım çalışmalarına odaklanmamız lazım.” diye konuştu.

Gün, ayrımsız kenetlenme günüdür
Dünyanın en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşandığına dikkat çeken Başkan Sürekli, tüm dünya ülkelerinin dahi ayağa kalkarak Türkiye’ye yardım elini uzattığı bu zor şartlarda, yaşananlara siyaset üstü bakmayı reddetmenin, bölgede titizlikle yürütülen çalışmaları provake etmenin kimseye faydası olmadığını vurguladı. Sürekli şöyle konuştu;  “Milyonlarca vatandaşımızın acısını görmezden gelemeyiz. Bölgedeki zorlu şartları yok sayamayız. İnsanlarımız göçük altındayken, milyonlar umutlu bekleyişini sürdürürken, devletimiz ve tüm kurumlar, sivil toplum dinamikleri güçlerini birleştirerek deprem alanında gece gündüz bir canı kurtarmaya çalışırken, akıl ve kalp tutulmasıyla hareket edilmemeli. Deprem felaketi çok büyük bir alanı vurmuştur. Gün, ayrımsız kenetlenme günüdür. Bu enkazı birlikte kaldırma, yaraları birlikte sarma günüdür. Yaşadığımız büyük depremin vahametini unutmamak zorundayız.”

AK Parti İzmir ve AK Belediyeler 61TIR gönderdi

Yardım çalışmalarını 30 ilçede ve İl Başkanlığı bünyesinde AFAD’la koordineli olarak yürüttüklerini söyleyen Başkan Sürekli; “Belediyelerimiz ilk andan itibaren toplam 48 yardım TIR’ını yola çıkardı. İl ve ilçe teşkilatlarımız da deprem koordinasyon merkezlerimiz üzerinden toplanan yardım malzemeleri 13 TIR’ı yola çıkardı. Bugün itibari ile yardım malzemelerini içeren toplamda 61 TIR’ı afet bölgesine göndermiş bulunmaktayız. Hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Bölgede ihtiyaç duyulan ısınma, gıda gibi öncelikli malzemeleri yola çıkardık. Çadır, battaniye, uyku tulumu, hazır gıda yoğunlukta. Bu rakamlar daha da büyüyecek, malzemeler ihtiyaca göre şekillenecek ve yardımlarımız devamlılık arz edecek. İzmirliler ilk saatlerden itibaren büyük duyarlılık gösterdi ve yumruğunu aynı yere vurmayı bildi. Böyle bir felaketin acısını dindirmek, yarasını sarmak çok kolay değil. Devletimiz tüm kadrolarıyla, bakanlarımız tüm imkânlarıyla bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Çok kritik günlerdeyiz. Kamuoyunun hassasiyeti önemli. Dualarımız depremzedelerimizle, enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerle.“ diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum