Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


Her şey Menderes için...

14 Aralık 2021 - 11:12

Yerel seçimlerin üzerinden geçen iki buçuk yıllık sürede yaptıklarıyla dikkat çeken bir isim CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar.

Seçim sonrası 136 milyon TL borçla AKP’den devraldığı belediyede, şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Borcu bahane etmeyip, “Her şey Menderes için” diyerek ilçede hizmet kervanını başlatan Başkan Kayalar, bu süreçte neler mi yaptı?

Tüm dünyayı yıkıp geçen pandemi sürecinde dikkat çekici işlere imza attı. Hükümetin dahi dağıtmakta zorlandığı maskeleri vatandaşlarına ulaştırdı. 100 bin nüfuslu ilçede tam 500 bin adet maskeyi vatandaşına ulaştırdı. Dile kolay yarım milyon maske. Bununla da kalmadı kendi bünyesinde ürettiği dezenfeksiyon tünelleri ve el dezenfekte ünitelerini ilçenin dört bir yanına yerleştirdi, diğer belediyelere de bu konuda destek oldu.

Menderes’in turizme açılan kapısı sahil bölgesine de etkili dokunuşlarda bulundu. Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’de yaptığı yol düzenleme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra yeni sosyal yaşam alanlarını da bölgeye kazandırdı. Bu alanlarda vatandaşlar denize sıfır konumda ailesiyle cebini zorlamadan keyifle tatillerini gerçekleştiriyor. Gümüldür’ün yıllardır kanayan yarası planlarla ilgili de gereken çalışmaları hayata geçirdi.

İlçede bir ilk olan kreş projesiyle hem çocuklar hem de velileri mutlu. Bir başka ilk olan giyim bankası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzattı. Kadın dayanışma merkezini de ilçeye kazandırarak şiddete maruz kalmış ya da kalma ihtimali olan kadınlar ve çocukların yanında oluyor.

Üreticinin sesi olacak işlere de imza atıyor. Gümüldür satsuma mandalinasının coğrafi işaret belgesini bölgeye kazandırmakla kalmadı şimdi de Efemçukuru alfons üzümü için girişimleri başlattı. Kooperatiflere, özellikle kadın kooperatiflerine de destek oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tam bir uyum içerisinde çalışarak ilçenin çehresini değiştirecek hizmetleri de yerine getiriyor.

2022 yılını da yatırım yılı olarak adlandıran Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak gerçekleştireceği dört büyük projeyi dört dörtlük proje olarak adlandırıyor. Görece Rekreasyon Alanı Projesi, Özdere Gençlik Merkezi Projesi, Tekeli Soğuk Hava Deposu Projesi ve Meydan Düzenleme Projesi ile Menderes’e yeni bir kimlik kazandıracak.

Bunlar ve metine dökemediğimiz onlarca hizmetin mimarı olan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, seçim döneminde söz verdiği 63 projenin 22’sini yerine getirmiş durumda.

Yolun yarısına gelinen süreçte yarıyıl karnesi pekiyi notlarıyla dolu olan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın kalan süreçte de başarılı performansının devam edeceği şüphesiz.

2019 Seçimleri öncesi takip ettiğim başkan Mustafa Kayalar  AKP 'den aldığı Menderes'e verdiği sözleri için  kalan süreçte de çalışmalarını takip edip sizlerle paylaşacağım.

Bir dahaki yazımda 2019 seçimler öncesi takip ettiğim ve AKP'den alan Ödemiş belediye başkanı sayın Mehmet Eriş'e ele alacağım

YORUMLAR

  • 0 Yorum