Uluslararası plaj voleybolunun kalbi Çeşme'de attı
Çeşme Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Bioderma Pro Beach Tour Çeşme Etabı, 11–14 Eylül 2025 tarihleri arasında Ilıca Plajı'nda gerçekleştirildi.
Çeşme Belediyesi’nin tüm müdürlüklerinin desteğiyle hazırlıkları tamamlanan turnuvaya, 5 ülkeden 27 takım ve 54 sporcu katıldı.
Dereceler ve Ödüller
Turnuvada dereceye giren takımlar, ödüllerini ve madalyalarını Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Emre Can Durmaz’ın elinden aldı. Turnuvada hem kadınlar hem de erkeklerde şampiyon olan takımlar büyük bir başarıya imza attı.
Kadınlarda:
1. Ksenia Mazur – Anna Kalchenko
2. Nursel Yaren Şencel – Merve Çelebi
3. Anna Değirmenci – Esra Demirkıran
Erkeklerde:
1. Yusuf Özdemir – Batuhan Kuru
2. Ahmet Can Tür – Sacit Kurt
3. Maxim Korsakov – Egor Dobcis
Çeşme’nin Tanıtımına Katkı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, organizasyonun kente kattığı değeri şu sözlerle değerlendirdi:
“Uluslararası ölçekte sporcuları ağırladığımız bu turnuva, Çeşme’nin yalnızca turizm değil, sporun da merkezi olduğunu bir kez daha gösterdi. İlçemize gelen her sporcu ve misafirimiz, Çeşme’nin güzelliklerini deneyimleyerek kentimizin uluslararası tanıtımına katkıda bulundu.”
Ücretsiz olarak izleyiciye açılan müsabakalar, Ilıca Plajı’nda kurulan özel alanlarda büyük bir seyirci ilgisiyle takip edildi. Turnuva boyunca plaj voleybolunun coşkusu Çeşme sokaklarına taşındı.